Σάτο: «Κλειδί ο Διαμαντίδης»

Σάτο: «Κλειδί ο Διαμαντίδης»

Παίκτη κλειδί για τον Παναθηναϊκό χαρακτήρισε το Δημήτρη Διαμαντίδη ο Ρομέιν Σάτο.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε μέσα από το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, το να αγωνίζεσαι δίπλα στο Διαμαντίδη κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο και τον ίδιο πολύ χαρούμενο. Ο Ρομέιν Σάτο αναφέρθηκε επίσης στους υψηλούς στόχους του Παναθηναϊκού, αλλά και την άμυνα. «Το νούμερο ένα ζητούμενο για εμένα, η απόλυτη προτεραιότητά μου, είναι η άμυνα. Είναι το βασικό», παραδέχθηκε.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεια σας!
Ελπίζω να είστε καλά… Εμείς έχουμε αρχίσει όπως ξέρετε σίγουρα τους αγώνες και την Παρασκευή (04/11) μας περιμένει ακόμη μία αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά από πέρυσι, υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα και προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι και να δούμε τι θα γίνει, γνωρίζοντας ότι οι στόχοι όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό παραμένουν υψηλοί. Για την ώρα προσπαθούμε να εστιάσουμε σε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας και να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα…

Ο κόουτς θέλει πάντα να βρίσκει τρόπους να πηγαίνουν όλα καλά και να βάζει ο καθένας τα θετικά του στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Υπάρχουν τα νέα πρόσωπα, αλλά υπάρχουν και πολλοί παίκτες που ήταν στην ομάδα είτε πολλά χρόνια όπως ο Μάικ, ο Τσάρτσα, ο Διαμαντίδης, είτε ένα χρόνο όπως εγώ κι άλλα παιδιά. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους καινούριους να εγκλιματιστούν, να μάθουν το σύστημα και τη φιλοσοφία της ομάδας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα. Και είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά, όσο ξέρουμε τι θέλουμε, όσο έχουμε στο μυαλό μας αυτά που ο κόουτς θέλει.

Προσωπικά αισθάνομαι πολύ πιο άνετα τη δεύτερη χρονιά μου εδώ. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που έχει ηγέτες. Και ξέρω ότι κι εγώ μπορώ να γίνω ηγέτης, αλλά το βασικό στο μυαλό μου, το βασικό στο μυαλό όλων σε αυτή την ομάδα, είναι πώς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την ομάδα. Νιώθω καλύτερα φέτος, νιώθω μέλος αυτής της οικογένειας και της φιλοσοφίας του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω τι θέλει ο κόουτς από τους παίκτες του κι εγώ με τη σειρά μου γνωρίζω τι πρέπει να κάνω: να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ, να δίνω ότι περισσότερο μπορώ στο γήπεδο. Νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και δεν με νοιάζει αν θα είναι στην επίθεση, στην άμυνα, με ένα ριμπάουντ, μία ασίστ ή ένα κλέψιμο… Θέλω μόνο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ κάθε φορά, σε κάθε φάση.

Το νούμερο ένα ζητούμενο για εμένα, η απόλυτη προτεραιότητά μου, είναι η άμυνα. Είναι το βασικό! Αν δω ή αν μου πει ο προπονητής να κάνω περισσότερα στην επίθεση, θα το κάνω! Θα προσπαθήσω να κάνω όλα αυτά τα μικρά πράγματα που χρειάζονται κι εκεί. Αλλά για εμένα προτεραιότητα είναι η άμυνα. Αν μπορώ να βγω και να σταματήσω έναν παίκτη που μας δημιουργεί προβλήματα αγωνιστικά και βοηθήσω την ομάδα να βγει στον αιφνιδιασμό, φτάνοντας σε ένα εύκολο καλάθι… ε, αυτό είναι το καλύτερο! Ομολογώ ότι φέτος αισθάνομαι πιο άνετα και στην επίθεση. Ο κόουτς με βοήθησε σε αυτό, με βοήθησε να καταλάβω πότε και πώς θα πρέπει να παίρνω κάποια σουτ. Μην ξεχνάμε ότι δίπλα μου βρίσκονται εξαιρετικοί παίκτες.

Σίγουρα δεν μπορώ να παραπονεθώ για το θέμα των σουτ, γιατί απλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Και ξέρετε γιατί; Ο Μήτσος θα σε βρει ανοιχτό, θα σε βρει μόνο σου και θα σου δώσει το εύκολο σουτ. Θα βρει έναν τρόπο να φτάσει η μπάλα σε σένα. Για εμένα είναι ο παίκτης κλειδί. Το να παίζω δίπλα του απλά με κάνει χαρούμενο. Ύστερα από ένα χρόνο και ακόμη δεν το έχω συνηθίσει… Η συνεργασία στο παρκέ μαζί του κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο.

Το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολο και με τη δική σας βοήθεια. Η διαφορά από την αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα στον αγώνα με τον Άρη ήταν τεράστια για εμάς. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για όλους μας να δούμε τόσο κόσμο στην πρεμιέρα στο γήπεδο, μας βοήθησε πάρα πολύ και ήταν πολύ δύσκολο αντίστοιχα να παίξουμε σε άδειο γήπεδο. Είστε ο 6ος παίκτης μας, δεν είναι ωραία να παίζεις χωρίς κόσμο, αλλά ξέραμε ότι έπρεπε έτσι κι αλλιώς να παλέψουμε για τη νίκη. Όπως ξέρουμε και περιμένουμε ότι θα σας δούμε και την Παρασκευή (04/11) στο γήπεδο… Και όλη τη χρονιά. Να είστε καλά όλοι.. Θα τα πούμε στο ΟΑΚΑ…».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved