Οι «εκλεκτοί» του Ίβκοβιτς

Οι «εκλεκτοί» του Ίβκοβιτς

Από τέσσερα ονόματα «βόμβες», από το ΝΒΑ, αποτελείται η μεταγραφική λίστα του Ντούσαν Ίβκοβιτς για την ενίσχυση του Ολυμπιακού.

Τον τελευταίο καιρό, αρκετοί γκαρντ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού προτάθηκαν στην ελληνική ομάδα, αλλά μετά το σχετικό τσεκάρισμα στις λίστες το τεχνικό επιτελείο κατέληξε σε τέσσερις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι διοικούντες την πειραϊκή ΚΑΕ, μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις στο οικονομικό.

Τζορτζ Χιλ

Η πρώτη περίπτωση, που εξετάζεται σοβαρά από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, είναι αυτή του Τζορτζ Χιλ των Ιντιάνα Πέισερς. Γεννημένος στις 4 Μαΐου του 1986, έχει ύψος 1,88μ. και στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς είχε κατά μέσο όρο 9,9 πόντους, 2,4 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ, ενώ πέρυσι ο μ.ό. του ήταν 11,6 πόντοι. Ο Χιλ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο στη θέση του πλέι μέικερ όσο και σε αυτή του σούτινγκ γκαρντ, ενώ έχει ποσοστό ευστοχίας 37,8% στα τρίποντα.

Στέφεν Κάρι

Ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στέφεν Κάρι, είναι παίκτης που μπορεί να απογειώσει το επίπεδο οποιασδήποτε ομάδας. Γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1988, έχει ύψος 1,91μ. και διακρίνεται για το «δολοφονικό» σουτ που διαθέτει από την περιφέρεια. Ο Κάρι ήταν μέλος της Εθνικής ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010. Στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στο ΝΒΑ έχει μέσο όρο πόντων 18(!), ενώ μόνο πέρυσι είχε 18,6 πόντους. Ο Κάρι σουτάρει με το εκπληκτικό 43,9% στα τρίποντα, ενώ ο μέσος όρος καριέρας του στις ασίστ είναι 5,9.

Μπεν Γκόρντον

Ο άσος των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπεν Γκόρντον είναι το τρίτο όνομα που υπάρχει στη λίστα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αν και ουσιαστικά δεν είναι ο κόμπο γκαρντ που θέλει ο Σέρβος τεχνικός, αφού αγωνίζεται κατά βάση στη θέση «2». Γεννημένος στις 4 Απριλίου του 1983, έχει ύψος 1,91μ. και ο μέσος όρος καριέρας του στα επτά χρόνια που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Μπουλς και τους Πίστονς είναι 16,9 πόντοι και 2,8 ασίστ, ενώ έχει ποσοστό ευστοχίας 40,4% από τη γραμμή των τριών πόντων. Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα των Πίστονς ο Γκόρντον είχε 11,2 πόντους και 40,2% στα τρίποντα.

Γκάρι Νιλ

Γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1984, ο Γκάρι Νιλ έχει ύψος 1,93μ. και τη σεζόν 2010-2011 ήταν ρούκι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς. Την περσινή χρονιά είχε μ.ό. 9,8 πόντους, με ποσοστό 41,9% στα τρίποντα. Όπως και ο Γκόρντον, ο Νιλ δεν είναι πλέι μέικερ, αφού αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ.

Μόνο εάν ακυρωθεί η σεζόν

Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θέλει παίκτη από το ΝΒΑ για 1-2 μήνες, αλλά έως το τέλος της σεζόν. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για μία από τις περιπτώσεις που προαναφέραμε (επικρατέστερες είναι αυτές των Χιλ, Κάρι) μόνο εάν ακυρωθεί η χρονιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές επαφές και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα, το κασέ και των τεσσάρων προαναφερθέντων παικτών αγγίζει τα 150.000 δολάρια το μήνα! Αυτός είναι ο λόγος που οι Πειραιώτες  διαπραγματεύονται για να ρίξουν τις τιμές.



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved