«Στα πλέι οφ θα κριθεί η χρονιά»

«Στα πλέι οφ θα κριθεί η χρονιά»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν αλλά και τη σημασία της νίκης επί του Άρη για τους παίκτες και για τον κόσμο.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης και το «TV 100»:

Για το ΠΑΟΚ-Αρης: «Πάντα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Αρη κεντρίζουν το ενδιαφέρον όλων των ομάδων και ειδικά αυτών των δύο. Το Σάββατο ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Αυτή η νίκη μας δίνει περισσότερες δυνάμεις να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου για μια πολύ καλή θέση, ώστε να μπούμε με αξιώσεις στα play off».

Για την σημασία της νίκης για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Παίζει σημαντικό ρόλο να κάνεις μια μεγάλη νίκη και μεγάλες νίκες θεωρούνται αυτή την στιγμή αυτές επί του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού, που όμως είναι και πολύ δύσκολο να επιτευχθούν και μετά αυτές στα τοπικά ντέρμπι. Η νίκη του Σαββάτου αλλάζει πολλά πράγματα στην ομάδα, βελτιώνει την ψυχολογία και δίνει περισσότερη δύναμη σε όλους τους παίκτες να παλέψουν ακόμη περισσότερο για κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».

Για τις δυσκολίες –απουσίες πριν το ματς με Αρη: «Οι δυσκολίες ξεκίνησαν αρχικά με τον τραυματισμό του ΜακΓκραθ και στην συνέχεια είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, δεν ήταν μόνο η απουσία του Λάζαρου, αλλά και οι τραυματισμοί του Γκετσέφσκι και του Ντόζιερ που μας δυσκόλεψαν, αλλά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι, δουλέψαμε στις λεπτομέρειες και μας βγήκαν όλα αυτά μέσα στο παιχνίδι».

Για την διαφορά που μειώθηκε στο τέλος του αγώνα στην Πυλαία: «Έτσι όπως είναι οι ομάδες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωλίγκα, οι διαφορές εξανεμίζονται μέσα στην διάρκεια ενός αγώνα. Η ομάδα που είναι πίσω στο σκορ, συχνά παίζει πιο ελεύθερα και εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου, για να μειώσει την διαφορά. Εμείς κάναμε κάποια λάθη, όχι συνολικά, αλλά σε συγκεκριμένους στόχους του αγώνα και έτσι στο τελευταίο 10λεπτο, αυτό εκμεταλλεύθηκε ο Άρης, ώστε να φτάσει να διεκδικεί στο τέλος το παιχνίδι».

Αν υπήρχαν φίλαθλοι θα άλλαζε κάτι στην εξέλιξη του αγώνα;: «Πάντα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μας βοηθούν και τους χρειαζόμαστε, γιατί έχουμε νέους και άπειρους παίκτες που χρειάζονται το σπρώξιμο που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος από την κερκίδα, αρκεί να μην δημιουργούνται έκτροπα. Δεν ξέρεις όμως ποτέ τι θα μπορούσε να συμβεί αν παίζαμε σε γεμάτες εξέδρες σε αυτό τον αγώνα. Λογικά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αν είχαμε και τον κόσμο μαζί μας, θα μας έδινε την ώθηση στο να πάρουμε ίσως μια πιο εύκολη νίκη».
Κόστισε η τιμωρία της έδρας;: «Οικονομικά σίγουρα και αρκετά… Αγωνιστικά χάσαμε μόνο από τον ΠΑΟ, που έτσι κι αλλιώς ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για να το διεκδικήσουμε ακόμη και με γεμάτο γήπεδο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν μας στοίχισε και ελπίζω να μην μας στοιχίσει και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Για την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει ομάδα αυτή την στιγμή, αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό-ΠΑΟ, που να δείχνει να έχει αυτό το κάτι παραπάνω ώστε να υπερέχει από τις υπόλοιπες στην Α1. Όλα τα υπόλοιπα ματς θα κριθούν από το πώς θα βρεθούνε οι παίκτες στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή του αγώνα. Τα ρόστερ φέτος δεν είναι τόσο δυνατά σε σχέση με άλλες χρονιές, δεν υπάρχει πληθώρα παικτών και έτσι αν κάποιος από τους βασικούς μιας ομάδας δεν βρεθεί σε καλή μέρα και αντίστοιχα βρεθεί ο αντίπαλος, αμέσως αλλάζουν οι ισορροπίες. Γι αυτό και φέτος οι έδρες δεν παίζουν τον ρόλο που έπαιζαν τις προηγούμενες χρονιές».

Για την φετινή προσπάθεια διοίκησης και ομάδας: «Η οικονομική κρίση που άγγιξε την Ελλάδα, ήταν σαφές ότι θα "χτυπήσει" και το μπάσκετ. Φέτος γίνεται φοβερή προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, ώστε να λυθούν όσο γίνεται πιο άμεσα όλα τα προβλήματα στην ομάδα. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς αγωνιστικά, αν μπορούμε να προετοιμάσουμε την ομάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς απουσίες από τραυματισμούς ή απουσίες παικτών. Είμαστε σε πολλή καλή κατάσταση, δεν είμαστε έξω από τους στόχους μας, θα μπορούσαμε ίσως να είχαμε μία ή δύο νίκες παραπάνω, αλλά με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε και να έχουμε χάσει κάποιο από τα κερδισμένα ματς. Από δω και πέρα πρέπει να παλέψουμε να μαζέψουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς γίνεται και να είμαστε έτοιμοι στα play offs όπου και θα κριθεί όλη η χρονιά».

Για το πόσο εφικτός είναι ο στόχος η Ευρωλίγκα: «Εμείς που βλέπουμε την ομάδα από κοντά κάθε μέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε όνειρα, γιατί φέτος στο ρόστερ έχουμε 5 παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν παίξει καθόλου ή ελάχιστα στην Α1. Αυτή η απειρία σίγουρα είναι ένα ντεσαβαντάζ για να δούμε μέχρι που να φτάσουμε. Δουλεύουμε πολύ μαζί τους και προσπαθούμε να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής ώστε να μπορούν να μας βοηθήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν όσο γίνεται καλύτερα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για την εικόνα της Α1 φέτος: «Δεν πιστεύω ότι είναι κακό το φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα είναι πιο ενδιαφέρον από προηγούμενες χρονιές , καθώς αν εξαιρέσουμε τους Ολυμπιακό και ΠΑΟ, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και αυτό είναι πολύ καλό. Πλέον το πρωτάθλημα δεν είναι χωρισμένο σε 3 ταχύτητες και βλέπουμε ακόμα και θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες και εκτός έδρας. Ήρθαν φέτος στα ομάδες παίκτες που άλλες χρονιές δεν θα έρχονταν με αυτά τα χρήματα που δέχθηκαν να υπογράψουν την φετινή σεζόν. Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί αμείωτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Όσον αφορά την συμμετοχή των νεαρών παικτών θα πρέπει τόσο οι προπονητές όσο και οι ομάδες να βρούμε έναν τρόπο ώστε να έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τα νέα παιδιά, ώστε να μπορούν να προσφέρουν μέσω των παιχνιδιών και στις εθνικές ομάδες.
Αλλά θα πρέπει και οι Έλληνες παίκτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ξένων και κοινοτικών και να ρίξουν τα κασέ τους, καθώς σε τελική ανάλυση αυτοί φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα. Οι φίλαθλοι προτιμούν να βλέπουν Έλληνες παίκτες».

Για το θέμα της βίας στα γήπεδα: «Με τα λόγια και τους αφορισμούς δεν δίνουμε λύση. Υπάρχουν νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε όποιοι παρεκτρέπονται να αναλογίζονται το λάθος τους, χωρίς να στιγματίζονται μια ζωή και με μια προσφορά π.χ. κοινωνικής εργασίας να συνετίζονται για το μέλλον. Οι φίλαθλοι που πληρώνουν εισιτήρια, διαρκείας και όχι μόνο για να δουν το θέαμα, δεν φταίνε σε τίποτα να μην μπορούν να δουν τις ομάδες τους εξαιτίας μια μικρής μειοψηφίας, που είναι τυφλωμένη από την οπαδική κόντρα και ξεσπά σε βίαια επεισόδια».

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved