Ιτούδης: «Περισσότερο έξυπνοι»

Ιτούδης: «Περισσότερο έξυπνοι»

Τα οφέλη της ήττας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χθες (10/11) στο ΟΑΚΑ, ανέλυσε ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης έγραψε στο προσωπικό μπλογκ που διατηρεί για τα λάθη που έγιναν κόντρα στους Ρώσους, τις χαμένες ευκαιρίες για την κατάκτηση της νίκης, αλλά και τα χρήσιμα συμπεράσματα που αποκόμισαν. Αναλυτικά τα όσα έγραψε o Δημήτρης Ιτούδης

«Γεια σας...
Μιλάμε και πάλι... Για πρώτη φορά ύστερα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, χάσαμε μία μάχη και σε έναν αγώνα στον οποίο έμοιαζε ότι φέρναμε την αποστολή μας σε πέρας, φέρνοντας το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Κάναμε αρκετά καλά πράγματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά, όπως επιβεβαιώνεται από το νόμο του μπάσκετ σε ένα υψηλού ανταγωνισμού παιχνίδι, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν την έκβασή του. Για αυτό λέμε ότι χρειάζεται να παρακολουθείς κάθε φάση και να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτές και στα 40 ή 45 λεπτά του αγώνα.

Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονο. Φέραμε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που θέλαμε και στην τακτική πλευρά έναντι της ΤΣΣΚΑ επικρατήσαμε. Αιφνιδιάσαμε στις προσαρμογές και στα δύο διαφορετικά πλάνα στην αμυντική προσαρμογή. Κόψαμε τη σύνδεση ανάμεσα στους δύο γκαρντ -τους Σβεντ και Τεόντοσιτς- και τους υπόλοιπους παίκτες. Οι δυο τους είχαν 11 ασίστ μέσο όρο και χθες είχαν μόλις τρεις! Το ημίχρονο έκλεισε με εμάς να προηγούμαστε 9 πόντους και τον Κιριλένκο στο μηδέν, έχοντας αρνητικό ranking. Αυτό που επισημάναμε στο ημίχρονο ήταν πως ο αγώνας ξεκινά και πάλι από το 0-0.

Επιστρέφοντας στο γήπεδο, η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε στις δικές μας άμυνες. Κι εμείς παρουσιαστήκαμε διαφορετικοί, χωρίς να υπάρχει λόγος. Σε μία επισήμανση σε ένα τάιμ άουτ, ο κόουτς είπε ότι στα πρόσωπα δεν φαινόταν να έχουν αυτό το σθένος, τη θέληση για τη νίκη. Όχι ότι είναι μομφή προς οποιονδήποτε αυτό! Ήδη στη διάρκεια της αναμέτρησης είχαμε πολλές φορές δημιουργήσει υπέρ μας διαφορές, όταν η ΤΣΣΚΑ πλησίαζε. Η διαφορά κατέβαινε στους δύο, αλλά πήγαινε και πάλι στους εννέα.

Θα μπορούσαμε να φέρουμε το παιχνίδι σε πέρας ήρεμα και σωστά. Έπρεπε να δουλέψουμε και να παίξουμε με το χρόνο. Υπήρχαν πολλοί έμπειροι παίκτες εκείνο το διάστημα στο παρκέ, που ξέρουν να αγωνίζονται έτσι. Δεν είναι μομφή προς κανέναν! Το ξαναλέω. Θα συζητήσουμε με όλους, όπως κάνουμε πάντα. Δεν έπρεπε, όμως, να έχουμε αυτή τη νευρικότητα, δεν έπρεπε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία λαθών. Δώσαμε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό τους μπόνους.

Όπως θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και στην κανονική διάρκεια, όπου έγινε ένα εμφανές φάουλ στον Βουγιούκα, το οποίο προφανώς δεν μπόρεσε να διακρίνει ο διαιτητής. Αυτά, όμως, γίνονται και το ξέρουμε. Στη δε παράταση δεχθήκαμε ένα τρίποντο που ήταν καταλυτικό. Το θέμα δεν είναι καν αυτό. Το θέμα είναι για εμάς το πώς φτάσαμε ως εκεί, στο να διεκδικούν οι αντίπαλοί μας τη νίκη. Έπρεπε στο τέταρτο δεκάλεπτο να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, από τη στιγμή που οι παίκτες είχαν καταφέρει να φτάσουν και πάλι στο +9.

Υπάρχουν στοιχεία που θα κοιτάξουμε. Είχαμε υψηλό αριθμό λαθών, αλλά πιέσαμε τον αντίπαλο να φτάσει σε αντίστοιχο. Είχαμε λιγότερες κατοχές από τον αντίπαλό μας κι είχα πει στην ανάλυση ότι οι λιγότερες κατοχές θα στοιχίσουν. Δυστυχώς επαληθεύτηκε... Είχαν περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ και λιγότερα λάθη. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι χάνουμε τον Τσαρτσαρή, τον οποίο υπολογίζαμε πολύ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικός παίκτης στον χθεσινό (11/11) αγώνα. Δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία, γιατί το παιχνίδι το διεκδικήσαμε κι έτσι. Είναι γεγονός, όμως, ότι ήταν σημαντικός στο πλάνο μας.

Επίσης, ο Διαμαντίδης βρέθηκε ουσιαστικά εκτός αγώνα πολύ γρήγορα εξαιτίας των φάουλ. Αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά. Θα θέλαμε 10-12 επιπλέον... Θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Είναι στοιχεία που θα τα δούμε και στο βίντεο. Είναι στοιχεία που θα τα δούμε, γιατί έγιναν τα λάθη, τα φάουλ... Και νομίζω ότι, όπως πάντοτε μέσα από την κατάσταση της ανάλυσης του βίντεο, βλέποντας τους εαυτούς μας στην οθόνη, θα βγούμε πιο ώριμοι και πιο έξυπνοι για τα επόμενα παιχνίδια, τα οποία μόνο εύκολα δεν είναι. Τώρα αρχίζει ένα πολύ σημαντικό διάστημα με δυνατά παιχνίδια, πολλά εκ των οποίων εκτός έδρας, πολλά ταξίδια...

Θα ήταν παράλειψη αν δεν έκανα μια ιδιαίτερη αναφορά και σε εσάς. Έναν εκπληκτικό κόσμο που γέμισε το ΟΑΚΑ. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Είναι όμορφο να παίζεις μπάσκετ σε αυτή την ατμόσφαιρα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους σας για την πίστη που δείχνετε στην ομάδα και το πόσο πιστεύετε σε αυτήν. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα το ευχαριστήθηκαν. Όλοι θα χαιρόμασταν φυσικά περισσότερο. αν φεύγαμε και νικητές από το ΟΑΚΑ. Δεν έγινε όμως. Προχωράμε όμως...

Μόνο χρήσιμα συμπεράσματα θα βγάλουμε από αυτό το παιχνίδι, θα γίνουμε περισσότερο έξυπνοι. Και περιμένουμε και τον Κώστα (σ.σ. Τσαρτσαρή), ο οποίος μέσα στην ατυχία του θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν τυχερός. Έχουμε μάθει να ζούμε, όμως, με τα προβλήματά μας και να γινόμαστε πιο δυνατοί μέσα από αντίξοες καταστάσεις. Κι αυτό πιστεύω ότι θα κάνει αυτή η ομάδα και πάλι: Θα ανταπεξέλθει πλήρως. Μέχρι την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε, να είστε καλά!».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved