Φραγκιάς: «Νομίζω ότι δουλεύει…»

Φραγκιάς: «Νομίζω ότι δουλεύει…»

Ο Κολοσσός μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα με τον Βασίλη Φραγκιά να τονίζει πως οι παίκτες «κόλλησαν» καλά μεταξύ τους.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και τόνισε αναλυτικά…

Για το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ: «Η υπερένταση είναι μεγάλη, το παιχνίδι χθες ήταν πάρα πολύ δύσκολο, οπότε ύπνος δεν κολλά, παρόλο που όταν κερδίζεις και να μην κοιμηθείς δεν σε πειράζει. Σίγουρα η απώλεια του Χάτεν ήταν αρκετά σημαντική όλη τη βδομάδα, μας αποσυντόνισε λίγο, αλλά θεωρώ ότι όταν είσαι ομάδα αυτά τα πράγματα πρέπει να τα ξεπερνάς γρήγορα και δεν πρέπει να στέκεσαι σε δικαιολογίες. Απλά για εμάς ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο παίζαμε με ομάδα που ουσιαστικά έχει τον ίδιο στόχο με εμάς - να παραμείνει στην κατηγορία - και οπωσδήποτε αυτά τα ματς είναι μονόδρομος. Δηλαδή αν χάσεις από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, για να είμαστε και ειλικρινείς, δεν θα σου πει και κανείς τίποτα. Αλλά αυτές οι νίκες για να έχουν αντίκρισμα πρέπει να κάνεις στο γήπεδό σου τα δεδομένα και τα δεδομένα είναι τις ομάδες που θεωρείς ότι είναι στο επίπεδό σου να τις κερδίσεις για να είσαι από πάνω. Γι' αυτό ήταν χθες αρκετά αγχωτικό το παιχνίδι για εμάς, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Η Δράμα ήταν πιο χαλαρή, με την έννοια ότι δεν είχε να χάσει τίποτα μέσα στη Ρόδο, μπήκανε πάρα πολλά δύσκολα σουτ κι από εκεί και μετά νομίζω ότι το παιχνίδι πήγε στο τέλος που δείξαμε ψύχραιμοι και πήραμε αυτό το πολύ σημαντικό ματς για εμάς».

Για το τι ρεκόρ υπολόγιζε για τον Κολοσσό όταν είδε την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι την πρώτη αγωνιστική πηγαίναμε τελείως στο άγνωστο, με την έννοια ότι δεν είχαμε εμείς καθόλου σχεδόν φιλικά παιχνίδια στα πόδια μας, σημαδεύαμε ουσιαστικά στο παιχνίδι με τη Δράμα. Με τον Αρη, για να είμαστε και λίγο σοβαροί, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο πήγαμε πιο χαλαροί και για να το ευχαριστηθούμε. Το παιχνίδι το χθεσινό ήταν για εμάς μονόδρομος. Δηλαδή αν θα είχαμε αυτή τη στιγμή ένα 2-1 για παράδειγμα θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Τώρα το 3-0 είναι ακόμη πιο καλοδεχούμενο».

Για το πώς ξεπέρασε ο Κολοσσός τα δικά του προβλήματα: «Το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα, για τη διοίκηση. Τα πράγματα έδειχναν πως δεν θα είναι τόσο ρόδινα, όπως εξελίχθηκαν. Φάγαμε αρκετές ώρες και με τον Παντελή τον Κουγιό και με τον Μιχάλη τον Μελή, για να μπορέσουμε να δούμε καταρχήν πως θα μπορέσει αυτή η ομάδα να συνεχίσει. Κάτσαμε να δούμε αν μπορούσαμε να έχουμε μια ομάδα, η οποία θα μπορούσε τουλάχιστον να σταθεί αξιοπρεπής στο πρωτάθλημα, με την έννοια να υπάρχει μια οικονομική εξυγίανση φέτος και να δώσουμε αυτά τα οποία υπήρχαν σα χρέη και από εκεί και μετά να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα αυτό που καταφέραμε ήταν να κρατήσουμε Τσάμη και Χαρίση, που τους ήθελε η μισή Α1. Τα παιδιά, προς τιμήν τους παραμείνανε στην ομάδα. Είναι δυο παιδιά που έχουν γίνει Ροδίτες, τους αγαπάει πολύ ο κόσμος. Είναι δυο πυλώνες που βάλαμε σα βάση ότι πρέπει να παραμείνουν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα κρατήσαμε τον Πάνο Γεωργαλή και τον Ασημακόπουλο, που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, διότι ήταν πολύ σημαντικό, στον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που έχει πλέον ο ελληνικός αθλητισμός, έπρεπε να έχουμε και μια μαγιά περυσινή. Και νομίζω ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε και τους κρατήσαμε. Από εκεί και μετά φέραμε τον Λιακόπουλο, ο οποίος χθες για παράδειγμα ήταν καταπληκτικός και κάλυψε μαζί με τον Γιώργο Καλαϊτζή το κενό του Χάτεν, αλλά εγώ θεωρώ ότι ο Νίκος είτε είχε αδικήσει τον εαυτό του, είτε είχε αδικηθεί από το σύστημα. Διότι έχουν παίξει άλλοι που ήταν πολύ λιγότερο καλοί από ότι ο Νίκος. Προσθέσαμε κοντά του τον Γιώργο Καλαϊτζή, για να έχουμε το αντίβαρο της εμπειρίας. Πήραμε και τρεις Αμερικανούς, που βγήκαν σοβαροί παίκτες, κόλλησαν στο κλίμα, διότι υπάρχει και το κοινωνικό κομμάτι. Νομίζω πως δείχνει ότι δουλεύει».

Για το αν έπαιξε ρόλο το παρελθόν του στον Κολοσσό: «Παίζει ρόλο, διότι έρχεσαι σε ένα μέρος και συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχεις βιώσει πράγματα μαζί, ανοίγουν τα σπίτια τους εύκολα, σε υποδέχονται εύκολα, ξέρεις τους δρόμους, έχεις φίλους. Όλα αυτά κάνουν πολύ πιο εύκολη τη ζωή σου. Σε κάθε περίπτωση απολαμβάνουμε την εδώ πέρα κατάσταση και νομίζω αν καταφέρουμε να σωθούμε γρήγορα, θα περάσουμε και μια ήρεμη χρονιά και βλέπουμε από του χρόνου πάλι. Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι έχω συνεργάτες, δηλαδή η διοίκηση είναι δυο παιδιά που έχουν παίξει μπάσκετ, έχουν τη δική τους ιστορία στο χώρο και συνεννοείσαι γρήγορα».

Για το αν παίζει ρόλο ότι η Ρόδος δεν έχει αυτή τη στιγμή ομάδα στην Α' Εθνική: «Ασφαλώς, διότι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη πίτα, στο κομμάτι των χορηγών ή οτιδήποτε, ανήκει στον Κολοσσό. Είναι η ομάδα η οποία αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά τα Δωδεκάνησα στον αθλητισμό, είναι στην ψηλότερη κατηγορία που μπορεί να υπάρχει, είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα χθες κάνοντας λίγο χαβαλέ με τους διοικούντες λέγαμε «Δεν παραιτούμαστε όλοι μαζί, τώρα που έχουμε αφήσει την ομάδα πρώτη;». Ξέρουμε σαφέστατα ότι η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή νομίζουμε ότι τις πρώτες 1-2 μέρες μετά το ματς με τη Δράμα μπορούμε να το ευχαριστηθούμε λίγο. Είμαστε προσγειωμένοι στο τι γίνεται, δεν την έχουμε ψωνίσει γενικώς».

Για την αίσθηση που έχει αποκομίσει ως τώρα από το πρωτάθλημα: «Προσπαθούμε μέσα στο γενικό μπάχαλο και χάος που υπάρχει στη χώρα τουλάχιστον να κρατάμε αυτό το κομμάτι του μπάσκετ όσο καλύτερο γίνεται, γιατί εκτός από επαγγελματίες είμαστε και άρρωστοι με αυτό το πράγμα. Από εκεί και πέρα τα αναμενόμενα. Ξέρουμε ότι Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα τους δούμε πάλι στα play off, στον τελικό του Κυπέλλου, τα γνωστά. Από εκεί και μετά από την τρίτη θέση και κάτω θεωρώ ότι θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη, γιατί οι ομάδες φέτος είναι πάρα πολύ κοντά. Αυτή τη στιγμή ο Άρης δείχνει ότι περνά μια δύσκολη κατάσταση. Είναι μια ομάδα που έχει σαφέστατα τεράστια ιστορία, αλλά οι ιστορίες δεν παίζουν και θα πρέπει να βρει τον τρόπο πώς θα ανακάμψει. Αλλά γενικώς τίποτα δεν μπορεί πλέον να μας εκπλήξει. Και ο Κολοσσός να έχανε χτες από τη Δράμα δεν θα ήταν έκπληξη. Ήταν ένα ματς κλειστό, ήταν ντέρμπι. Έκπληξη θα είναι αν κάποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα κάθε εβδομάδα θα είναι μάχη σώμα με σώμα, μέχρι την τελική επιβίωση».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved