Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Mε το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ ολοκληρώνεται σήμερα (20/11, 19.00, ΝΕΤ) η 5η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται για 95η φορά στην ιστορία της Α1, με τους γηπεδούχους να θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα που τους θέλει να έχουν το πάνω χέρι (54 νίκες έχουν οι «πράσινοι» και 40 οι «ερυθρόλευκοι»). Η αναμέτρηση μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων γίνεται φέτος πολύ νωρίς. Πέραν του γοήτρου, αμφότερες οι ομάδες θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, επί της ουσίας, τίποτα δεν πρόκειται να κριθεί.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προέρχονται από διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, αφού στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαν ρεπό την 4η αγωνιστική. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλουν να επιστρέψουν στο δρόμο της επιτυχίας, κόντρα στον μεγαλύτερο αντίπαλό τους στην Ελλάδα, μετά τις ήττες στην Ευρώπη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και την Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Με τα γνωστά προβλήματα των Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτου Περπέρογλου, που είναι τραυματίες, θα παραταχθούν αύριο (20/11) στο ΟΑΚΑ. Μαζί τους θα είναι και ο κόσμος τους, που αναμένεται να κατακλύσει το κλειστό, αποτελώντας τον έκτο παίκτη της ομάδας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ήδη αναλύσει στους παίκτες του τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, τους έχει επιστήσει την προσοχή κυρίως για την αποφυγή των λαθών. Ο έλεγχος του αγώνα και η αυτοσυγκέντρωση αναμένεται να αποτελέσουν και πάλι τα «κλειδιά» της νίκης.

Με τη δωδεκάδα που παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με τη Νανσί αναμένεται να κατέβει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, που έχει κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» στη φετινή Α1. Παρότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αρέσκεται στις εκπλήξεις, η «συνταγή» πολύ δύσκολα θα αλλάξει για τους Πειραιώτες, που το μοναδικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η απουσία του μόνιμα απόντα, Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Εξάλλου, τόσο ο Δημήτρης Κατσίβελης όσο και ο Μάρκο Κέσελ έχουν πλέον ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους.

Ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να εμπιστευτεί ξανά μία θέση στη δωδεκάδα στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, που ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με τους Γάλλους. Ο Χανιώτης σέντερ θα κληθεί να δώσει «μάχες» με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, με τον Ολυμπιακό να θέλει να χτυπήσει στη ρακέτα τον αντίπαλό του. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν χθες (19/11) την προετοιμασία τους παρουσία του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ομάδα, «ντοπάροντας» ψυχολογικά παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Διαβάστε ακόμα

Το άρθρο του Νίκου Μπουρλάκη: «Ξεκάθαρο είναι το φαβορί»

Τι δήλωσαν οι... rookies, Σμιθ και Άντιτς

Τα στατιστικά του ντέρμπι

Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς, σημειώσατε «Χ»

Υπέρ του Παναθηναϊκού η προϊστορία

Οι «πρωτάρηδες» του ντέρμπι

Οι απουσίες του ντέρμπι

Λινάρδος στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα»




Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved