Οικονόμου: «Μακάρι να χάνουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός»

Οικονόμου: «Μακάρι να χάνουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός»

Καλό έκανε στο ελληνικό πρωτάθλημα η ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα σύμφωνα με το Νίκο Οικονόμου.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν προπονητής, μάλιστα, ευχήθηκε να χάνουν κάποιες φορές τόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης όσο και ο Ολυμπιακός, καθώς έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αναφέρθηκε επίσης στην καριέρα του ως τεχνικού, τις προσωπικές φιλοδοξίες του, ενώ αποκάλυψε τη συμβουλή που πήρε από το Νέβεν Σπάχια την περίοδο που βρέθηκε στη Τουρκία για να παρακολουθήσει τον τρόπο δουλειάς του Κροάτη κόουτς. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα: «Έκανε καλό στο πρωτάθλημα. Μακάρι τόσο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να χάνουν κάποιες φορές, για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν μια ιστορική νίκη για την Καβάλα και θύμισε κάτι από το παρελθόν. Όπως ο Ιωνικός Ν.Φ. θυμάται ακόμα τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και οι άνθρωποι του ΒΑΟ τη νίκη επί του Ολυμπιακού, έτσι και οι φίλοι της Καβάλας θα το θυμούνται για αρκετά χρόνια».

Για την Καβάλα: «Αγωνιστικά η Καβάλα έδειξε πρόσωπο πολύ καλό και είναι σημαντικό να καταφέρεις να κρατήσεις τον Παναθηναϊκό στους 70 πόντους. Πρέπει να είσαι πραγματικά καλός για να αποσυντονίσεις τον αντίπαλο. Τέτοιος ήττες είναι καλό να υπάρχουν για το πρωτάθλημα και μακάρι να γίνονται πιο συχνά για να βελτιώνονται οι ομάδες. Μακάρι αυτή τη νίκη να τη χειριστεί καλά η Καβάλα, για να έχει μόνο οφέλη».

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε έπειτα από δύο χρόνια στο πάγκο του Ιωνικού Ν.Φ. στη Γ’ Εθνική: «Ήταν πολλές και σημαντικές, γιατί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι σκληρό και ανταγωνιστικό. Το γεγονός ότι μέχρι πέρυσι ανέβαινε μία ομάδα δημιουργούσε το πρόβλημα ότι ακόμα και με μία ήττα δεν υπήρχε γυρισμός, γιατί ήταν δύσκολο να την καλύψεις. Την πρώτη χρονιά για μία ήττα δεν ανεβήκαμε, ενώ πέρυσι κάναμε πέντε και ανέβηκε ο Φιλαθλητικός με δύο. Ήταν ένα φυσιολογικό νούμερο».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Γενικά, υπάρχουν παιδιά με ταλέντο στη Γ’ Εθνική, όμως κάποιος πρέπει να τα προσέξει για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Είναι παίκτες που μπορούν να σταθούν σε Β’ και Α2. Για εμένα η Γ’ Εθνική ήταν σχολείο και αισθάνομαι τυχερός που έχω περάσει από εκεί. Κάθε προπονητής χρειάζεται εμπειρίες. Όσες περισσότερες έχεις τόσο πιο έτοιμος είσαι για μεγαλύτερες προκλήσεις».

Για το γεγονός ότι ακούγεται έντονα ότι θα αναλάβει κάποια ομάδα Α1: «Φέτος υπήρχε ενδιαφέρον από τη Δράμα, ήμασταν κοντά, όμως για προσωπικούς λόγους δεν έγινε. Ο προπονητής πρέπει να έχει υπομονή και όταν πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία του. Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν αισθάνθηκα ότι ήταν η ευκαιρία που ήθελα. Φυσικά, η προοπτική της Α1 με ενδιαφέρει κι αυτός είναι ο λόγος που έφυγα από τη Γ’ Εθνική. Είχα προτάσεις από αυτή την κατηγορία, όμως ήθελα να βρεθώ στις πιο πάνω κατηγορίες. Κάτι τέτοιο είναι και θέμα ανθρώπων, αν θέλουν να εμπιστευτούν έναν νέο προπονητή. Προς το παρόν περιμένω την ευκαιρία μου».

Για τα όσα έμαθε παρακολουθώντας τις προπονήσεις της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και του Νέβεν Σπάχια: «Ήταν φοβερή εμπειρία παρακολουθώντας από κοντά μια τελείως επαγγελματική ομάδα. Πέτυχα τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πάνω στην προετοιμασία την περίοδο που δενόταν. Ο Σπάχια έχει πολλές γνώσεις πάνω στο άθλημα. Έχει μια φιλοσοφία που θα την ακολουθήσει μέχρι τέλους. Αυτό που πήρα είναι ότι πρέπει κάθε προπονητής να χτίσει μία φιλοσοφία και πάνω σε αυτή να δουλέψει».

Για τη συμβουλή που του έδωσε ο Νέβεν Σπάχια: «Με συμβούλεψε ότι με όποιον προπονητή κι αν δουλέψω ή παρακολουθήσω θα πρέπει πάντα στο τέλος να βάλω τη δική μου πινελιά κι όχι να προσπαθήσω να μοιάσω σε κάποιον άλλον. Γενικά, πιστεύει ότι μπορείς να πάρεις στοιχεία από πολλούς προπονητές, όμως πάντα θα έχεις δική σου φιλοσοφία και προσωπικότητα. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία κι αν δεν βρω κάτι επαγγελματικά σχεδιάζω να πάω σε Βαρκελώνη και Σιένα, για να παρακολουθήσω προπονήσεις».



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved