Πέρασε από τον Άγ. Θωμά ο Πανιώνιος

Πέρασε από τον Άγ. Θωμά ο Πανιώνιος

Δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε στον Άγ. Θωμά ο Πανιώνιος, κάμπτοντας με 69-67 την αντίσταση του μαχητικού Αμαρουσίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες έφθασαν στην πέμπτη διαδοχική νίκη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε έξι αγωνιστικές, πιστοποιώντας την άνοδό τους. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για το πρώτο ροζ φύλλο φέτος, αλλά και πάλι ξέμειναν από λύσεις στο φινάλε.

Η νευρικότητα που διέκρινε τις δύο ομάδες, σε συνδυασμό με την αστοχία, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου δεκαλέπτου στον Άγιο Θωμά. Ούτε οι γηπεδούχοι, αλλά ούτε και ο Πανιώνιος κατάφεραν να βρουν ρυθμό, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο 6’ το σκορ ήταν ισόπαλο, 8-8, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να καταφέρνει να κλείσει προηγούμενη το πρώτο δεκάλεπτο (14-15) εκμεταλλευόμενη την πιεστική άμυνά της στο μισό γήπεδο.

Το Μαρούσι, όμως, δεν άφησε τον Πανιώνιο να ξεφύγει στο σκορ (17-18 στο 12’), βρίσκοντας λύσεις από την περιφερειακή γραμμή. Τέσσερα λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 24-20, αλλά η ομάδα των βορείων προαστίων επανέκαμψε και με καλάθι του Έλεγκαρ προηγήθηκε με 29-27 στο 17ο λεπτό. Ο Νίκος Λινάρδος έδωσε εντολή για ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα, αλλά ο Πανιώνιος βρήκε εκ νέου τις λύσεις και με επιμέρους σερί 8-2 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο 35-31.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, στηριζόμενοι και πάλι στην περιφερειακή γραμμή τους. Ο Μπίλι Κις και ο Μάριος Μπατής βρέθηκαν σε πολύ καλημέρα, όντας κίνδυνος… θάνατος από τη γραμμή των 6,75μ. Ο Στέφαν Νάτζφεϊ ήρθε να προσθέσει ακόμη ένα «πονοκέφαλο» στην άμυνα των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Πανιώνιος, προηγήθηκε με 48-41 στο 28ο λεπτό. Το Μαρούσι αντιμετώπισε πρόβλημα στο σκοράρισμα και μοιραία βρέθηκαν να υπολείπεται επτά πόντων (46-53) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα προβλήματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη μεγαλύτερα για τους γηπεδούχους από τη στιγμή που ανέλαβε πρωτοβουλίες από την περιφέρεια και ο Τζον Ντίμπλερ. Με τον Αμερικανό να σκοράρει, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 62-57 στο 36’, παρά τις προσπάθειες του Γιάννη Γκαγκαλούδη. Οι Ξανθόπουλος, Στίβεσον ανέβασαν την απόδοσή τους στα τελευταία λεπτά και βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου οι Νεοσμυρνιώτες να φτάσουν στο ροζ φύλλο. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των Γκαγκαλούδη και Κόμματου, το Μαρούσι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 67-69.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Σταματόπουλος.
Δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 46-53, 67-69.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής, Νικολαΐδης 9 (1), Ακεψιμαΐδης 5 (1), Έλεγκαρ 9, Χαριτόπουλος 7, Γκαγκαλούδης 18, Κογιαντίνοβιτς 4 (1), Τσόντζος, Κόμματος 15 (3).
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 5, Κις 12 (2), Αθανασούλας 3 (1), Στίβεσον 10, Ντίμπλερ 8 (1), Μπατής 10 (2), Γιάνκοβιτς 5, Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 4, Νάτζφεϊ 7 (1), Μπάρλος 3.



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved