Χαριτόπουλος: «Όπου μας βγάλει»

Χαριτόπουλος: «Όπου μας βγάλει»

Το Μαρούσι συνεχίζει να εντυπωσιάζει και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος εξήγησε το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας των βορείων προαστίων.

Ο έμπειρος φόργουορντ των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τους στόχους του Αμαρουσίου αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ, θεωρώντας πλέον μονόδρομο τη φυγή των παικτών στο εξωτερικό.

 -Δημήτρη, καταφέρατε να φτάσετε σε ακόμη μια επιτυχία στο Πρωτάθλημα επικρατώντας του Ικάρου μέσα στην έδρα του. Ποιο ήταν το κλειδί της 10ης νίκης σας;

«Κλειδί ήταν όλη η διάρκεια της εβδομάδας και ο τρόπος που προετοιμάσαμε το παιχνίδι αυτό. Οι προπονητές μας αλλάξανε αρκετά πράγματα με βάση την ομάδα του Ίκαρου και εμείς τα εφαρμόσαμε πάνω στο παρκέ με τον καλύτερο τρόπο».
-Στο ξεκίνημα του μαραθωνίου ακόμη και όταν πετύχατε νίκες πολλοί με δεδομένο πως η ομάδα χτίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες θεώρησαν πως δεν θα έχετε διάρκεια...
«Η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες και προπονητές που ξέρουν καλά την Α1. Είναι άνθρωποι έμπειροι και σοβαροί οπότε αυτό κάνει και το δέσιμο να είναι πιο εύκολο. Ξεκινώντας αργά μολονότι μπορεί να χάσαμε λίγο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης κερδίσαμε σε αυτό του ενθουσιασμού. Μπήκαμε νωρίς στα επίσημα ματς με μεγάλο ενθουσιασμό και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό από την αρχή, ήρθανε τα καλά αποτελέσματα και ανέβηκε η ψυχολογία μας».

-Πλέον μπορείτε να οριοθετήσετε τους στόχους σας;

«Από την αρχή, το πρώτο ματς με τον Πανιώνιο, είχαμε πει μια κουβέντα: ‘’Θα βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά’’ και κάπως έτσι πορευόμαστε. Σε κάποια φάση όταν παίξαμε με τον Άρη μπήκαμε σε μια άλλη διαδικασία σκέψης και αυτό δεν μας βγήκε σε καλό. Οπότε συνεχίζουμε να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και όπου μας βγάλει. Είναι πολύ σημαντικό το κλίμα που έχουμε στην ομάδα. Μεταξύ μας περνάμε καταπληκτικά και έχουμε δημιουργήσει μια πολύ ωραία παρέα. Ποτέ δεν σκεφτόμαστε θέσεις, Ευρωλίγκα και όλα αυτά πάμε βήμα, βήμα».

-Η επόμενη αγωνιστική κρύβει ένα ακόμη δύσκολο ματς με την  Καβάλα. Πως το αντιμετωπίζετε;
«Η Καβάλα διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, εμείς όμως ασχολούμαστε με το καθαρά δικό μας κομμάτι. Αυτά που πρέπει να κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Όλα τα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα είναι δύσκολα καθώς το επίπεδο δεν διαφέρει πολύ και αυτό το κάνει ανταγωνιστικό».

-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Το μπάσκετ περνά πολύ δύσκολες στιγμές και αυτό δεν μπορεί να το κρύψει κανείς. Το μέλλον των Ελλήνων παικτών  και όσων ασχολούνται με αυτό είναι αβέβαιο, οπότε είναι δύσκολο να μιλάμε για στόχους και φιλοδοξίες. Δυστυχώς το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ για το μέλλον είναι το πως θα καταφέρουμε να φύγουμε στο εξωτερικό. Πλέον η παραμονή μας εδώ μπορεί να κάνει κακό ακόμη και στην καριέρα μας. Άρα μένει το εξωτερικό όπου και αν είναι αυτό. Το μπάσκετ το έχουν εγκαταλείψει, ούτε δηλώσεις χρειάζεται, ούτε τίποτε, αυτή είναι η αλήθεια. Καταλαβαίνω την κρίση αλλά το μπάσκετ έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Απλά τώρα είναι κάτι που δεν μπορεί να κρύψει κανείς. Δεν το παρατήσανε, το εγκαταλείψανε».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved