Αγχωτική νίκη το Περιστέρι

Αγχωτική νίκη το Περιστέρι

Με πρωταγωνιστή το Ρίτσαρντ Ρόμπι, το Περιστέρι ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 73-65 του ΚΑΟΔ.

Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη δυσκολεύτηκε αρκετά για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου για τη φετινή σεζόν, αφού οι Δραμινοί παρουσίασαν αξιόμαχο σύνολο, που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις τους μέχρι το τέλος. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Ρόμπι, Σκοτ και Γιαννόπουλος, ενώ από τον ΚΑΟΔ ξεχώρισαν οι Φλάουερς, Χαραλαμπίδης και Ζάρας. Τον τελευταίο αγώνα του με τη φανέλα του Περιστερίου έδωσε ο Εμίρ Ζίμιτς.

Με ηγέτη το Ρόμπι και «όπλο» την πολύ δυνατή άμυνά του, το Περιστέρι μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποφασισμένο να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας στο σκορ. Και τα κατάφερε, αφού μόλις στο 7ο λεπτό προηγήθηκε με 15-4, αφού το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Πέτρουλας και ο Γιαννόπουλος έδωσαν βοήθειες στους γηπεδούχους, που χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα προηγήθηκαν στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου με 22-12.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, αλλά με το πέρασμα της ώρας η δράση του Ζάρα άρχισε να γίνεται άλυτο πρόβλημα για τους γηπεδούχους. Με 10 δικούς του πόντους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 28-24 στο 16’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ΚΑΟΔ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (31-29), με το Χαραλαμπίδη να «σιγοντάρει» στο σκοράρισμα. Με ένα επιμέρους σερί 15-3, από τη στιγμή που βρέθηκε να χάνει με 28-18, ο ΚΑΟΔ κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κλείσει μπροστά το ημίχρονο με 33-31.

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να ανακτούν μεν την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά να μην μπορούν να αποσπαστούν ούτε να «χτίσουν» εκ νέου διαφορά (39-37 στο 25’) στο σκορ. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι νεοφώτιστοι, που με το Χαραλαμπίδη να έχει πάρει «φωτιά» προηγήθηκαν με 44-39 στο 27’. Σε εκείνο το σημείο ο Παπαντωνίου φώναξε «παρών» και βοήθησε το Περιστέρι να τρέξει επιμέρους σερί 11-6, για να οδηγηθούμε στο ισόπαλο 50-50 του 30ού λεπτού.

Οι Δραμινοί δεν δέχθηκε καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου και κατάφεραν να προηγηθεί με 55-50, φέρνοντας προβληματισμό στους γηπεδούχους. Ήταν η σειρά του Φλάουερς να ανεβάσει την απόδοσή του και να δώσει λύσεις στους φιλοξενούμενους, όμως οδεύοντας προς το φινάλε του αγώνα το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε ξανά την αυτοκυριαρχία του.

Με πρωταγωνιστή τον Ρόμπι, η ομάδα των δυτικών προαστίων προηγήθηκε με 61-55 στο 37’, δείχνοντας να «καθαρίζουν» την υπόθεση νίκη, αλλά ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 63-60. Το δίδυμο των Ρόμπι και Σκοτ, όμως, «μίλησε» στο πιο κρίσιμο σημείο και χάρισε το ροζ φύλλο στην ομάδα των δυτικών προαστίων.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Μαγκλογιάννης.
Δεκάλεπτα:
22-12, 31-33, 50-50, 73-65.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 7, Καυκής, Ψαρόπουλος, Πούλκο 3 (1), Γιαννόπουλος 11 (3), Μανωλόπουλος 8, Σκοτ 12 (4), Πέτρουλας 3 (1), Ρόμπι 22 (1), Ζίμιτς, Μότσνικ 7.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σάντερς 2, Καρύδας 7 (1), Χαραλαμπίδης 21 (1), Αθηναίου, Ιωακειμίδης, Μισέλ, Χούμας, Κιτσούλης, Τσέρανιτς 7, Ζάρας 13 (2), Φλάουερς 15 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive} 68fa0e6a96{/coveritlive}



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved