Αλώβητη την έδρα της η Καβάλα

Αλώβητη την έδρα της η Καβάλα

Το απόλυτο στην έδρα της διατήρησε η Καβάλα, που φιλοξένησε και κέρδισε με 60-57 το νεοφώτιστο ΑΓΟΡ.

Η νευρικότητα και η αστοχία των δύο αντιπάλων ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα στο κλειστό της Καλαμίτσας στο πρώτο δεκάλεπτο. Τόσο ο Δημήτρης Πρίφτης όσο και ο Στέργιος Κουφός έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον αμυντικό τομέα και στο πώς θα καταφέρουν να περιορίσουν τα αντίπαλα ατού. Η Καβάλα κατάφερε να κλείσει προηγούμενη το πρώτο δεκάλεπτο (15-11) στηριζόμενη στον εξαιρετικό σε ακόμη ένα παιχνίδι Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ, ο οποίος σε αυτό το διάστημα σημείωσε οκτώ πόντους.

Με τον Πέτγουεϊ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, το Ρέθυμνο μείωσε σε 15-14 στο 11’, με την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα (28-23 στο 18’), με τον Τέιλορ να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ο’ Μπράιαντ και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους «Αργοναύτες». Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, όμως, βρήκε «απαντήσεις» και με πρωταγωνιστές τους Κατσαρέ και Λάτοβιτς έτρεξε σερί 6-0 και προηγήθηκε με 29-28 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν στο προβάδισμα του ημιχρόνου και με τον Ντιόντε Κρίστμας να έχει συνεχή επικοινωνία με το καλάθι διεύρυναν το προβάδισμά τους στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, παίρνοντας διαφορά ακόμα και 10 πόντων (30-40), στο 24’. Οι Κρητικοί συνέχισαν να πατάνε γερά στο παρκέ και με ατού την πολύ καλή άμυνά τους διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα (34-40 στο 26’).

Ο Σωτήρης Καραποστόλου, όμως, ήταν ο άνθρωπος που μπροστά στο φάσμα να ξεφύγουν με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ οι φιλοξενούμενοι πήρε την Καβάλα από το… χέρι και με προσωπικές ενέργειες τη βοήθησε να μειώσει σε 43-41 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, ξαναβάζοντάς τη δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης.

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τον Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ να αναλαμβάνει ξανά δράση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέντε λεπτά πριν από το φινάλε πήραν εκ νέου το προβάδισμα (50-48). Τρία λεπτά αργότερα, το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε την τάση να «καθαρίσει» το ροζ φύλλο, αφού προηγήθηκε με 58-52, αλλά μόλις 36 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο ΑΓΟΡ μείωσε σε 58-54.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα (60-57), με τον Περικλή Δορκοφίκη να αποδεικνύεται ο μοιραίος παίκτης για το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, αφού αστόχησε στην τελευταία επίθεση και δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, με τους «Αργοναύτες» να πανηγυρίζουν μεγάλη νίκη.

Διαιτητές: Σχινάς, Σταματόπουλος, Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 15-11, 28-29, 41-43, 60-57.
Καβάλα (Πρίφτης):
Πάσαλιτς 7 (1), Γκάρισον 6, Αγγελόπουλος 14 (2), Τέιλορ 8, Στεφανίδης 3 (1), Κοστόφ 6, Καραποστόλου 4, Ο’ Μπράιαντ 12.
ΑΓΟΡ (Κουφός):
Κρίστμας 21 (5), Ράιτ 2, Δορκοφίκης 6, Λάτοβιτς 3, Πέτγουεϊ 16 (2), Δέδας 3 (1), Κατσαρές 6.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved