Επιτέλους, νίκη ο Άρης!

Επιτέλους, νίκη ο Άρης!

Την πρώτη νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Άρης, που φιλοξένησε και κέρδισε με 83-68 τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Οι Θεσσαλονικείς, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ, επικράτησαν με σχετική ευκολία του αντιπάλου τους, που παραμένει χωρίς νίκη φέτος. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν ο Χρηστός Ταπούτος και ο Ντόμινικ Τζέιμς, που οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους. Από την άλλη, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη απογοήτευσαν και πάλι, μένοντας μακριά από το ροζ φύλλο για πέμπτη φορά σε ισάριθμους αγώνες.

Στο καλύτερό του πρώτο ημίχρονο από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς και με ηγέτες στο σκοράρισμα τους Ταπούτο και Τζέιμς, ο Άρης επέβαλε σχεδόν από την αρχή τους δικούς του κανόνες στην αναμέτρηση. Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης Λυκογιάννης ατύχησε να δει τα περισσότερα από τα επιθετικά ατού της ομάδας του να κινούνται σε ρηχά νερά. Με εξαίρεση το Ρέιβερν Τζόνσον, ο Ίκαρος δεν πήρε σκοράρισμα από τους υπόλοιπους παίκτες του και μοιραία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ τους Θεσσαλονικείς (24-18 στο 10’).

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν υπομονή και σωστές επιλογή στην επίθεση, πήραν λύσεις στη ρακέτα από το Μόλντροου και άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν τη διαφορά στο σκορ, για να οδηγηθούμε στο 45-32 του πρώτου ημιχρόνου. Το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας 1/8 τρίποντα, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς είχαν 6/14.

Παρά την άνοδο στην απόδοση του Μπέινς, ο οποίος έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους στη ρακέτα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, χωρίς όμως να έχει την απόδοση του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε θέση να φανούν απειλητικοί για τους Θεσσαλονικείς, που προηγήθηκαν στο 30ό λεπτό με 62-53, με τον Κεϊρούς να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα.

Ουσιαστικά, ο Άρης ήρθε να απλοποιήσει την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έχοντας σταθερές αξίες τους Ταπούτο και Τζέιμς και με τους Τσαλδάρη και Μόλντροου να δίνουν λύσεις, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και «καθάρισαν» το ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν παρά την επιβλητική εμφάνιση του Μπέινς.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Καλδίρης.
Δεκάλεπτα
: 24-18, 45-32, 62-53, 83-68.
Άρης
(Αλεξανδρής): Μαυραειδής 9 (1), Κεϊρούς 5, Ταπούτος 19 (4), Τζέιμς 19 (3), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 5 (1), Κρούσιτς 4, Μόλντροου 9 (1), Τσαλδάρης 9 (1), Βεργίνης 4, Βεζένκοφ.
Ίκαρος Καλλιθέας
(Λυκογιάννης): Κινγκ 4, Κουμπούρας 3, Καράμπουλας 6, Πολυτάρχου 3 (1), Τσιάρας 7 (1), Παπαργυρόπουλος 2, Αγαδάκος, Μπέινς 27, Τζόνσον 13 (1), Λιούμπισιτς 3.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved