Γκόρντον: «Μαθαίνω πολλά»

Γκόρντον: «Μαθαίνω πολλά»

Για όλους και για όλα μίλησε ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού Τζαμόν Γκόρντον σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανική ιστοσελίδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός άσος των «ερυθρολεύκων» στην ιστοσελίδα realgm.com:

-Θυμάσαι πότε ήρθες στην Ευρώπη πρώτη φορά; Ήταν διαφορετική εμπειρία από αυτό που περίμενες;

«Πρώτα πήγα στην Τουρκία μόλις έμεινα ελεύθερος από τους Ουίζαρντς. Είναι ένας διαφορετικός τύπος μπάσκετ, σαν το κολεγιακό. Παιχνίδι με πολλές επαφές και όλα να είναι για την ομάδα, όχι όπως στο ΝΒΑ όπου έχεις σούπερσταρς. Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Όταν παίζεις στην Ευρωλίγκα το επίπεδο ανεβαίνει. Καλύτεροι παίκτες, καλύτερες ομάδες. Κάποιοι παίκτες που έβλεπα από όταν ήμουν νεότερος και δεν πίστευα ότι έπαιζα αντίπαλός τους! Δεν ήταν δύσκολο για μένα. Πολλοί Αμερικανοί χρειάζονται κάποια χρόνια για να προσαρμοστούν. Για μένα ήταν σχετικά εύκολο».

-Παίζεις στην Ελλάδα, που έχει κάποιους από τους πιο παθιασμένους φιλάθλους στον κόσμο. Βλέπεις διαφορά στο να παίζεις για το Μαρούσι και να παίζεις για τον Ολυμπιακό;

«Παίζοντας για το Μαρούσι πέρυσι ήταν τελείως διαφορετικό απ’ ότι το να παίζω για τον Ολυμπιακό. Πέρυσι πήγαινα σε μέρη όπου όλοι μου μιλούσαν και με χαιρετούσαν λέγοντάς μου, ωραίο παιχνίδι. Και τώρα κανείς δεν μου μιλά και σχεδόν με μισούν! Η αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι σαν πόλεμος. Είναι σπουδαία εμπειρία και η Αθήνα είναι σπουδαία πόλη. Μου αρέσουν κάποια άλλα μέρη που έπαιξα, όπως η Κροατία, η Τουρκία, η Γερμανία. Ωστόσο, η Αθήνα και η Κροατία είναι τα αγαπημένα μου».

-Είναι σωστό να πούμε ότι η αντιπαλότητα Λέικερς-Σέλτικς σου μοιάζει με… ανέκδοτο μπροστά σε αυτά που έχεις δει;

«Τίποτα στις ΗΠΑ δεν είναι σαν αυτό. Ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει. Τους έδειξα βίντεο στο Youtube όταν παίζαμε κόντρα στην Παρτιζάν με την κροατική ομάδα μου. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν στις ΗΠΑ γιατί θα πήγαινες φυλακή αν έκανες αυτά τα πράγματα. Κάποιοι από τους φίλους μου ήρθαν να δουν τα παιχνίδια και φοβήθηκαν πολύ».

-Παίζεις με δύο πρώην MVP της Ευρωλίγκα, τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον φετινό υποψήφιο Βασίλη Σπανούλη. Τι σημαίνει για σένα η προπόνηση μαζί τους;

«Νομίζω ότι κέρδισα τον σεβασμό τους πέρυσι όταν τους κέρδισα όλους. Όταν δεν παίζω τόσο καλά πάντα έρχονται και μου λένε ξέρουμε ότι μπορείς να παίξεις, έλα, σε χρειαζόμαστε. Έχουμε δύο MVP και τον Παπαλουκά, ο οποίος είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες. Μαθαίνω πολλά από αυτούς και νομίζω ότι κι αυτοί μαθαίνουν από μένα».

-Στα τελευταία παιχνίδια πήρες πολύ σημαντικά σουτ στο τέλος. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να βοηθάς την ομάδα έτσι, όπως για παράδειγμα με τη Ζαλγκίρις;

«Πρέπει να το κάνω κάθε βράδυ. Πριν από το ματς ο προπονητής μου είπε… μην ανησυχείς Τζαμόν, απλά κάνε τα σουτ. Φτιάχνεις, δεν παίζεις απλά καλά στην άμυνα. Ήξερα ότι έμπαινα για να παίξω άμυνα, αλλά χρειαζόταν να κάνω κάτι άλλο στην επίθεση. Δεν μπορώ απλά να κάθομαι στη γωνία. Όλοι ξέρουν ότι μπορώ να παίξω και χρειάζεται να πιστεύω στον εαυτό μου».

-Είναι το όνειρο του ΝΒΑ ακόμη ζωντανό για σένα;

« Μερικές φορές το σκέφτομαι πολύ και άλλες καθόλου. Πρέπει να σκεφτείς την οικογένειά σου. Μερικές φορές το ΝΒΑ μπορεί να είναι ένα όνειρο. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να χάνουν λεφτά κυνηγώντας το ΝΒΑ. Το να παίζω για τον Ολυμπιακό είναι σαν να παίζω σε μια όχι τόσο δυνατή ομάδα στο ΝΒΑ. Αν μπορώ να παίξω εδώ για το υπόλοιπο της ζωής μου θα το κάνω».

-Και ποτέ δεν σκέφτηκες να παίξεις στην D-League;

«Ποτέ δεν θα είναι μέρος του ονείρου μου. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ένας παίκτης κάθεται κι εσύ παίζεις σπουδαία και μετά πρέπει να πας στον πάγκο. Πρέπει να ξέρεις ότι στην D-League υπάρχουν πολλά πράγματα έξω από το μπάσκετ που μετρούν. Στην Ευρώπη, οι καλύτεροι παίκτες παίζουν την περισσότερη ώρα. Μπαίνεις μέσα και δείχνεις τι μπορείς να κάνεις. Δεν θέλω να το κάνω χρηματικό θέμα, αλλά εκεί δεν πληρώνουν πολλά τους παίκτες που μπορούν να βγάλουν περισσότερα εδώ».



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved