Ο Δ.Παπανικολάου ακτινογραφεί την 1η αγωνιστική

Ο Δ.Παπανικολάου ακτινογραφεί την 1η αγωνιστική

Ο Δημήτρης Παπανικολάου "ακτινογραφεί" για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ την πρεμιέρα της Α1.

Αναλυτικά η "ακτινογραφία'' του για τα ματς της πρεμιέρας:

Κολοσσός ΒΑΠ-Πανιώνιος: ''Είναι ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι. Ο Κολοσσός οργανώθηκε εκ νέου και δείχνει ότι διαθέτει τα εχέγγυα και την προοπτική για μία θετική πορεία στο πρωτάθλημα. Επιπλέον παίζει στην έδρα του και αυτό έχει τη σημασία του. Ο Πανιώνιος, απ’ την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι φέτος στοχεύει ψηλά. Παρατηρώ ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιχειρεί να επιβάλει μία πιο απλή φιλοσοφία στο παιχνίδι της ομάδας του, η οποία μπορεί να γίνει ευκολότερα κατανοητή από τους παίκτες".

Ρέθυμνο AEGEAN-Ίκαρος: "Οι επαρχιακές ομάδες συχνά προσπαθούν να ανοίξουν τον ρυθμό όταν παίζουν στην έδρα τους και αυτό πιστεύω ότι θα επιδιώξει να κάνει και το Ρέθυμνο. Ο Ίκαρος παρουσίασε καλό πρόσωπο στα παιχνίδια του Κυπέλλου, με εξαίρεση το τελευταίο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ένα πλεονέκτημα για την ομάδα της Κρήτης είναι το γεγονός ο Στέργιος Κουφός συνηθίζει να εφαρμόζει σύνθετες άμυνες, οι οποίες είναι δυσκολότερο να ''διαβαστούν" και να αντιμετωπιστούν απ’ τον αντίπαλο όταν βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ομάδες υποχρεωτικά ρίχνουν το βάρος στο κομμάτι της "χημείας" και των αυτοματισμών τους. Πολλά θα κριθούν απ’ τον βαθμό ετοιμότητας που θα επιδείξει ο Ίκαρος''.

Ηλυσιακός-Καβάλα: "Ακόμα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι.Ο Ηλυσιακός κάνει σίγουρα και μετρημένα βήματα απ’ την ημέρα που επέστρεψε στην Α1 και διαθέτει στον πάγκο του έναν προπονητή, τον Κώστα Φλεβαράκη, που είναι μετρ της ψυχολογίας. Η Καβάλα απ’ την πλευρά της ήταν ανάμεσα στις ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος, με τον Δημήτρη Πρίφτη να παρουσιάζει αξιοθαύμαστο έργο. Θεωρώ ότι είναι ένα απ’ τα παιχνίδια που ο παράγοντας «έδρα» θα παίζει σημαντικό ρόλο''.

Περιστέρι-ΚΑΟΔ: ''Πρόκειται για δύο ομάδες με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι λάτρης του «σετ» παιχνιδιού και το γεγονός αυτό δημιουργεί την εξής συνθήκη: το Περιστέρι δεν παίρνει συχνά νίκες με μεγάλες διαφορές και απ’ την άλλη δύσκολα γνωρίζει βαριές ήττες. Ο ΚΑΟΔ, ο οποίος άργησε να «χτιστεί», είναι σχεδόν βέβαιο ότι, έχοντας στο τιμόνι του τον Γιώργο Καλαφατάκη, θα δώσει έμφαση στο γρήγορο και ελεύθερο παιχνίδι.Πιστεύω λοιπόν ότι πολλά θα εξαρτηθούν απ’ το ποια ομάδα θα επιβάλει τον ρυθμό της''.

Παναθηναϊκός-Άρης: ''Τον νικητή σε έναν μεγάλο βαθμό τον γνωρίζουμε ήδη. Δεν θεωρώ ότι το περσινό «σενάριο», με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχουν αισθητή απόσταση απ’ τις υπόλοιπες ομάδες, θα διαφοροποιηθεί φέτος. Επιπλέον, η ψυχολογία των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σίγουρα τονώθηκε ύστερα απ’ τη νίκη επί της Μάλαγας, που συνοδεύτηκε από εξαιρετική εμφάνιση. Όσο για τον Άρη, θέλω να επισημάνω ότι μπορεί να παρουσίασε ένα μέτριο πρόσωπο στα φιλικά, ωστόσο αυτά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα".

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: "Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει δυσκολότερη αποστολή στο ξεκίνημα, με εξαίρεση βεβαίως μία ενδεχόμενη επίσκεψη στο ΟΑΚΑ. Αυτό προκύπτει απ’ το γεγονός ότι φέτος στηρίζεται σε πολλά παιδιά νεαρής ηλικίας, με δύο εξ αυτών να έρχονται απευθείας απ’ το κολλέγιο. Θα χρειαστούν χρόνο λοιπόν για να προσαρμοστούν στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο, αφού πάντοτε οι ομάδες του Σούλη Μαρκόπουλου ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους, παρουσιάζοντας το καλύτερό τους πρόσωπο στον δεύτερο γύρο. Μην θεωρήσει όμως κανείς ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει κριθεί πριν καν οι ομάδες μπουν στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός θα είχε αυξημένες πιθανότητες αν η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της4ης ή της 5ης αγωνιστικής και όχι στη πρεμιέρα".

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved