Πρίγκηπας Ρόμπι!

Πρίγκηπας Ρόμπι!

Το Περιστέρι έκανε το δύο στο δύο επικρατώντας εκτός έδρας του Ίκαρου Καλλιθέας με 65-55. Πολυτιμότερος για τους Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης, για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ο Ρόμπι, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους.

Το Περιστέρι φρόντισε να καλύψει το κενό στη φρόντ λάιν του, με έξυπνη άμυνα ζώνης, όποτε η μπάλα ακουμπούσε στο «ζωγραφιστό». Ο Ίκαρος αποσυντονίστηκε από την σύνθετη άμυνα του Αργύρη Πεδουλάκη, ο πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής, Ρόμπι, ήταν ασταμάτητος στην επίθεση και το Περιστέρι «πέταξε» με τη δεύτερη του νίκη από το Κλειστό της Γλυφάδας. Ο Μάρκο Λιούμπισιτς με 13 πόντους.

Ο Ίκαρος άρχισε το παιχνίδι με ένα κρεσέντο από τα 6,75μ. Με τρία διαδοχικά τρίποντα πήρε γρήγορα προβάδισμα έξι πόντων, 9-3. Το Περιστέρι απάντησε με σερί 7-0 και πήρε το προβάδισμα, 10-9, με αιχμή του δόρατος τον Ρόμπι, οποίος είχε 7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.
Η πίεση του Παπαντωνίου στον Λιούμπισιτς έκοβε το ρυθμό στον Ίκαρο που δεν μπορούσε να «σπάσει» την ασφυκτική άμυνα του Περιστερίου. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τέσσερις πόντους, 21-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας, Άρης Λυκογιάννης, αποφάσισε να «χτυπήσει» στην αδυναμία του Περιστερίου, τη φροντ λάιν. Κάθε φορά όμως που ακούμπαγε η μπάλα στο post η ομάδα του Περιστερίου με ένα έξυπνο τρικ γύριζε την άμυνά της σε ζώνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ίκαρος να μη σκοράρει για 4 αγωνιστικά λεπτά και το Περιστέρι να παίρνει διψήφια διαφορά. Όλα τα plays της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη κατέληγαν στον Ρόμπι, όπου πόσταρε τον εκάστωτε αντίπαλό του.

Όπως ήταν φυσιολογικό ο Αμερικανός του Περιστερίου κουράστηκε και κάθισε στον πάγκο. Ο Χάρης Γιαννόπουλος, που τον αντικατέστησε, συνέχισε το έργο του Αμερικανού και με δύο διαδοχικά τρίποντα πήγε τη διαφορά στη μέγιστή τιμή της για το πρώτο ημίχρονο, 34-20. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο +12, 36-24.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με τον Ρόμπι να φορτώνει με πόντους το καλάθι του Ίκαρου, η διαφορά πήρε διαστάσεις και έφτασε στο + 17 για τους Πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης, 48-31. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιζε άμυνα για σεμινάριο, με τους παίκτες του Ίκαρου να χύνουν αίμα για να πετύχουν καλάθι. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε το Περιστέρι να προηγείται με 50-34. Ο Ίκαρος σημείωσε μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο!

Ο Ίκαρος τα έπαιξε όλα για όλα στην τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 9-2, μείωσε στους 9 πόντους, 52-43. Ο Ίκαρος μείωσε τη διαφορά στους έξι (54-48) με δύο βολές του Αγαδάκου, αλλά ο Γιαννόπουλος με καλάθι και φάουλ έδωσε και πάλι προβάδισμα εννέα πόντων στο Περιστέρι (57-48). Το Περιστέρι διατήρησε την ψυχραιμία του στα τελευταία λεπτά και πήρε τη σπουδαία νίκη με 65-55.

*Σε ακόμα ένα παιχνίδι είδαμε να δίνονται πολλά επιθετικά φάουλ στα σκριν, καθώς η οδηγία για το hand chek είναι σαφής.

Διαιτητές: Γκόντας - Σώμος - Μητσόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 24-36, 34-50, 55-65
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Λυκογιάννης): Σένσλεϊ, Κινγκ 10, Κουμπούρας 3 (1), Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 1, Τσιάρας 9 (1), Αγαδάκος 9, Μπέινς 1, Τζόνσον 5 (1), Λιούμπισιτς 13 (2).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 6 (1), Καυκής 2, Πούλκο 7 (1), Γιαννόπουλος 10 (2), Μανωλόπουλος, Σκοτ 11 (1), Πέτρουλας 2, Ρόμπι 19 (2), Ζίμιτς 2, Μότσνικ 6.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved