«Διπλό» στην Πυλαία ο Πανιώνιος

«Διπλό» στην Πυλαία ο Πανιώνιος

Την τρίτη διαδοχική νίκη του, και πρώτη εκτός έδρας, πανηγύρισε στο κλειστό της Πυλαίας ο Πανιώνιος.

Οι Νεοσμυρνιώτες, με… κεκτημένη ταχύτητα, επιβλήθηκαν και του ΠΑΟΚ με 58-51, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Οι Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος παρουσία του κόσμου τους, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας τους, χάνοντας για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σε εντός των τειχών τους αναμέτρηση. Πρωταγωνιστές της νίκης για τον Πανιώνιο ήταν οι Κις, Μπάρλος, Ντίμπλερ και Μπατής, που «μίλησαν» στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 7-2 στο 5’, αλλά με το πέρασμα της ώρας οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους στο παρκέ και με ηγέτη τον Μπάρλο απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 14-3 κι έχοντας περιορίσει αισθητά τα ατού του ΠΑΟΚ στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 16-10 στο 8’, για να οδηγηθούμε στο 13-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Άλεξ Στίβεσον ήταν ο παίκτης που πήρε στη συνέχεια τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους, που πέρασαν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποιες λύσεις από τους Καλαμπόκη και Στίγκερς, αλλά το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ (20-26 στο 15’). Ο Μπίλι Κις ήρθε να δώσει λύσεις από την περιφέρεια στους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας «χτίσει» διαφορά ασφαλείας οκτώ πόντων (28-36).

Ο Γιαννακίδης και ο Καλαμπόκης ήταν οι δύο παίκτες που βοήθησαν τους Θεσσαλονικείς να ανακάμψουν στο τρίτο δεκάλεπτο και να μειώσουν στο 24ο λεπτό σε 38-36. Ο Πανιώνιος είχε ξεμείνει από λύσεις στο σκοράρισμα και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα επτά λεπτά της τρίτης περιόδου κατάφερε να σημειώσει μόλις και μετά βίας τέσσερις πόντους. Ουσιαστικά, ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που είχε πρόσβαση με το αντίπαλο καλάθι ήταν ο Μπίλι Κις, ο οποίος ήταν ο κύριος λόγος που ο Πανιώνιος έκλεισε το 30’ στο +5 (39-44).

Ο Νίκος Μπάρλος έπιασε ξανά «δουλειά» στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και με δικά του καλάθια οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με 47-41 στο 32’. Στη συνέχεια και όσο οδεύαμε προς το φινάλε του αγώνα, δράση για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέλαβαν ο Μπατής με τον Ντίμπλερ. Με δικά τους καλάθια ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 52-44στο 37’, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Έχοντας πλέον επιβάλει το ρυθμό του και με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να έχουν ξεμείνει από λύσεις, ο Πανιώνιος πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, διατηρώντας τη θέση του στις υψηλές θέσεις της κατάταξης.

Διαιτητές: Τανατζής, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα
: 13-19, 28-36, 39-44, 51-58.
ΠΑΟΚ
(Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 5 (1), Γκορί 5, Ντικούδης 8, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 7 (1), Γιαννακίδης 8 (2), Καλλές 5.
Πανιώνιος
(Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6 (2), Κις 12 (1), Αθανασούλας 3 (1), Στέφενσον 6, Ντίμπλερ 7 (1), Μπατής 6, Γιάνκοβιτς 2, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 3 (1), Παραγιός 1, Μπάρλος 10.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved