Λημνιάτης: «Τεράστιο φαβορί ο Παναθηναϊκός»

Λημνιάτης: «Τεράστιο φαβορί ο Παναθηναϊκός»

Τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (19-20/11), ανέλυσε ι Γιώργος Λημνιάτης.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, εξήγησε πως και η φετινή Α1 είναι δύο ταχυτήτων, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στις αναμετρήσεις που δεν εμπλέκονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Αναφορικά με το ντέρμπι «αιωνίων», στο ΟΑΚΑ, χαρακτήρισε τεράστιο φαβορί τους γηπεδούχους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι αναμενόμενο ότι για ακόμη μία χρονιά έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Ωστόσο, στα παιχνίδια που δεν εμπλέκονται οι «αιώνιοι» το οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι «ανοιχτό» και από αυτήν την άποψη ο ανταγωνισμός φέτος  είναι πιο μεγάλος. Ωστόσο, έτσι όπως διαμορφώνονται τα οικονομικά δεδομένα, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη οι ομάδες να βγουν από το λήθαργο και επιτέλους να κοιτάξουν τα τμήματα υποδομής».

Για το Περιστέρι - Καβάλα: «Είναι ανοιχτό παιχνίδι όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Και οι δύο έχουν δείξει καλά δείγματα. Το Περιστέρι λογικά θα προσπαθήσει να έχει ενσωματώσει το ψηλό του, τον Μπόατενγκ, ακόμα περισσότερο, έπειτα από μια εβδομάδα προπονήσεων. Η λογική λέει ότι θα είναι πιο ισορροπημένο στον τρόπο που επιτίθεται. Γιατί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η μεγαλύτερη απειλή ήταν από περιφέρεια.

Η Καβάλα, τώρα, δείχνει πολύ σοβαρή. έχει δείξει καλό πρόσωπο εκτός έδρας παρ’ ότι έχασε ματς στα Ιλίσια από δικά της λάθη στο τελευταίο λεπτό. Είναι δύσκολα τα προγνωστικά για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θα έχει χαμηλό σκορ. Θα κριθεί από τον αμυντικό προσανατολισμό των ομάδων».

Για το ΑΓΟΡ - Ηλυσιακός: «Ο ΑΓΟΡ είναι το φαβορί, γιατί μέσα στην έδρα του, με τη συμπαράσταση του κόσμου και το ελεύθερο στιλ που έχει -προσπαθεί να τρέξει στο γήπεδο και έχει καλούς Αμερικανούς παίκτες- έχει τον πρώτο λόγο. Για να μπορέσει ο Ηλυσιακός να διεκδικήσει το μερίδιο νίκης θα πρέπει να ελέγξει ρυθμό. θα πρέπει να πάει σε πιο σετ παιχνίδι, ελέγχοντας τα ριμπάουντ».

Για το Πανιώνιος - ΚΑΟΔ: «Ο Πανιώνιος δείχνει ότι είναι η ομάδα που ξεχωρίζει, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχει φιλοσοφία και στόχο στο παιχνίδι του. Έχει πολύ καλή ψυχολογία, μετά τη σημαντική νίκη στην Πυλαία, την περασμένη αγωνιστική. Σε αυτήν την αναμέτρηση είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Και η ψυχολογία του ΚΑΟΔ είναι καλή, μετά τη νίκη επί του Άρη. Έχει κάνει καλές εμφανίσεις, ακόμα και στα ματς που έχασε. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα παρουσιάζεται καλύτερος, γιατί ήταν από τις ομάδες που φτιάχτηκαν αργά και δεν είχαν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας».

Για το Άρης - Ίκαρος Καλλιθέας: «Παρ’ ότι βρίσκονται και οι δύο στην ουρά της βαθμολογίας, είμαι βέβαιος πως όσο περνά ο χρόνος θα αλλάξει το πρόσωπο τους. Ο Άρης αγωνίζεται κάτω από την πίεση του αποτελέσματος, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και αυτός ο παράγοντας δεν πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά για την ομάδα. Ο Ίκαρος προέρχεται από καλή περυσινή χρονιά, αλλά δείχνει τώρα πως δεν λειτουργεί τόσο σωστά. Ιδιαίτερα στο ματς με τον Κολοσσό «αυτοκτόνησε» στην έδρα του. Και εδώ θα παίξει μεγάλο ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας. Νομίζω, ωστόσο, πως επειδή ο Ίκαρος παίζει εκτός, η πίεση που νιώθει είναι μικρότερη από αυτή του Άρη».

Για το Μαρούσι - ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερους παίκτες στο ρόστερ του. Σίγουρα ξεκινά το ματς με ένα μικρό αβαντάζ. Το Μαρούσι το έχουν όλοι ξεγραμμένο, ελέω των γνωστών προβλημάτων του, και αυτό του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του και ιδιαίτερα στα παιδιά που έχουν μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, όπως είναι ο Γκαγκαλούδης, ο Κόμματος και ο Νικολαΐδης. Έτσι, γίνεται επικίνδυνο».

Για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Υπάρχει ένα τεράστιο φαβορί: ο Παναθηναϊκός. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Κατ' αρχάς, αγωνίζεται στην έδρα του. Έπειτα, είναι ομάδα που έχει κρατήσει για χρόνια το βασικό της κορμό, με προπονητή που έχει επιτελέσει μεγάλο έργο στην ομάδα και έχει δώσει το στίγμα του. Έχει πολύ μεγάλη ποιότητα παικτών και παρ’ όλο που το καλοκαίρι έφυγαν κάποιοι σημαντικοί αθλητές, δείχνει πως θα είναι και αυτή τη σεζόν μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την Ευρωλίγκα. Άποψή μου είναι ότι θα γίνει καλύτερος στο βάθος του χρόνου.

Ο Ολυμπιακός πάει σε παιχνίδι που οι περισσότεροι τον έχουν ξεγραμμένο. Δεν θα πρέπει να έχει άγχος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και αν θα θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητές του θα πρέπει να απαντήσει σε κάποια διλήμματα που γεννιούνται μέσα στο παιχνίδι, όπως: πρώτον, τι ρυθμό θα επιλέξει ο Ίβκοβιτς, γιατί ο Ολυμπιακός αρέσκεται στο να τρέχει και εμφανίζει αδυναμίες στο «πέντε εναντίον πέντε», αλλά δεν είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα τον ευνοήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πιστεύω ότι πρέπει να πάει σε ελεγχόμενο ρυθμό, επιδιώκοντας κατ’ αρχάς όταν παίρνει το ριμπάουντ, να επιτύχει ένα εύκολο καλάθι. Και στη συνέχεια, στο «πέντε εναντίον πέντε», να πηγαίνει σε παιχνίδια μεγάλης διάρκειας.

Δεύτερον, πώς θα ανταποκριθεί αμυντικά, γιατί θεωρώ δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη και τον Σάτο θα πάει σε παιχνίδι λόου ποστ -είναι κάτι που το κάνει αρκετά. Είναι πολύ πιθανό να μην τον ευνοούν τα σχήματα με τα δύο γκαρντ. Τρίτον, επειδή είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα εστιάσει τον αμυντικό προσανατολισμό πάνω στον Σπανούλη, αν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να βρει και άλλους παίκτες που θα απειλήσουν επιθετικά, κάτι που έχουμε δει σε λίγα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Έχω την αίσθηση ότι στο μυαλό του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού θα υπάρχει ως εναλλακτική λύση κάποιες άμυνες ζώνης».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved