Διά χειρός Χατζή ο Ηλυσιακός

Διά χειρός Χατζή ο Ηλυσιακός

Σε μια δραματική αναμέτρηση, που κρίθηκε στην εκπνοή, ο Νίκος Χατζής χάρισε τη νίκη στον Ηλυσιακό με 68-67 επί της Καβάλας, στα Ιλίσια.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη αυτοκτόνησε, αφού 19’’ πριν από το φινάλε προηγήθηκε με 67-63. Κι όμως «κατάφερε» να χάσει, χάρη σε πέντε πόντους από τους Χάρντινγκ Νάνα και Νίκο Χατζή, με τον τελευταίο να δίνει τη χαριστική βολή 5.9’’ πριν από το τέλος!

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και με ατού την πολύ καλή άμυνά τους κατάφεραν να πάρουν από την αρχή τα ηνία στον αγώνα. Με εξαίρεση τον Αποστολίδη, ο Ηλυσιακός δεν μπορούσε να βρει διεξόδους προς το αντίπαλο καλάθι, τη στιγμή που η Κάβάλα είχε σε πολύ καλή ημέρα το Σωτήρη Καραποστόλου. Με αιχμή του δόρατος τον 32άχρονο γκαρντ, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-4 στο 5’ και 26-19 στο φινάλε του δεκαλέπτου. Με το πέρασμα της ώρας, όμως, οι γηπεδούχοι, άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα, με τον Χολ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, κι έτσι τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα μείωσαν σε 30-27. Ωστόσο, η Καβάλα δεν αιφνιδιάστηκε και κάνοντας σερί 7-2 κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά 8 πόντων (29-37).

Ο Νίκος Χατζής ανέλαβε δράση για λογαριασμό των γηπεδούχων στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Καραποστόλου ήταν ασταμάτητος και με αυτόν στη θέση του οδηγού η Καβάλα διατήρησε το προβάδισμα (39-44 στο 27’). Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, όμως, συνέχιζε να πιέζει και, βελτιώνοντας την άμυνά του, μείωσε στο 30ό λεπτό σε 49-47.

Στην τελευταία περίοδο η αναμέτρηση στα Ιλίσια εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με την Καβάλα να βρίσκει τρόπους και να διατηρήσει το προβάδισμα (53-55 στο 36’), κυρίως λόγω των πόντων που της έδωσε ο Τέιλορ. Από την άλλη, ο Χολ είχε πάρει τη… σκυτάλη από το Χατζή στο σκοράρισμα, αλλά μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη συνέχισε να κυνηγάει στο σκορ (57-59 στο 38’). Το γεγονός αυτό άγχωσε τους γηπεδούχους κι έδωσε την ευκαιρία στον Τέιλορ να δράσει, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 67-66, 19’’ πριν από τη λήξη με τρίποντο του Χάρντινγκ Νάνα, ενώ το λάθος των φιλοξενούμενων έδωσε την ευκαιρία στο Νίκο Χατζή να τους «σκοτώσει», ευστοχώντας 5,9 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή. Ο Τέιλορ επιχείρησε να «κλέψει» τη νίκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητές: Γκόντας, Ψαριανός, Σταματόπουλος.
Δεκάλεπτα
: 17-26, 29-37, 47-49, 68-67.
Ηλυσιακός
(Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν, Τζόνσον 2, Τόντιτς 8, Χάρτινγκ 4, Χατζής 15, Αποστολίδης 10, Τόμπσον 10 (2), Χόλ 13 (1), Κασελάκης 4, Γαλιώτος 2.
Καβάλα
(Πρίφτης): Πάσαλιτς 4, Γκάρισον 2, Αγγελόπουλος 3 (1), Τέιλορ 14, Στεφανίδης 3, Καραθανάσης, Κοστόφ 5, Καραποστόλου 22 (3), Σίμτσακ 6, Μπράιαντ 8.



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved