«Το μπάσκετ έχει μέλλον...»

«Το μπάσκετ έχει μέλλον...»

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής εξέφρασε σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη του την πίστη του στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Τίγρη» στο η στο σάιτ των «Πελαργών»(www.pelargoi.gr): 

Ποιος ώθησε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να ασχοληθεί με το άθλημα του μπάσκετ;
Από μικρός είχα έφεση στον αθλητισμό. Έκανα στίβο και έπαιζα καλό ποδόσφαιρο . Ασχολήθηκα με το μπάσκετ το 1965 όταν έγινε το γήπεδο της πρώτης μου ομάδας, Αναγέννηση, κοντά στο σπίτι που έμενα στη Θεσ/νίκη.

Ποιο γεγονός (αθλητικό) έχει μείνει βαθιά χαραγμένο μέσα στο μυαλό του;
Αυτό που σημάδεψε το μυαλό μου ήταν η επιτυχία της ΑΕΚ το 1968 όταν κατέκτησε το κύπελλο Ευρώπης στο Καλλιμάρμαρο. Η φωνή του κόσμου και του Βασίλη Γεωργίου ακόμα ηχεί στα αυτιά μου.

Ποια η γνώμη σας για το fan club της Εθνική ομάδας μπάσκετ `Πελαργοί`;
Τους χαίρομαι και τους καμαρώνω. Βρίσκονται κοντά στην Εθνική μας όπου και εάν αγωνίζεται και της συμπαραστέκονται. Οι αξιοπρεπείς συμπεριφορές και υποστήριξη με κάνουν υπερήφανο.

Έχουμε μπασκετικό μέλλον (εννοώ στις μικρές ηλικίες αγοριών και κοριτσιών);
Το μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπούν πραγματικά και το υπηρετούν με θέρμη. Οι επιτυχίες θα συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα . Σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Παρακολουθείτε γυναικείο μπάσκετ (Συλλογικό - Εθνικό επίπεδο);
Παρακολουθώ και χαίρομαι που προοδεύει. Οι ομάδες έχουν μία φυσιολογική κάμψη λόγω οικονομικών. Χάρηκα για την πολλή μεγάλη επιτυχία του Αθηναϊκού. Η Εθνική με την παρουσία του Κώστα Μίσσα τα πάει θαυμάσια. Ελπίζω ανάλογη συνέχεια.

Τι έχει αλλάξει στο Ελληνικό μπάσκετ από τότε που ήσασταν παίκτης μέχρι και σήμερα που είστε προπονητής στην ομάδα του Αμαρουσίου;
ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Έχει βελτιωθεί παρά πολύ το επίπεδο ΣΕ ΟΛΑ. Τεχνική, Δύναμη, Έκρηξη, Τακτική και κυρίως Ταχύτητα και Ένταση. Βέβαια κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων υπήρξαν μεγάλοι σε αξία παίκτες και σπουδαίες ομάδες.

Τι εξιτάρει τον Βαγγέλη Αλεξανδρή; Του αρέσουν οι προκλήσεις;
Εάν δεν το είχα αυτό... δεν θα επιβίωνα τόσα χρόνια στο χώρο. Μ` αρέσουν οι προκλήσεις και όταν δεν υπάρχουν τις δημιουργώ μόνος μου . Μ` εξιτάρει ΠΑΝΤΑ να πετυχαίνω το στόχο που βάζω.

Είστε ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που έχει στο ενεργητικό του δυο (2) Ευρωπαϊκές διακρίσεις, μία με την ομάδα του Αμαρουσίου (Κύπελλο Σαπόρτα 2000-01) και μια με την ομάδα του Αρη (Κυπελλούχος Eurocup Challenge 2002-03) σας αγχώνει καθόλου (εννοώ σε θέμα εργασίας, δηλ. να αποδεικνύετε ότι δεν ήταν τυχαία τα δυο ευρωπαϊκά τρόπαια);
Οι δύο Ευρωπαϊκοί τίτλοι είναι απόρροια μιας μεγάλης προσπάθειας  που έκανα με τους συνεργάτες  και του παίκτες στις ομάδες Αμαρουσίου και ’ρη. Είναι καταγεγραμμένες στο βιογραφικό μου. Τίποτα περισσότερο, πρέπει να προσπαθώ όμως καθημερινά να επιβεβαιώνομαι και να κάνω όνειρα.

Τι είναι αυτό που διακρίνει τον coach Αλεξανδρή;
Η μαχητικότητα, το πάθος, και η νοοτροπία του νικητή.

Υπάρχει αξιοπιστία στον Έλληνα προπονητή;
Ο προπονητής Έλληνας η ξένος είναι το εύκολο θύμα. Αν η ομάδα δεν πάρει αποτελέσματα είναι σίγουρο ότι θα απολυθεί. Δεν είναι δίκαιο, είναι κανόνας.

Ποια η ποιότητα του Ελληνικού Πρωταθλήματος μπάσκετ (Α1), τι γίνεται από εκεί και κάτω (Α2-Β-Γ-τοπικά πρωταθλήματα);
Στην Α1 υπάρχει μεγάλη ανισότητα, ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχουν εξαιρετικά μεγάλους προϋπολογισμούς . Οι υπόλοιποι βρίσκονται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Το πρωτάθλημα όμως παραμένει αρκετά δυνατό, και ανταγωνιστικό. Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στις ομάδες. Βέβαια δεν έχουν την ποιότητα που υπήρχε πριν από λίγα χρόνια, αλλά υπάρχει ανταγωνισμός μεγάλος.

Πως βλέπει ο coach Αλεξανδρής τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών (Eurocup - Euroleague);  ( εννοώ ποιότητα ομάδων και παικτών)
Τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν τρομερό ενδιαφέρον και αρκετές ομάδες που είναι αρκετά δυνατές. Μερικές είναι ανταγωνιστικές ακόμη και με ομάδες του ΝΒΑ . Τις κερδίσανε μάλιστα στους αγώνες προετοιμασίας. Τα παιχνίδια είναι υψηλού επιπέδου. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Περιμένω με ανυπομονησία τα φάιναλ φορ.. Το ίδιο συμβαίνει και στις γυναίκες. Μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση οι  Ρώσικες ομάδες. Φοβερά ρόστερ και μπάτζετς.

Υπάρχει κρίση (γενική), και στο άθλημα του μπάσκετ για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση τι πρέπει να κάνουμε; Υπάρχει λύση;
Η κρίση είναι γενική. Στην πολιτική, στις ιδέες, στον πολιτισμό στις συμπεριφορές στον αθλητισμό. Λύση υπάρχει . Συσπείρωση, στρατηγική ενότητα και διεκδίκηση καλύτερων συμβάσεων. Είμαστε αδικημένοι από την πολιτεία. Επενδύει στο ποδόσφαιρο λόγω στοιχήματος και για μας δίνει ψίχουλα.

Τι θα συμβούλευε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τους (μικρούς και μεγάλους αθλητές;
Να δουλεύουν σκληρά να ακούνε τους προπονητές τους και να κάνουν ΟΝΕΙΡΑ.



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved