Κουφός: «Πρόβλημα ποιότητας εκτός έδρας»

Κουφός: «Πρόβλημα ποιότητας εκτός έδρας»

Προβληματικό είναι το ξεκίνημα του ΑΓΟΡ στο φετινό πρωτάθλημα σύμφωνα με τον προπονητή του, Στέργιο Κουφό.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, ο τεχνικός των νεοφώτιστων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει έως τώρα η ομάδα του, στο αυριανό (19/11) παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, αλλά και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΓΟΡ: «Δεν αισθάνομαι ότι έχουμε ξεκινήσει καλά, θα έλεγα προβληματικά. Στο τελευταίο ματς με την Καβάλα δείξαμε ότι έχουμε πρόβλημα ποιότητας να κερδίζουμε εκτός έδρας. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, όταν το ξαναείδαμε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν κάποια κραυγαλέα διαιτητικά λάθη, όμως δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Γενικά, δεν δείξαμε ειδικό βάρος. Μπορεί να είναι σκληρή η δήλωση, αλλά πρέπει οι παίκτες να καταλάβουν ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ανέβουμε επίπεδο. Το γεγονός ότι λείπει ο Τζόνσον μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, η πορεία κρίνεται οριακά καλή. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο δουλειάς για να φτάσουμε στο επίπεδο που μπορούμε».

Για τα κενά στο ρόστερ του ΑΓΟΡ: «Υπάρχουν δύο σημαντικά κενά στο ρόστερ μας, καθώς χρειαζόμαστε περισσότερη ποιότητα στη θέση του πλέι μέικερ, γιατί η φιλοσοφία μου είναι από αυτή τη θέση να παίρνω περισσότερη δημιουργικότητα. Το άλλο κενό είναι αυτό του σέντερ. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε κάθε επίθεση όντας στα κόκκινα, καθώς μας κάνει μονοδιάστατους. Παράλληλα, χωρίς κλασικό σέντερ πέφτει πολύ η ποιότητα της προπόνησης. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που θέλει πολύ προσπάθεια από τους υπόλοιπους για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τον Ηλυσιακό: «Πρόκειται για πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Η εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα στα εκτός έδρας παιχνίδια πιστοποιεί την ποιότητά της, ενώ ίσως παρουσιάζεται καλύτερη μακριά από τα Ιλίσια, καθώς παίζει πιο ελεύθερα. Γενικά, στηρίζεται στη χημεία των νεαρών παικτών και της τεράστιας εμπειρίας του Χατζή, ενώ όλοι οι παίκτες παίζουν για το σύνολο. Έχει ίδιους στόχους με εμάς, οπότε είναι μονόδρομος να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε νίκη. Σε κάθε εντός έδρας ματς ο κόσμος μας στηρίζει με έναν τρομερό και εξαιρετικό τρόπο, οπότε πρέπει να τους χαροποιήσουμε».

Για την κατάσταση του ΑΓΟΡ: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί υπάρχουν τραυματισμοί και ελλείψεις που κάνουν δύσκολη την προπόνηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ροή. Στην ομάδα έχουμε ένα μότο που λέει ότι «προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε Σάββατο για να κερδίζουμε μία εβδομάδα δουλειάς», όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν το έχουμε καταφέρει. Με μείον έναν ψηλό δεν υπάρχει αντιπαλότητα στην προπόνηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει εφησυχασμός. Ελπίζω να είμαστε σοβαροί και να κερδίσουμε με τον Ηλυσιακό».

Για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό: «Τον Ολυμπιακό τον ξέρουμε, καθώς έχουμε παίξει μαζί του. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό στην ποιότητα που έχει, καθώς δεν υπάρχει όσο άλλα χρόνια. Στα ντέρμπι η ποιότητα και η προσωπικότητα παίζουν μεγάλο ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει προσπαθήσει να ισορροπήσει λίγο, δίνοντας ένα πιο σκληρό σχήμα στην ομάδα του και βγάζοντας ποιοτικούς αιφνιδιασμούς. Παρακολουθώντας το ματς με τη Νανσί είδα ότι κατά διαστήματα έπαιξε πολύ όμορφο και ξεκάθαρο μπάσκετ. Σε περίπτωση που ο αγώνας πάει πόντο-πόντο, ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα. Έχουν μείνει στην ομάδα σημαντικοί παίκτες με μεγάλη εμπειρία, οπότε έχει προτεραιότητα. Φυσικά, σε τέτοιους αγώνες σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο παράγοντας έδρα».



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved