Με «όπλο» την άμυνα η Καβάλα!

Με «όπλο» την άμυνα η Καβάλα!

Με εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και σούπερ Μάικ Τέιλορ, η Καβάλα επιβλήθηκε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 75-60 και πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός σημείωσε 25 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν οι Πάσαλιτς και Ο’ Μπράιαντ οι οποίοι πρόσθεσαν από 13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ντικούδης, Γκορί και Γκίντενς οι οποίοι σημείωσαν από 15, 11 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο κλειστό της Καλαμίτσας και πήρε από νωρίς το προβάδισμα στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τους Γκορί και Γκίντενς να ηγούνται επιθετικά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-14 υπέρ του ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του τόσο στον αμυντικό τομέα, όσο και τον επιθετικό.

Οι γηπεδούχοι πάντως συνήλθαν γρήγορα και κατάφεραν να αντιδράσουν με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Τέιλορ ανέβασε την απόδοσή του με αποτέλεσμα η Καβάλα να βρει λύσεις στην επίθεση και να ισοφαρίσει με τρίποντο του Καραποστόλου σε 26-26 στα μέσα της περιόδου. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πήραν όμως και πάλι το προβάδισμα με τους Ντικούδη και Αντριουσκεβίτσιους με αποτέλεσμα το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρωθεί με 37-34 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Τέιλορ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Καβάλα πήρε το προβάδισμα, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βρήκαν ρυθμό, ειδικά στον αμυντικό τομέα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει μόλις 3 πόντους σε 6 λεπτά και την Καβάλα να ξεφεύγει στο 26’ με 47-40. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν και ισοφάρισαν 2 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου σε 49-49, ωστόσο η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με 55-51 υπέρ της Καβάλας που δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν αυτή τη μικρή διαφορά μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πάρει το προβάδισμα και τον Τέιλορ να συνεχίζει τη δική του… παράσταση. Στο 35’ το σκορ ήταν 63-56 υπέρ της Καβάλας, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά με το τελικό 75-60 να δίνει το πρώτο «δίποντο» στην ομάδα της Καβάλας.

Διαιτητές: Πηλοΐδης - Κορομηλάς – Ανδρικόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 34-37, 55-51, 75-60.
ΚΑΒΑΛΑ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 13 (3), Γκάρισον 6, Αγγελόπουλος, Τέιλορ 25 (2), Στεφανίδης 4, Κοστόβ 9 (1), Καραποστόλου 7 (2), Σίμτσακ 1, Ο' Μπράιντ 10.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 11 (1), Στίγγερς 2, Αράπης, Γκόρι 11 (1), Ντικούδης 15 (1), Καλαμπόκης 6, Αντριουσκεβίτσιους 4, Ράιτ 5 (1), Γιαννακίδης 6 (2), Καλλές, Τσακαλέρης.



Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved