Δημητρακόπουλος: «Πατήσαμε στον Ολυμπιακό»

Δημητρακόπουλος: «Πατήσαμε στον Ολυμπιακό»

Στον Ολυμπιακό στηρίχθηκε στην επιχειρηματολογία του στο ΑΣΕΑΔ, για τη μείωση της ποινής του, ο Παναθηναϊκός όπως παραδέχθηκε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο νομικός σύμβουλος της «πράσινης» ΚΑΕ, μιλώντας στο Sentra FM 103.3, αποκάλυψε πως από το κυριότερο επιχείρημά τους ήταν τα όσα είχαν διαδραματιστεί στον προπέρσινο τελικό μεταξύ των «αιωνίων», στο ΣΕΦ, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί. Ο Ολυμπιακός είχε τότε τιμωρηθεί με εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά το ΑΣΕΑΔ τις μείωσε στις έξι, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι Πειραιώτες.

Ο Παναθηναϊκός, για μικρότερης έκτασης επεισόδια, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με τέσσερις αγωνιστικές, με το ΑΣΕΑΔ να τις ρίχνει σήμερα (11/11) στις τρεις. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης: «Κάθε Σεπτέμβρη την πρώτη εβδομάδα το ΑΣΕΑΔ ξεκινούσε τη λειτουργία του για να εκδικαστούν αθλητικές υποθέσεις όλων, με χιλιάδες οπαδούς να περιμένουν αυτές τις αποφάσεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι το υπουργείο δεν μπορούσε να συγκροτήσει σε Σώμα το ΑΣΕΑΔ. Δίνουν 200 ευρώ το μήνα στους δικαστές για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και αυτά τα 200 ευρώ δεν τους τα έδιναν τόσο καιρό. Τελικά, η απόφαση εκδικάστηκε στο παρά ένα…

Για το πότε βγαίνουν συνήθως οι αποφάσεις: «Ο νόμος δεν λέει ότι η απόφαση πρέπει να βγει σε 1-2 μέρες. Υπάρχουν άλλες υποθέσεις που κάνουνε 20-30 μέρες να εκδοθούν. Εγώ, από την πλευρά μου, ζήτησα από τους δικαστές να βγάλουν σήμερα (11/11) την απόφαση, ώστε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός να προλάβει να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η αποστολή του Ολυμπιακού να είναι ασφαλής».

Για το αν ήταν σίγουρος για τη μείωση της ποινής: «Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για μια δικαστική απόφαση. Μπορώ να σας πως ότι η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά όσο πριν από 23 χρόνια που ξεκινούσα τη δικηγορία. Θέλω εδώ να σας πω ότι μεγαλύτερος σύμμαχός μας στην απόφαση για μείωση της ποινής ήταν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τα επεισόδια που είχαν συμβεί πρόπερσι στο ΣΕΦ. Είπα ότι δεν μπορεί τότε που γκρεμίστηκε το στάδιο ο Ολυμπιακός να τιμωρείται τελικά μόνο με έξι αγωνιστικές και στο ΟΑΚΑ που δεν έγιναν τέτοια πράγματα ο Παναθηναϊκός να τιμωρείται με τέσσερις αγωνιστικές. Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ υπήρχε απλώς ένας διαπληκτισμός με παίκτη του Ολυμπιακού. Τα γεγονότα δεν ήταν το ίδιο σοβαρά με εκείνα στο ΣΕΦ. Έτσι, λοιπόν, ο μοχλός της επιχειρηματολογίας μου στο δικαστήριο ήταν η προηγούμενη θέση υπόθεση του Ολυμπιακού».

Για τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να καταπολεμήσει τη βία: «Πρέπει να επαινούμε τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, γιατί έχουν συμβάλει καθοριστικά στο να μειωθούν τα επεισόδια στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Όπως έχει συμβάλει και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ, κ. Γεωργαντής. Βέβαια, ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει και από τους αδελφούς Αγγελόπουλους, από την άλλη πλευρά, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ευοδωθεί σε μεγάλο βαθμό».

Για τη βία: «Η βία είναι σύνθετο φαινόμενο. Η καταστολή και μόνο δεν βοηθάει και δεν αρκεί. Τότε θα βάζαμε τα ΜΑΤ και θα δέρναμε. Επίσης, ούτε με εξαντλητικές και απάνθρωπές ποινές θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αν γαλουχήσεις τους νεαρούς οπαδούς ότι με το ξύλο δεν αλλάζει κάτι τότε μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν. Επίσης, θεωρώ ότι μεγάλο μερίδιο έχουν και οι διαιτητές Κι εσύ διαιτητή, μην προκαλείς με σφυρίγματα που είναι καταφανώς άδικα. Ακόμη παλαιότερα, πρόεδροι και παράγοντες ομάδων προκαλούσαν. Όταν γίνονταν ανεύθυνες και γελοίες δηλώσεις από πλευράς προέδρων, τι περιμένετε να κάνει ο νεολαίος των 17 ετών; Τώρα, τα πράγματα είναι καλύτερα και υπάρχει μεγαλύτερη ωριμότητα από πλευράς των προέδρων».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved