Πιστιόλης: «Όπως στην προπόνηση»

Πιστιόλης: «Όπως στην προπόνηση»

Τίποτα στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται τυχαία. Η μεγάλη ανατροπή στη Μάλαγα ήρθε μέσω πραγμάτων που έχουν δουλέψει οι παίκτες στην προπόνηση.

Όπως παραδέχθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Πιστιόλης, το «διπλό» των πρωταθλητών Ευρώπης ήρθε μέσω των τέλεια εκτελεσμένων φάσεων που είχαν σχεδιαστεί στην προετοιμασία και επιλέχθηκαν βάσει σκάουτινγκ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού με τη Μάλαγα: «Βαθμολογικά ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, διότι ακολουθούσαν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που θα έβαζαν σε κίνδυνο την πρόκριση ή το πλασάρισμα για μια καλή κλήρωση στη συνέχεια. Είχαμε ξεκαθαρίσει στους παίκτες ότι αυτό το παιχνίδι ίσως να ήταν πιο σημαντικό ακόμη κι από αυτό με τον Ολυμπιακό».

Για την εξέλιξή του: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, με την επιθετική μας στρατηγική να λειτουργεί πολύ καλά. Το ίδιο αποτελεσματικός ήταν κι ο αμυντικός μας προσανατολισμός, δεδομένου ότι η Μάλαγα σκόραρε μόνο με δύσκολα ατομικά καλάθια.  Από εκεί και πέρα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της διαφοράς η ενέργεια που έβγαλαν οι γηπεδούχοι. Έπαιξαν πολύ πιεστικά στην άμυνα και διεκδίκησαν όλα τα ριμπάουντ, δημιουργώντας μας ένα πρόβλημα που δεν είχαμε έως τότε. Μετά είχαμε και αμυντικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά στη στρατηγική μας στο πικ εν ρολ, με τη Μάλαγα να σκοράρει αρκετούς πόντους με το Ζόριτς.

Στην επίθεση ήμασταν αποτελεσματικοί. Τιμωρήσαμε τις ζώνες και τις τακτικές του αντιπάλου. Είχαμε, όμως, πρόβλημα διότι δεν βοήθησε στο ξεκίνημα πολύ ο Νικ, που είναι πολύ σημαντικός σε ό,τι αφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Ευτυχώς, βοήθησε και με το παραπάνω εκεί που έπρεπε, έχοντας σημαντική συνεισφορά επιθετικά και αμυντικά στα τελευταία λεπτά».

Για το αδύναμο σημείο του Παναθηναϊκού: «Μας προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι ενώ προηγούμασταν σε όλο το παιχνίδι κι ο αντίπαλος ήταν πίσω στο σκορ για 37’, του δώσαμε ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη. Το ίδιο είχε συμβεί και με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, όταν προηγήθηκαν για πρώτη φορά στην παράταση».

Για το συγκλονιστικό φινάλε στη Μάλαγα: «Στο τέλος μας βγήκε προπονητικά το παιχνίδι. Εκτελέστηκαν τέλεια τα τάιμ άουτ χάρη στο Διαμαντίδη, που είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Η Μάλαγα πήρε ρίσκο να μην κάνει φάουλ στους 2 πόντους κι εμείς τιμωρήσαμε αυτή την επιλογή, παίρνοντας ένα πάρα πολύ σημαντικό «διπλό». Τα τελευταία δύο τάιμ άουτ είναι προπονημένες φάσεις. Δεν είναι κάτι που σχεδιάστηκε εκείνη τη στιγμή και απλώς βγήκε. Τις έχουμε κάνει πολλές φορές στην προπόνηση, στο κομμάτι των ειδικών καταστάσεων. Η εκτέλεση ήταν υποδειγματική: πολύ καλά σκριν, καλό τάιμινγκ στην πάσα του Νικ και καλά σουτ από τον Διαμαντίδη.

Τα plays επιλέχτηκαν βάσει σκάουτινγκ και στηρίχτηκαν πάνω στις αδυναμίες της άμυνας που γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι διαλέξαμε τα κατάλληλα. Βέβαια, σε τέτοιες φάσεις είναι πάντα μεγάλο κατόρθωμα να καταφέρνεις να βγάλεις στο γήπεδο αυτό που δουλεύεις στην προπόνηση. Κι άλλες φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες φάσεις, λόγω της μεγάλης πίεσης, δεν είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα. Χθες (24/11) το κάναμε όπως ακριβώς στην προπόνηση. Έγινε όπως ακριβώς θέλαμε».

Για το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με την Καβάλα για την Α1: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω συνθηκών. Προερχόμαστε από ένα δύσκολο ταξίδι κι ένα δυνατό ματς. Στην Καβάλα ουσιαστικά θα παίξουμε με μία προπόνηση, ενώ κάποιοι παίκτες είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη Μάλαγα. Υπάρχει μια διαφορά ποιότητας στο ρόστερ, αλλά η Καβάλα είναι μια πολύ σοβαρή, καλοπροπονημένη ομάδα με κατεύθυνση, που προετοιμάζεται καλά για τα παιχνίδια.  Προέρχεται από μια κακή εμφάνιση στο Περιστέρι, κάτι που της δίνει έξτρα κίνητρο, αλλά όπως και να έχει το πράγμα εμείς θα έχουμε τον πρώτο λόγο αν ήμαστε σοβαροί κι έχουμε τη σωστή διάθεση, καθώς και τη σωστή προσέγγιση στο ματς».



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved