Ανακοίνωση Ικάρου για τους Νέους

Ανακοίνωση Ικάρου για τους Νέους

Μακροσκελή ανακοίνωση για την αποβολή της ομάδας Νέων από το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΝΑ εξέδωσε ο Ίκαρος Καλλιθέας.

Οι διοικούντες το σύλλογο απέστειλαν επιστολή στην ΕΣΚΑΝΑ, στην οποία αναφέρουν πως η απόφαση της ένωσης είναι «μεγάλο πλήγμα για την ανάπτυξη που όλοι ανιδιοτελώς προσπαθούμε» και χαρακτηρίζουν την προκήρυξη «αντισυνταγματική, άδικη και φωτογραφική». Επίσης, κατηγορούν την ΕΣΚΑΝΑ πως ώθησε τον πρόεδρο του Ίκαρου Καλλιθέας σε παραίτηση και τη χαρακτηρίζουν υπεύθυνη σε περίπτωση που απομακρυνθεί τελείως από το σύλλογο.

Η ανακοίνωση: «Η φωτογραφική διάταξη της ΕΣΚΑΝΑ βάσει της οποίας η ομάδα Νέων του Ικάρου Καλλιθέας τιμωρήθηκε με αποβολή της από το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΝΑ παραπέμπει σε άλλους θλιβερούς καιρούς κι έτσι ο Ίκαρος Καλλιθέας απέστειλε επιστολή στην ΕΣΚΑΝΑ, στην οποία αναφέρει λεπτομερώς τα λάθη και τις αδικίες που έχουν λάβει χώρα. Η επιστολή η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ Άκη Μιχαλά και τον γενικό γραμματέα Φραγκίσκο Βλαχάβα τονίζει τα εξής:

Αγαπητοί κύριοι του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ, σας χαιρετίζουμε.
Τη σημερινή εποχή του ΔΝΤ και της καταστροφής της χώρας, μη συνδέσετε τα ονόματά σας με μια απόφαση που θα μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, πολύ μακρινές, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Μια φωτογραφική προκήρυξη, για λόγους που δεν θέλουμε να πιστέψουμε, μόνο για το Ίκαρο, θα αποτελέσει, τη μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΣΚΑΝΑ.

Ήδη το γεγονός αυτό συζητείται και επικρίνεται στους μπασκετικούς κύκλους της Αττικής. Η προκήρυξη αυτή δεν είναι μόνο άδικη και φωτογραφική, είναι μεγάλο πλήγμα για την ανάπτυξη που όλοι ανιδιοτελώς προσπαθούμε. Ερωτάμε λοιπόν. Γιατί να μην αγωνιστεί ένα ταλέντο π.χ. από τη Βέροια, ο Αλέξανδρος Μήτσιαλος, που αν έμενε στη Βέροια θα τον έχανε ο Ελληνικός Αθλητισμός; Αλλά πάνω από όλα τι ενοχλεί την ένωση, μεταγραφές εγκεκριμένες από την ΕΟΚ, με πλήρη νομιμοποίηση τους, να μην αγωνίζονται, μόνο για τον Ίκαρο, διότι είναι γνωστό ότι ο Πανιώνιος δεν έχει μεταγραφόμενους.

Αν η ένωση πιστεύει ότι αυτό είναι προς την πλευρά της ανάπτυξης, γιατί δεν εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό και για τους τρεις νέους όλων των άλλων ομάδων; Ανάπτυξη είναι λοιπόν να συμβαίνει αυτό μόνο στον Ίκαρο, που έχει δώσει μαθήματα ανάπτυξης επί χρόνια. Δεν συνέβη όμως για τις άλλες ομάδες για τους παρακάτω λόγους:

1ον) Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι είναι προς το μέρος της ανάπτυξης και
2ον)
Γιατί κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια από τις τελευταίες κοιτίδες ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Ήδη τα κατάφεραν: ο πρόεδρός μας παραιτήθηκε και εάν απομακρυνθεί τελείως εσείς θα είστε οι υπεύθυνοι. Ο Ίκαρος τροφοδοτεί την ΕΣΚΑΝΑ αθλητές που έχουν ανδρωθεί στο εφηβικό του και συμβάλλουν στη βελτίωση των πρωταθλημάτων της όσο κανείς άλλος. Τα Μέγαρα στο μεταξύ μας παιχνίδι είχαν τρεις (3) Νέους: ο ένας δικός τους και οι δύο από μεταγραφές. Ο δικός τους δεν αγωνίστηκε καθόλου και οι δύο μεταγραφές έπαιξαν σε όλο το παιχνίδι. Αυτό είναι ανάπτυξη;

Παρότι όμως θεωρούσαμε την προκήρυξη αυτή αντισυνταγματική, άδικη και φωτογραφική και θα ήταν υποχρέωση μας προς έναν αθλητισμό που θέλει να κάνει ανάπτυξη στους νέους, μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες οικονομικές αλλά και κοινωνικές, σεβαστήκαμε (λάθος μας) κάτι για το οποίο είμαστε αντίθετοι ως σύλλογος και δεν προσφύγαμε στην αθλητική δικαιοσύνη για την ειδική προκήρυξη εντός οκτώ ημερών από τη δημοσιοποίησή της. Ζητήσαμε δε ενημέρωση από την ΕΟΚ, για το ποιες είναι οι μεταγραφές. Και μετά την απάντησή της χρησιμοποιήσαμε μόνο αυτούς τους αθλητές.

Αλλά ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι, δεν γνωρίζουμε γιατί, θέλουν το μηδενισμό μας. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε, τι πρέπει να διδάξουμε τους αθλητές μας; Πώς πρέπει να τους διαπαιδαγωγήσουμε; Όταν απορημένοι μάθανε στο παιχνίδι με τα Μέγαρα ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν; Και ότι όλοι οι φίλοι τους στις άλλες ομάδες μπορούν; Τι να πούμε σε αυτά τα παιδιά; Ότι μας καταδιώκει η ΕΣΚΑΝΑ; Πέντε από αυτά τα παιδιά, σαν συνεχιστές παλαιών δημοκρατικών αντιδράσεων στον αθλητισμό, αντιτιθέμενοι στην άδικη και φωτογραφική αυτή διάταξη, προσέφυγαν στην αθλητική δικαιοσύνη γιατί θεωρούν ότι θίγεται η προσωπικότητά τους, αλλά και η ανάπτυξη και ισονομία γενικότερα.

Σας αποστέλλουμε την προσφυγή. Σας γνωστοποιούμε, κύριοι, ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες που έχουμε παραδώσει από την περσινή περίοδο τις πλήρεις προϋποθέσεις που έθετε η ΓΓΑ για τη διατήρηση της αθλητικής αναγνώρισης της ομάδας μας και είμαστε από τις λίγες που πήρε απάντηση. Από όλον τον φάκελο που ήταν με κάθε λεπτομέρεια πλήρης, με ακριβή στοιχεία που αποδεικνύουν τη δουλειά μας στην ανάπτυξη, έλειπε μόνο το χαρτί (για το οποίο είχαμε κάνει αίτηση στην ΕΣΚΑΝΑ) ότι είμαστε νόμιμη ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ.

Γιατί, κύριοι, δεν το έχουμε πάρει αυτό το χαρτί μέχρι και σήμερα; Και ενώ έχουμε ξοδέψει τεράστια ποσά προς τη μεριά της ανάπτυξης, δίνοντας στους αθλητές μας παροχές όπως ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, μετακινήσεις, γυμναστές, παρακολούθηση από διατροφολόγους, προπονητές, ατομικές προπονήσεις και τα προς το ζην (νοοτροπία για την οποία θα έπρεπε να πάρουμε τιμούμαστε από την ΕΣΚΑΝΑ, καθώς αθλητές του εφηβικού μας τμήματος αγωνίζονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα από τα Τοπικά Πρωταθλήματα μέχρι και την Α1), έχουμε μια εντελώς άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση. Ανατρέξαμε σε προκηρύξεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ από το ’65 και εντεύθεν και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια φωτογραφική προκήρυξη που θίγει ένα και μόνο σωματείο.

Καταγγέλλουμε τα δημοσιεύματα που μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ, ανακοίνωσε στο site του Προφήτη Ηλία με το οποίο μηδενίζεται η ομάδα μας στις 6 και 20 Οκτωβρίου με την ομάδα των Μεγάρων και του Εσπέρου, και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, προφανώς ύστερα από απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος και πιθανής επικύρωσης από το Δ.Σ. της 31 Οκτωβρίου και έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

1ον) Μεροληπτική και μη ισχυρή την πιθανή απόφαση για μηδενισμό με τα Μέγαρα. Σας αποστέλλουμε απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το πόσο ακριβής πρέπει να είναι ένσταση για κακή συμμετοχή.
2ον) Κρίνουμε νομικά απαράδεκτη όλη τη διαδικασία της ταυτόχρονης εκδίκασης δύο παιχνιδιών για αντικανονική συμμετοχή που είναι πρωτοφανής στα αθλητικά δρώμενα. Θα έπρεπε η εκδίκαση της πρώτης ένστασης να έχει γίνει προ της έναρξης του επόμενου παιχνιδιού ήτοι των Μεγάρων (6 Οκτωβρίου) μέχρι 13 Οκτωβρίου, για να εξετάσει ο Ίκαρος τη συμμετοχή ή όχι των αθλητών στο επόμενο παιχνίδι.
3ον) Ε
νώ εγκαίρως είχατε στα χέρια σας, χαρτί της υπέρτατης αρχής της ΕΟΚ για αντισυνταγματική διάταξη, δεν την λάβατε υπ’ όψιν σας. Σας πληροφορώ ότι η Α1 Εθνική Κατηγορία και ο ΕΣΑΚΕ, όπως όλοι, λειτουργούμε κάτω από την ομπρέλα της ΕΟΚ σαν της ανώτατης αρχής στο Ελληνικό Μπάσκετ, και όλοι στο πρωτάθλημα της Α1 συντάσσονται ή τουλάχιστον συζητάνε διεξοδικά τις παρατηρήσεις της ΕΟΚ, χωρίς φυσικά να καταργείται το αυτόνομο της λειτουργίας τους.
4ον)
Αγνοήσατε εντελώς και τη νομική παρατήρηση της ΕΟΚ για την αντισυνταγματικότητα, αλλά και την απάντησή της ότι οι αθλητές 18 χρονών, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες της Α1 και δεν τους γίνονται συμβόλαια, είναι νεογραφόμενοι αθλητές, ήτοι νέοι αθλητές πέραν των 10+5=15 μεταγραφών, διότι είναι αναγκασμένοι, υποχρεωμένοι να βρουν ομάδα για νέο ξεκίνημα.

Αγαπητοί φίλοι, πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι να απαντήσουμε σε γονείς και αθλητές. Σε παιδιά ευφυή και μαθητές που άφησαν την πατρίδα τους για το όνειρο τους, τον αθλητισμό, τι να τους διδάξουμε; Αγαπητοί, κύριοι, αν υπογράψετε την αποβολή του Ικάρου από το πρωτάθλημα θα έχετε συμπράξει όχι σε μία στιγμιαία παράβαση, αλλά σε ένα συνεχές ατόπημα, σε μια απιστία. Πρώτον γιατί σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά της ειδικής προκήρυξης και γιατί σας γνωστοποιούμε ότι ο Ίκαρος θα προσφύγει κατά οποιασδήποτε απόφασης για μηδενισμό στο ΑΣΕΑΔ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αποβάλλετε την ομάδα μας αυθαίρετα με γνώση της ήδη υπάρχουσας προσφυγής, μέχρι να τελεσιδικήσει. Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι ο σύλλογός μας έχει διαθέσει τεράστια ποσά για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, που το θεωρούμε πρόγραμμα ανάπτυξης για τον Ελληνικό Αθλητισμό και το οποίο ξεκινήσαμε το 2011-2012, επ’ ευκαιρία και της γνώσης της συμμετοχής μας στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ.

Οι αθλητές μας δε που μεταγράφησαν το 2011-2012 σε μας ή εγράφησαν σαν νέα μέλη και συνυπογράφουν το παραπάνω, θεωρούν την ΕΣΚΑΝΑ και τον Ίκαρο υπεύθυνους για την τεράστια ζημιά και ταλαιπωρία που υφίστανται, θιγόμενοι σαν αθλητές, αλλά και οι προσωπικότητές τους γενικότερα, διασυρόμενοι από παράνομες διαδικασίες. Αγαπητοί κύριοι, ελπίζουμε ότι έστω και στο τέλος θα υπαναχωρήσετε μιας εγωιστικής διαδικασίας, της άδικης και κατάφορης προσβολής του συλλόγου μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος του συλλόγου μας και των αθλητών μας, του καθενός ατομικά, σε περίπτωση θετικής έκβασης της εκδίκασης στο ΑΣΕΑΔ. Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved