Νίκησε και πάλι ο Πανιώνιος

Νίκησε και πάλι ο Πανιώνιος

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα πανηγύρισε στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος, με 78-66 επί του Άρη.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα επί του Ηλυσιακού, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέβαλε και την αντίσταση των Θεσσαλονικιών, που πάλεψαν μέχρι και το φινάλε για το «διπλό». Ντόμινικ Τζέιμς και Χρήστος Ταπούτος αποδείχθηκαν «σκληρά καρύδια», αλλά ο Τζον Ντίμπλερ και ο Άλεξ Στίβεσον έλυσαν το «γόρδιο δεσμό» για τους γηπεδούχους, οδηγώντας τους στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Το νωθρό ξεκίνημα του Πανιωνίου έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να ξεφύγει στο σκορ, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλό τους. Ο Όλιβερ εκτέλεσε από την περιφέρεια τους γηπεδούχους και το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προηγήθηκε με 11-3 στα 4ο λεπτό. Ο Μόλντροου και ο Ταπούτος αποτέλεσαν ακόμη δύο προβλήματα για το Γιώργο Μπαρτζώκα, που όμως είδε σιγά σιγά την ομάδα του να συνέρχεται από το αρχικό σοκ. Σε αυτό συνείσφερε τα μέγιστα ο Στίβεσον, που τελείωσε μπάλες στη ρακέτα, αλλά και ο Κις, ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες από την περιφέρεια. Ο Πανιώνιος «ροκάνισε» τη διαφορά και στο 7ο λεπτό μείωσε σε 17-13, για να οδηγηθούμε στο 24-26 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Ντίμπλερ και Μπάρλο «έτρεξαν» σερί 9-0 και προηγήθηκαν με 33-26. Ο Τζέιμς και ο Κεϊρούς ήρθαν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Πανιώνιος είχε αποκτήσει τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα (40-34 στο 18’). Ο Στίβεσον συνέχισε να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με 43-34 στο 19’. Από τη στιγμή, μάλιστα, που μπήκε και ο Νάτζφεϊ στην εξίσωση του σκοραρίσματος, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε πρόβλημα να πάει προηγούμενο στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 46-38.

Ο Άρης δεν κατάφερε να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι στα πρώτα τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος, για να ανεβάσει τη διαφορά στους 12 πόντους στο 23’ (50-38). Η νευρικότητα και η αστοχία των δύο ομάδων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου πεντάλεπτου στην επανάληψη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Άρης σημείωσε μόλις 7 πόντους σε επτά λεπτά.

Ο Πανιώνιος, πάντως, δεν κατάφερε να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας, αφού ο Τζέιμς έστω και δύσκολα κατάφερνε να συντηρεί τους Θεσσαλονικείς κοντά στο σκορ (56-53 στο 29’). Κι όχι μόνο αυτό, αφού με το δίδυμο των Όλιβερ και Ταπούτου να συνεισφέρει επιθετικά, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ισοφάρισε σε 56-56 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Με το Χρήστο Ταπούτο σε θέση οδηγού, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν για τα καλά στον αγώνα (63-62) στο 35ο λεπτό, δίνοντας χαρακτήρα… θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Ο Ντίμπλερ, όμως, «μίλησε» στο πιο κρίσιμο σημείο για τους γηπεδούχους, αφού με δύο τρίποντα μετέτρεψε το σκορ σε 69-62, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Ο Στίβεσον ήρθε, στη συνέχεια, να πάρει τη… σκυτάλη από το συμπατριώτη του στο σκοράρισμα και με προσωπικές ενέργειας να «κλειδώσει» το δεύτερο διαδοχικό ροζ φύλλο για τους γηπεδούχους, που έστω και δύσκολα διατήρησαν αλώβητη την έδρα τους.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Διαμάντης.
Δεκάλεπτα:
24-26, 46-38, 56-56, 78-66.
Πανιώνιος
(Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4 (8 ασίστ), Κιζ 8 (2), Αθανασούλας 3 (1), Στέφενσον 15 (15 ριμπ.), Ντίμπλερ 14 (4), Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 3, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 9 (1), Παραγυιός 3, Μπάρλος 12 (1).
Άρης
(Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κεϊρούς 5, Ταπούτος 17 (3), Τζέιμς 24 (2), Όλιβερ 9 (1), Μόλντροου 7, Τσαλδάρης 2, Βεργίνης 2.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved