Ιτούδης: «Να συνεχίσουμε με νίκες»

Ιτούδης: «Να συνεχίσουμε με νίκες»

Η λέξη ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των μελών του Παναθηναϊκού. Η νίκη στον αυριανό (06/11, 19.15) αγώνα με τον Ίκαρο, στο ΟΑΚΑ, είναι φυσικά μονόδρομος.

Μετά την άνετη επικράτηση απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, οι πρωταθλητές Ευρώπης καλούνται να υποδεχθούν τον Ίκαρο Καλλιθέας για την 3η αγωνιστική της Α1. Όπως τόνισε στο blog που διατηρεί ο Δημήτρης Ιτούδης, πρόκειται για μια αναμέτρηση με ιδιαιτερότητες, καθώς θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό και την προσοχή. Στον Παναθηναϊκό, βέβαια, θέλουν να συνεχίσουν με νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως τόνισε και ο Δημήτρης Ιτούδης.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεια σας και πάλι…
Την επομένη μιας ακόμη νίκης για την ομάδα και μιας δικής σας δυναμικής παρουσίας στο ΟΑΚΑ και δίπλα μας, η οποία μας βοήθησε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα στην αναμέτρηση της Παρασκευής (04/11). Στο πρώτο φανήκαμε αρκετά διστακτικοί απέναντι στην άμυνα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Αυτοί με τη σειρά τους ήταν αρκετά εύστοχοι, την ώρα που εμείς παρουσιαστήκαμε άστοχοι ακόμη και σε καλά σουτ. Δεχόμασταν εύκολα καλάθια μετά από δικά μας λάθη και ήταν φυσιολογικό ότι πηγαίνοντας στα αποδυτήρια βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Και με ένα σκορ σχετική υψηλό για τη δική μας άμυνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταλυτικό για τη δική μας απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Συμμαζέψαμε και υπερκεράσαμε όλα τα κακώς κείμενα που είχαν δημιουργηθεί στο δεύτερο δεκάλεπτο. Συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πιο εύστοχοι, πιο επιθετικοί και καλύτεροι στην άμυνα. Από εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά η αντεπίθεσή μας. Βγήκαμε στο γήπεδο καλύτεροι αμυντικά, δεν δώσαμε «χώρους» στη Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία ήταν η καλύτερη Ζαλγκίρις που έχω δει φέτος. Πιστεύω ότι θα βελτιώνεται, έχει ταλέντο και το 0-3 με το οποίο ξεκίνησε δεν μπορεί να καθησυχάζει κανέναν. Πιστεύω ότι θα έχουμε έναν δύσκολο δεύτερο γύρο, πως για οποιαδήποτε ομάδα ο αγώνας στη Λιθουανία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά στο γήπεδο και η δική σας παρουσία ήταν πολύ σημαντικά στοιχεία για εμάς. Βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό να ανακάμψει η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και φάνηκε επίσης ότι η Παρασκευή (04/11) όντως είναι μια καλή μέρα για μπάσκετ. Η εικόνα στο ΟΑΚΑ θα είναι τελείως διαφορετική αύριο (06/11), καθώς θα παίξουμε έναν ακόμη αγώνα χωρίς κόσμο. Θα πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Σήμερα (05/11) ξεκινάει και τελειώνει ουσιαστικά η προετοιμασία μας για την αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Έχουμε μόνο μία μέρα προετοιμασίας, αλλά δεν μας προβληματίζει, γιατί το έχουμε ξανακάνει. Έχουμε πληθώρα και ποιότητα παικτών, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτού του είδους το ρυθμό, με αγώνες μέρα παρά μέρα.

Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα που φέτος δεν ξεκίνησε τόσο καλά όσο πέρυσι. Έχει αρκετές νέες προσθήκες στο ρόστερ του και θεωρώ ότι σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι του είναι τα γκαρντ που έχουν δημιουργία από το πικ εντ ρολ, αλλά και inside game. Ο Κινγκ, ο Λιούμπισιτς, ο Καράμπουλας, όλοι έχουν ποστ γκέιμ, αλλά και δημιουργία από το πικ εντ ρολ. Έχουν τον Τζόνσον ο οποίος είναι παίκτης ρυθμού και μπορεί να σουτάρει με πολύ καλό ρυθμό. Αρκετό χρόνο συμμετοχής παίρνει και ο Αγαδάκος στους ψηλούς… Συνολικά, ο Ίκαρος είναι ομάδα που αξίζει το σεβασμό μας και την προσοχή μας, σε έναν αγώνα που θα γίνει σε ένα άδειο γήπεδο, κάτι που σίγουρα είναι μια ακόμη ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης.

Θα είμαστε συγκεντρωμένοι και θα κάνουμε τη δουλειάς μας. Θα πρέπει και να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι, ατομικά και ομαδικά και κάποιοι παίκτες που είχαν προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει και αυτοί σταδιακά να ανεβάζουν στροφές… Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και αυτός είναι ο στόχος μας… Αυτά για την ώρα, θα τα ξαναπούμε και πάλι από εδώ… Να είστε καλά…».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved