Νικηφόρα πρεμιέρα ο Κολοσσός

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Κολοσσός

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Κολοσσός, ο οποίος υποδέχθηκε και κέρδισε με 72-67 τον Πανιώνιο.

Οι Ροδίτες, όντας εντυπωσιακοί για 30’, απέδειξαν πως το Βενετόκλειο θα είναι και φέτος μία από τις δυσκολότερες έδρες της Α1. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα απογοήτευσαν στον πρώτο επίσημο αγώνα τους για το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί μόλις για ένα δεκάλεπτο - το τελευταίο.

Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στην τετράδα των Τσάμη, Χάτεν, Χόπσον και Μπόικιν, η οποία ήταν ασυναγώνιστη, κάνοντας… πλάκα στην άμυνα του Πανιωνίου. Δείχνοντας από το ξεκίνημα του αγώνα τις διαθέσεις του, ο Κολοσσός προηγήθηκε με 20-13 στο 13’ και παρότι οι Γιάνκοβιτς και Σαρικόπουλος προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στους φιλοξενούμενους, ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα υπήρχε πρόβλημα. Ο Κολοσσός το εκμεταλλεύτηκε και, ανεβάζοντας το δείκτη της πίεσης μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, προηγήθηκε 35-21 στο 19’ λεπτό και 42-25 στο 20’.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τους Χάτεν και Μπόικιν να βρίσκουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά προηγήθηκε 50-38 στο 29ο λεπτό, ελέγχοντας απόλυτα την αναμέτρηση.

Ο Πανιώνιος βελτίωσε την εικόνα του στην τελευταία περίοδο, μειώνοντας αρχικά στους 10 πόντους (56-46) στο 33’. Ο Γιάνκοβιτς συνέχισε να σκοράρει, ενώ το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε λύσεις και στη ρακέτα, διά χειρός Στέφεσον, έτσι κατάφερε να μειώσει σε 59-53 τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Στα τελευταία λεπτά, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν το καθαρό μυαλό και τις σωστές επιλογές στην επίθεση και κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα:
18-9. 42-25, 54-40, 72-67.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς):
Λιακόπουλος 6, Χάτεν 13 (1), Καλαϊτζής 2, Πάνος 2, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος, Μπόικιν 20 (2), Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Χόπσον 8 (1), Αυγενικός.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας):
Ξανθόπουλος 2, Κις 5 (1), Αθανασούλας 2, Στέφεσον 8, Ντίμπλερ 6 (2), Μπατής 10 (3), Γιάνκοβιτς 25 (1), Καββαδάς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 8, Νάτζφεϊ.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved