Ιτούδης: «Συγκεντρωμένοι σε γεμάτο γήπεδο»

Ιτούδης: «Συγκεντρωμένοι σε γεμάτο γήπεδο»

Η ώρα του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό πλησιάζει με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να δείξουν συγκέντρωση σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομρπάντοβιτς μίλησε στο blog που διατηρεί στο paobcblog.gr και τόνισε αναλυτικά…

«Γεια σας…
Η πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, γνωρίζοντας ότι έχουμε μία ακόμη ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Προερχόμαστε από μία δυστυχώς άσχημη ήττα, δεύτερη στη σειρά, που ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν τον πρωταθλητή και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά, όλα αυτά τα χρόνια. Κι όταν λέω λεπτομέρειες εννοώ μία άμυνα, μία χαμένη μπάλα, μία βολή.

Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν προσφέρουν αυτό που μπορούν. Έχουν πολλά περιθώρια ακόμη. Αυτό μπορεί να είναι και θετικό, γιατί η σεζόν είναι ακόμη μπροστά μας, αλλά ελπίζω και πιστεύω ότι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι που έρχεται, η συγκέντρωσή μας, η αφοσίωσή μας, το κίνητρό μας, η μαχητικότητά μας, οι επαφές, οι αλληλοκαλύψεις, η συνοχή μας, όλα αυτά θα πρέπει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα πρέπει να έχουμε διάρκεια.

Τέτοιοι αγώνες χρειάζονται διάρκεια και για εμάς επιβάλλεται να μπούμε στο παρκέ έχοντας ως μοναδικό στόχο να παίξουμε σε ένα πολύ ψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, με μια ομάδα που έχει δομήσει έτσι το παιχνίδι της, ώστε να περνάνε πολλά από τα χέρια του Σπανούλη και του Γκετσεβίτσιους. Είναι ουσιαστικά οι δύο τους και ιδιαίτερα ο Σπανούλης, που δημιουργούν και για τους ίδιους και τους υπόλοιπους. Αν δείτε σε σχέση με τις κατοχές που έχουν και τους πόντους που έχουν σημειώσει, ο Σπανούλης είναι μακράν πρώτος σκόρερ με σχεδόν 20 πόντους μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, που είναι κι ένα επίπεδο πάνω από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Και μετά έρχονται στους σκόρερ ο Γκετσεβίτσιους, ο Γλυνιαδάκης που έχουν σχεδόν 10 πόντους μέσο όρο. Άρα λοιπόν αυτοί οι δύο είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, όπως και ο τρίτος δημιουργός, που είναι βασικός δημιουργός όμως, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ξέρει να παίζει καλά στο χαμηλό ποστ, να τελειώνει τις φάσεις και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Η δομή του Ολυμπιακού είναι τέτοια, ώστε με τον Χάινς και τον Άντιτς, αλλά και με τον Πρίντεζη, να έχουν κάποια πιο ελαφρά σχήματα πολύ πιο επιθετικά αμυντικά, πηγαίνοντας σε αλλαγές. Είναι καλή ομάδα, ο βασικός μας αντίπαλος στην Ελλάδα.

Εμείς θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο… εμάς. Προερχόμαστε από δύο ήττες και δύο ήττες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στο τέλος. Ιδιαίτερα με την ΤΣΣΚΑ που ήμασταν μπροστά 39 λεπτά και 50’’. Εξαιτίας μιας κατοχής και ενός σουτ με τη βοήθεια των οποίων πέρασε μπροστά η ΤΣΣΚΑ, χάσαμε το παιχνίδι. Γι’ αυτό λέω ότι πρέπει να έχουμε διάρκεια σε όλα αυτά τα στοιχεία ανέφερα. Ξεκαθαρίζω εδώ ότι δεν είναι θέμα ανησυχίας. Οι δύο ήττες μας κρατούν σε εγρήγορση.

Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές τις καταστάσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου τη δεδομένη στιγμή να αναλύσουμε κάποια πράγματα, αλλά εγώ με τον Ζέλικο καθίσαμε, είδαμε το παιχνίδι, θα δούμε και φάσεις με τη βοήθεια του βίντεο και με τους παίκτες. Αλλά η σκέψη μας είναι μόνο στο παιχνίδι που έρχεται και σε τίποτα άλλο. Γι’ αυτό λέω ότι επιβάλλεται να έχουμε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης από την αρχή ως το τέλος , σε ένα γεμάτο γήπεδο που ξέρουμε ότι θα έχει παλμό…

Πιστεύω ότι θα σας δω στο ΟΑΚΑ αύριο… Σίγουρα θα τα ξαναπούμε και από εδώ… Μέχρι τότε να είστε καλά…».



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved