Μανουσέλης: «Αυτός είναι ο ρόλος των υπολοίπων»

Μανουσέλης: «Αυτός είναι ο ρόλος των υπολοίπων»

Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων (στη μία ανήκουν οι «αιώνιοι» και στην άλλη οι υπόλοιπες ομάδες) είναι το ελληνικό, σύμφωνα με το Μάνο Μανουσέλη.

Μιλώντας στο NovaΣπορ FM 94.6, αναφέρθηκε στα φετινά ρόστερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ: «Δεν νομίζω ότι ήταν μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας, αλλά έπαιξε πολύ καλά για την εποχή. Ούτε ο Ομπράντοβιτς δεν θα το περίμενε αυτό όταν μιλούσε πριν από το ματς με την Ουνικάχα Μάλαγα».

Για το εάν είναι λογικό να είναι τόσο καλός ο Παναθηναϊκός αυτή τη χρονική περίοδο: «Συνήθως ο Παναθηναϊκός φορτσάρει στα πλέι οφ και στο Top 16 της Ευρωλίγκας, προς την άνοιξη. Αλλά σίγουρα το ξεκίνημα της σεζόν κάθε προπονητής θέλει να είναι καλό. Ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να πιέσει λίγο περισσότερο τα νέα παιδιά στην ομάδα και για αυτό να είναι τόσο καλή η εικόνα του τώρα».

Για το εάν γίνεται σύγκριση με τον περσινό Παναθηναϊκό: «Πιστεύω ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Φέτος θα δούμε έναν Παναθηναϊκό χωρίς τον Αντώνη Φώτση, ίσως το καλύτερο «τεσσάρι» στην Ευρώπη. Όμως, ο Παναθηναϊκός επειδή είναι ομάδα που έχει κορμό εδώ και μία 10ετία, είναι πιο εύκολο να μπει κάποιος νέος στο ροτέισον και να κάνει τα μικρά πράγματα που θα του ζητήσουν».

Για το εάν μπορεί να πάει στο φετινό Φάιναλ Φορ: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να το πούμε. Όταν νικά η Σαρλερουά στην έδρα της Εφές δείχνει πως είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε πρόβλεψη».

Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: «Περιμένω έναν καλύτερο Ολυμπιακό σε σχέση με την ομάδα που είδαμε στο Μπιλμπάο. Η προσθήκη του Λούκας θα είναι σημαντικό συν στην περιφέρεια, ενώ το ΣΕΦ σε προκαλεί για να παίξεις καλά. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ένα βήμα μπροστά».

Για το πόσο έχει αποδυναμωθεί φέτος ο Ολυμπιακός: «Είναι διαφορετική ομάδα φέτος, ενώ έχει και διαφορετικό σημείο αναφοράς. Το μοναδικό «όπλο» που παρέμεινε είναι ο Σπανούλης και από εκεί πέρα η ομάδα ψάχνεται στις άλλες θέσεις».

Για το ποια ομάδα έχει ξεχωρίσει από τη φετινή Ευρωλίγκα: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ και ειδικά ο Κιριλένκο, που θα αγωνίζεται μέχρι να λήξει το λοκ άουτ στο NBA, είναι για όλους εμάς που μας αρέσει το μπάσκετ το κάτι άλλο».

Για το ποια ομάδα είναι το φαβορί στη φετινή Ευρωλίγκα: «Η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράφει. Οι δύο τουρκικές ομάδες (σ.σ. Εφές Αναντόλου και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), λόγω Φάιναλ Φορ και χωρίς φυσικά «θεωρίες συνομωσίας», θα είναι από τα φαβορί που πιστεύω πως θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη».

Για το εάν είναι αισιόδοξος ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο: «Το πρωτάθλημα από τη δεύτερη θέση και κάτω είναι πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει τη δυναμική του λόγω έλλειψης χρημάτων, με την οποία οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτός είναι ο «ρόλος» τους. Από εκεί πέρα, πιστεύω ότι θα είναι θέμα χρόνου να δούμε και πιο πολλούς Έλληνες στις ομάδες. Είναι μεγάλη ιστορία, για εμένα που ασχολούμαι τώρα με τις υποδομές, να βλέπω 500-600 παιδιά στον Πρωτέα Βούλας για παράδειγμα. Θα πρέπει να το ψάξει αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, ότι δηλαδή δεν έχει τόσα παιδιά ακόμα».

Για το λόγο για τον οποίο δεν στηρίζονται οι υποδομές στην Ελλάδα: «Είμαστε αγχωμένοι, προκειμένου να γίνουν τα πράγματα με τον παλιό τρόπο στις ομάδες. Για εμένα δεν είναι τόσο σπουδαίο να νικήσουμε το ματς το Σάββατο. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτή τη φιλοσοφία για να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved