Ξεπέρασε προβλήματα και ΑΓΟΡ ο ΠΑΟΚ

Ξεπέρασε προβλήματα και ΑΓΟΡ ο ΠΑΟΚ

Με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του, κερδίζοντας με 76-71 τον ΑΓΟΡ.

Οι Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Αντριουσκεβίτσιους και Ράιτ, δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά ανεβάζοντας σταδιακά «στροφές» έφθασαν στη δεύτερη διαδοχική, και συνολικά τρίτη, νίκη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί πίστεψαν στο «διπλό», όταν έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 39-35, αλλά στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την απόδοσή τους στο ίδιο υψηλό επίπεδο και, μοιραία, ηττήθηκαν.

Σε προσωπικό σόου του Λαμάρ Ράιτ εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης στην Πυλαία. Ο Αμερικανός γκαρντ του συγκροτήματος του Στέργιου Κουφού ήταν ασταμάτητος και με 11 πόντους αποτέλεσε το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για το Σούλη Μαρκόπουλο. Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν πρόβλημα στο σκοράρισμα και μοιραία βρέθηκαν να χάνουν με 14-8 στο 7’. Ο Μάρκους Γκόρι κατάφερε να δώσει κάποιες λύσεις στα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου και ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 16-13 στο 10’.

Παρά την εξαιρετική απόδοση του Γιαννακίδη, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στη δεύτερη περίοδο (25-28 στο 15’). Το δίδυμο των Τζόνσον και Πέτγουεϊ ήρθε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα στο Ρέθυμνο, που τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους οκτώ πόντους (28-36). Ο Ντικούδης ανέλαβε πρωτοβουλίες στην επίθεση, αλλά τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πάμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (35-39).

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ξεκινώντας την αντεπίθεσή τους στο τρίτο δεκάλεπτο. Με πρωταγωνιστή το Γιάννη Καλαμπόκη, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο και πήραν τα ηνία του αγώνα. Παρά τις προσπάθειες του Κρίστμας, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ δεν θορυβήθηκε. Στηριζόμενος στην ευστοχία του από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, προηγήθηκε στο φινάλε της τρίτης περιόδου με 57-53, βάζοντας τις βάσεις για την κατάσταση του ροζ φύλλου.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο ευνοϊκή για τους Θεσσαλονικείς στην τελευταία περίοδο. Με την τετράδα των Γιαννακίδη, Καλαμπόκη, Γκόρι και Ντικούδη να είναι μόνιμα συνδεδεμένη με το αντίπαλο καλάθι, οι γηπεδούχοι διατήρησαν διαφορά 7-8 πόντων, την οποία διατήρησαν μέχρι το φινάλε, αφού οι προσπάθειες των Κρητικών για ολική επαναφορά αποδείχθηκαν άκαρπες.

Διαιτητές: Σχινάς, Μητσόπουλος, Διαμαντής.
Δεκάλεπτα: 13-16, 35-39, 57-53, 76-71.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 8 (2), Στίγκερς 6 (1), Αράπης, Γκόρι 14, Ντικούδης 10, Καλαμπόκης 22 (2), Γιαννακίδης 16 (5), Καλλές.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 20 (1), Κούμουλος, Παπανικολάου, Ράιτ 21, Τσόχλας 3 (1), Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 5 (1), Τζόνσον 4, Λάτοβιτς, Πέτγουέι 11 (1), Δέδας, Κατσαρές 5.



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved