Γιασικεβίτσιους: «Αφήστε εμάς να παλέψουμε!»

Γιασικεβίτσιους: «Αφήστε εμάς να παλέψουμε!»

Τρελό και… απλά ελληνικό χαρακτηρίζει το ντέρμπι «αιωνίων» σήμερα (20/11, 19.00), στο ΟΑΚΑ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Match Program» της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ανέφερε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι: «Στο μπάσκετ είναι μεγαλύτερο από το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μεγαλύτερο, πιο τρελό, πιο άγριο… Απλά πιο… ελληνικό». Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους...

-Επιστρέφετε στο ΟΑΚΑ για μια αναμέτρηση μετά την πρώτη φετινή απώλεια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τι σημαίνει αυτή η απώλεια στον συγκεκριμένο αγώνα για εσάς;
«Ήταν οδυνηρή ήττα, γιατί νιώθουμε πως παίξαμε καλύτερα, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρουμε να τελειώσει ο αγώνας όπως θα θέλαμε. Είχαμε ευκαιρίες και καλές ευκαιρίες, να τελειώσουμε τον αγώνα με θετικό για εμάς τρόπο, ειδικά στην επίθεση, αλλά δεν το πράξαμε. Οπότε… Συμβαίνουν αυτά, αλλά εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει».

-Η επιστροφή στο ΟΑΚΑ γίνεται με το πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ και μια αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
«Είναι εκπληκτικά αυτά τα παιχνίδια. Ειδικά όταν παίζεις στο δικό σου γήπεδο. Το να έχεις τόσο κόσμο δίπλα σου να σε στηρίζει είναι κάτι ξεχωριστό. Υπάρχει μεγάλο πάθος, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει αυτό να σε αποσυντονίζει από το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Η κατάσταση είναι έτσι. Όταν παίζεις μπροστά στους δικούς σου φίλους πρέπει να συγκεντρωθείς, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη δική τους ενέργεια. Όταν παίζεις εκτός έδρας συμβαίνει το αντίθετο. Αν καταφέρεις να κάνεις το γήπεδο να σιωπήσει, χρησιμοποιείς αυτό ακριβώς ως ενέργεια. Δεν είναι εύκολος ο αγώνας, ποτέ δεν είναι, αλλά το βασικό είναι να επικεντρωθούμε σε αυτά που συμβαίνουν μόνο στο παρκέ».

-Καθαρά αγωνιστικά τι είναι αυτό που τελικά παίζει ρόλο σε αυτές τις αναμετρήσεις;
«Σε αυτούς τους αγώνες το να καταφέρεις να σκοράρεις εύκολους πόντους είναι πολύ σημαντικό. Να σκοράρεις εσύ και αντίστοιχα να μην επιτρέψεις στους αντιπάλους σου να φτάσουν σε εύκολα καλάθια. Να μην τους δώσεις κάτι εύκολο, να τους κάνεις να δουλέψουν πολύ στο παρκέ για την κάθε φάση, για το καθετί που ενδεχομένως να κερδίσουν, για τον κάθε πόντο που θα σημειώσουν. Είμαι σίγουρος ότι θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, όπως σίγουρα θα προετοιμάσουν κι αυτοί κάποια πράγματα».

-Θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που θα υπάρχει κόσμος στην εξέδρα.
«Αγαπάμε τους φιλάθλους μας και τη στήριξη μας που μας προσφέρουν, αλλά την ίδια στιγμή θα είναι καλό να μείνουν μέσα στα όρια, να μην κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να διακινδυνεύσει ένας άνθρωπος. Θα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο και να αφήσουν εμάς να παλέψουμε στο παρκέ ως τρελοί και να τους κάνουμε περήφανους».

-Εσύ προσωπικά πώς αντιλαμβάνεσαι έναν αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού; Σου είχε λείψει;
«Ο αγώνας αυτός είναι πολύ ιδιαίτερος. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι του οποίου ήμουν ποτέ κομμάτι. Στο μπάσκετ είναι μεγαλύτερο από το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μεγαλύτερο, πιο τρελό, πιο άγριο… Απλά πιο… ελληνικό…».

-Η παρουσία στον Παναθηναϊκό γενικότερα σου είχε λείψει;
«Γενικά νιώθω πολύ καλά που είμαι και πάλι στην ομάδα. Μου είχε λείψει αυτή η παρέα εδώ στον Παναθηναϊκό, το τεχνικό επιτελείο, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε. Εδώ δουλεύουμε σε μία πολύ σωστή κατεύθυνση. Είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, είμαστε όλοι μαζί, μιλάμε και προχωράμε με έναν πολύ ειλικρινή τρόπο και προσπαθούμε να βελτιωθούμε κάθε μέρα… Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος…».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved