Πρώτη νίκη ο ΚΑΟΔ

Πρώτη νίκη ο ΚΑΟΔ

Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΚΑΟΔ, που σε έναν συγκλονιστικό αγώνα επικράτησε με 84-81 του Άρη, στη Δράμα.

Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς μετά και τη νέα ήττα που υπέστησαν σήμερα (12/11) παραμένουν στον… πάτο της κατάταξης ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, αγνοώντας την εικόνα του ροζ φύλλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, που πραγματοποίησε επική αντεπίθεση στην επανάληψη, ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους. Μοιραίος για τους Θεσσαλονικείς, ο Ντέιβις, ο οποίος έχασε και τις δύο κρίσιμες βολές, που θα «κρατούσαν» τον Άρη στη διεκδίκηση της νίκης, 4,8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι στο «Δ. Κραχτίδης». Με ηγέτη το Χρήστο Ταπούτο, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από την αρχή στον ΚΑΟΔ ποιος είναι το αφεντικό στο παρκέ. Με τον έμπειρο φόργουορντ να «οργιάζει», το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προηγήθηκε με 23-14 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης προσπάθησε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα στους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα ηνία του αγώνα (19-26 στο 13’). Το «κλειδί» σε αυτό το διάστημα για τους «κίτρινους» δεν ήταν άλλο από την εξαιρετικά διαβασμένη άμυνα πάνω στα ατού του αντιπάλου. Έχοντας ουσιαστικά εξουδετερώσει τους Σάντερς και Φλάουερς, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 33-25 στο 18’, με τον Ντέιβις να δίνει λύσεις στο ντεμπούτο του. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Άρη να προηγείται με 37-29, έχοντας επιβάλει το ρυθμό του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «επιστρέψουν» άμεσα στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου και ήδη στα πρώτα τρία λεπτά είχαν καταφέρει να μειώσουν σε 40-38. Φλάουερς και Τσέρανιτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και οδήγησαν το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη σε μεγάλη αντεπίθεση (47-46 στο 27’). Οι Δραμινοί είχαν πλέον την κατάλληλη ψυχολογία και με το Φλάουερς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του όσο περνούσαν τα λεπτά κατάφεραν όχι απλώς να ανατρέψουν τα δεδομένα, αλλά να προηγηθούν στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου με 58-54.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους νεοφώτιστους να προηγούνται με 65-63 στο 35’, έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο Χρήστος Ταπούτος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τρίποντο, δύο λεπτά πριν από τη λήξη, έδωσε ξανά το προβάδισμα στο συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ωστόσο, ο Γιάννης Αθηναίου είχε διαφορετική άποψη και με δύο τρίποντα έδωσε την πρωτοπορία στον ΚΑΟΔ με 78-75, 30’’ πριν από τη λήξη.

Με δύο βολές του Τσαλδάρη, οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 78-77, 26’’ πριν από το τέλος. Ο Χαραλαμπίδης τον μιμήθηκε (80-77), ενώ με δύο βολές ο Βεργίνης έφερε ξανά το ματς στον πόντο (80-79). Το πέμπτο φάουλ του Τσαλδάρη έστειλε το Χαραλαμπιδη στη γραμμή της προσωπικής και με κρύο αίμα διαμόρφωσε το 82-79, μόλις 15’’ για το φινάλε. Ξανά ο Βεργίνης, με δύο βολές, μείωσε σε 82-81, όμως ψύχραιμος ήταν και ο Φλάουερς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 84-81, επίσης με βολές. Στα 4,8’’ ο Ντέιβις είχε 0/2 από τη γραμμή της προσωπικής, οι γηπεδούχοι πήραν το ριμπάουντ και παράλληλα την πολύ μεγάλη νίκη επί του Άρη.

Διαιτητές: Τανατζής, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα:
14-23, 29-37, 58-54, 84-81.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης):
Σάντερς 6, Καρύδας 4, Χαραλαμπίδης 21, Αθηναίου 11 (2), Μίτσελ 4, Κιτσούλης 9 (1), Τσέρανιτς 12, Ζάρας, Φλάουερς 14 (1), Κακαρούδης 2, Γκόινς 1.
Άρης (Αλεξανδρής):
Μαυροειδής, Κερους 5, Ταπούτος 23 (4), Τζέιμς 13 (1), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 5 (1), Κρούσιτς 4, Μάλντροου 4, Τσαλδάρης 14 (1), Βεργίνης 13 (1).

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved