Μπόατενγκ και με τη… βούλα στο Περιστέρι

Μπόατενγκ και με τη… βούλα στο Περιστέρι

Κάτοικος δυτικών προαστίων είναι και επισήμως από σήμερα (08/11) ο Έρικ Μπόατενγκ, καθώς το Περιστέρι ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο Βρετανός σέντερ είχε συμφωνήσει από τις αρχές του μήνα με τους διοικούντες την ομάδα και το μόνο που απέμενε για να ολοκληρωθεί και από τυπικής άποψης η μεταγραφή του ήταν η υπογραφή των συμβολαίων.

Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοινώνει την απόκτηση του Βρετανού μπασκετμπολίστα Έρικ Μπόατενγκ (Eric Boateng) ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου και αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Φάκελος Έρικ Μπόατενγκ: Ο Μπόατενγκ γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 20 Νοεμβρίου του 1985 και έχει ύψος 2,08μ. Ανδρώθηκε μπασκετικά στις ΗΠΑ, καθώς πήγε στο γυμνάσιο Σεντ Άντριους της πόλης Μιντλτάουν του Ντελαγουέαρ, όπου το 2005 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για τα γυμνάσια όλης της πολιτείας έχοντας 19,6 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 4,6 τάπες μέσο όρο. Οι ειδικοί, δε, τον κατέταξαν ως 3ο καλύτερο σέντερ της χρονιάς από όλα τα γυμνάσια των ΗΠΑ πίσω από τον μετέπειτα σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς, Άντριου Μπάινουμ και τον σέντερ των Τορόντο Ράπτορς, Αμίρ Τζόνσον. Παράλληλα, συμμετείχε στο ετήσιο παιχνίδι McDonalnd’s για τους καλύτερους απόφοιτους της σεζόν 2005-06, παίζοντας για 10 λεπτά.

Μετά το γυμνάσιο έλαβε πολλές προτάσεις για υποτροφία από τα πανεπιστήμια Μπόστον Κόλετζ, Τζορτζτάουν, Μίσιγκαν, UCLA, Βιλανόβα και Ντιουκ το οποίο τελικά και προτίμησε. Όμως, στους Blue Devils έμεινε μόνο μία σεζόν, καθώς λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής πήρε μεταγραφή στο Αριζόνα Στέιτ. Εκεί ξεχώρισε την τελευταία σεζόν, όταν εκτόξευσε τους μέσους όρους του από τους 1,8 στους 8,8 πόντους και από τα 2 στα 7,2 ριμπάουντ μέσο όρο.

Την τελευταία σεζόν μάλιστα με ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς 66,5% έμεινε στην ιστορία ως ο παίκτης με το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας σε μία σεζόν του πανεπιστημίου του. Ο καλύτερός του αγώνας τη σεζόν 2009-10 ήταν κόντρα στο Στάνφορντ στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, οπότε σημείωσε 24 πόντους με 11/11 δίποντα (ρεκόρ για την περιφέρεια PAC-10) έχοντας ακόμη 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Να σημειωθεί, δε, ότι την τελευταία σεζόν στο πανεπιστήμιο ήταν βασικός και στους 33 αγώνες της ομάδας.

Πέρυσι δοκίμασε τις δυνάμεις του στο σάμερ λιγκ αρχικά με τους Νιου Γιορκ Νικς έχοντας 3,6 πόντους και 3,2 ριμπάουντ μέσο όρο και στη συνέχεια με τους Ντένβερ Νάγκετς έχοντας 1,6 πόντους και 4,2 ριμπάουντ μέσο όρο. Υπέγραψε στο Αϊντάχο του NBDL και τον Φεβρουάριο του 2011 έγινε ανταλλαγή στους Όστιν Τόρος.

Ο Μπόατενγκ είναι διεθνής με την Εθνική Αγγλίας και Μεγάλης Βρετανίας από το 2007. Μάλιστα, ήταν στη 12άδα των Βρετανών στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, παίζοντας σε 4 αγώνες, με καλύτερη εμφάνιση τους 4 πόντους και τα 7 ριμπάουντ σε 25 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Τουρκία».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved