Αντέδρασε με «διπλό» στο Μαρούσι ο ΠΑΟΚ

Αντέδρασε με «διπλό» στο Μαρούσι ο ΠΑΟΚ

Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από το κλειστό του Αγίου Θωμά ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 71-69 του Αμαρουσίου.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, μετά την ήττα στη Λετονία από τη Ρίγα στην πρεμιέρα του φετινού Eurocup, αλλά και το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στον Πανιώνιο, την προηγούμενη αγωνιστική στην Πυλαία, διατήρησαν την ψυχραιμία τους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά κι έφθασαν στο σπουδαίο «διπλό». Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει σε καλή ημέρα τους Ράιτ, Γκίντενς και Ντικούδη, με τους δύο Αμερικανούς να δίνουν σημαντικές λύσεις στα τελευταία λεπτά του δραματικού αγώνα, που κρίθηκε στο φινάλε και συγκεκριμένα από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Ο Ρασάντ Ράιτ αποδείχθηκε «κρύο αίμα», «σφραγίζοντας» τη νίκη με την οποία η ομάδα του επέστρεψε στα ροζ φύλλα.

Εξαιρετικά αμφίρροπή ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στο Μαρούσι και τον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν αρκετές λύσεις μέσα στη ρακέτα από τον Έλεγκαρ, ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφεραν και οι Γκαγκαλούδης και Κογιαντίνοβιτς από την περιφέρεια. Στην αντίπερα όχθη, οι Θεσσαλονικείς στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο στην τριάδα των Ράιτ, Γκίντενς και Ντικούδη. Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους Θεσσαλονικείς να έχουν προβάδισμα ενός πόντου (18-19), ενώ οι άμυνες των δύο ομάδων είχαν τον κυρίαρχο ρόλο και κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Έλεγκαρ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που οδήγησε το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου στο προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου (36-35).

Ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο παίκτης που ανέλαβε πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα και οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στο προβάδισμα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου (41-46 στο 26’). Το ίδιο διάστημα η ομάδα των βορείων προαστίων αντιμετώπισε προβλήματα στο σκοράρισμα, αφού ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε εντολή για πιο αποτελεσματική άμυνα στον Έλεγκαρ. Ο Αμερικανός, όμως, κατάφερε να βρει και πάλι το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι και με την αρωγή των Κόμματου και Νικολαΐδη, διατήρησαν τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (47-50).

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν οριακό προβάδισμα (57-61), μόλις τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε. Σε εκείνο το χρονικό σημείο κι ενώ φαινόταν πως το Μαρούσι θα μπορούσε να μείνει μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου, «μίλησαν» ο Ράιτ και ο Γκίντενς, οι οποίοι με προσωπικές ενέργειες έδωσαν προβάδισμα επτά πόντων στους Θεσσαλονικείς (57-65).

Ωστόσο, η ομάδα των βορείων προαστίων δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, αφού με καλάθι του Έλεγκαρ και μία βολή του Γκαγκαλούδη μείωσε σε 64-60, τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Με δύο βολές του Έλεγκαρ, μάλιστα, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο (65-66), δίνοντας χαρακτήρα «θρίλερ» στο φινάλε. Ο Γκίντενς με κάρφωμα έγραψε το 68-65 για τους Θεσσαλονικείς, αλλά ο Γκαγκαλούδης μείωσε σε 68-67, 15’’ για τη λήξη. Ο Ράιτ κέρδισε το φάουλ και δείχνοντας ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή της προσωπικής έγραψε το +3 (67-70). Ο Γκαγκαλούδης τον μιμήθηκε (69-70) ύστερα από φάουλ του Γιαννακίδη, αλλά και πάλι ο Αμερικανός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ πήγε στη γραμμή της προσωπικής. Ευστόχησε μόνο στη μία βολή, αλλά ο Γκόρι σαν από μηχανής θεός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και «κλείδωσε» το «διπλό».

Διαιτητές: Τανατζής, Παναγιώτου, Δεσλής
Δεκάλεπτα: 18-19, 36-35, 47-50, 69-71.
Μαρούσι
(Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής, Νικολαΐδης 3 (1), Ακεψιμαΐδης 7 (1), Έλεγκαρ 22, Χαριτόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 18 (1), Κογιαντίνοβιτς 7, Κόμματος 10 (2), Αγραβάνης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 15 (1), Στίγκερς 4, Αράπης, Γκόρι 10, Ντικούδης 9, Καλαμπόκης 7 (1), Ράιτ 17 (2), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 4, Καλαμπάκας.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved