«Διπλό» στο Μαρούσι η Καβάλα

«Διπλό» στο Μαρούσι η Καβάλα

Με κεκτημένη ταχύτητα από την εντυπωσιακή νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ, η Καβάλα πέρασε και από το κλειστό του Αγίου Θωμά.

Με πρωταγωνιστές τους Τέιλορ, Κοστόβ, Ο’ Μπράιαντ, Πάσαλιτς και Γκάρισον, το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη κυριάρχησε απέναντι στο Μαρούσι κι έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, με 70-59. Από την πλευρά τους, στα βόρεια προάστια γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός πως ο Νίκος Λινάρδος είχε στη διάθεσή του και τους Νέστορα Κόμματο, Φρανκ Έλεγκαρ και Μάκη Νικολαΐδη.

Το Μαρούσι παρουσιάστηκε ενισχυμένο στο παρκέ του Αγίου Θωμά, με την παρουσία ακόμα τριών επαγγελματιών παικτών, αλλά ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος. Ο Αμερικανός σέντερ ολοκλήρωσε το πρώτο 20άλεπτο με 15 πόντους και ήταν ο βασικός λόγος που η Καβάλα προηγήθηκε με 19-11 στο 10’ και 36-31 στο 20’.

Η καλή εμφάνιση του Γιάννη Γκαγκαλούδη και του Μάκη Νικολαΐδη, που σήκωσαν το επιθετικό βάρος του Αμαρουσίου στο πρώτο μέρος σημειώνοντας τους 19 από τους 31 πόντους της ομάδας τους, «κράτησαν» το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου μέσα στον αγώνα.

Αναδεικνύοντας καινούριους πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα (Κοστόβ, Πάσαλιτς, Γκάρισον) οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα και κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου (41-48 στο 27’), παρά τις προσπάθειες του Δημήτρη Χαριτόπουλου, ο οποίος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του σε αυτό το διάστημα. Το πρόβλημα για το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου έγινε ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος για την Καβάλα και ο Τέιλορ. Λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στο σκορ στους 11 πόντους (41-52), για να οδηγηθούμε στο 41-55 του 30ού λεπτού.

Ο Νέστορας Κόμματος βρήκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και το Μαρούσι διατήρησε τη διαφορά σε επίπεδα που του έδιναν δικαίωμα στο όνειρο (48-59 στο 34’). Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, όμως, αποδείχθηκε πολύ σοβαρό για να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημά του. Οι φιλοξενούμενοι, ανεβάζοντας την απόδοσή τους στα τελευταία λεπτά, έφθασαν τη διαφορά σε επίπεδα απόλυτης ασφαλείας και πανηγύρισαν το «διπλό» στον Άγιο Θωμά με 70-59.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Σώμος, Αφεντουλίδης.
Δεκάλεπτα: 11-19, 31-36, 41-55, 59-70.
Μαρούσι (Λινάρδος): Δεμερτζής, Νικαλαΐδης 15 (2), Ακεψιμαΐδης 3 (1), Έλεγκαρ 2, Χαριτόπουλος 11, Γκαγκαλούδης 12 (1), Κογιαντίνοβιτς 3 (1), Τζόντζος, Κόμματος 13 (2).
Καβάλα
(Πρίφτης): Πάσαλιτς 13 (1), Γκάρισον 13 (1), Αγγελόπουλος, Τέιλορ 8, Στεφανίδης, Κοστόφ 8, Καραποστόλου 9 (1), Σίμτσακ 2, Ο' Μπράιαντ 17.



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved