Ιτούδης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο»

Ιτούδης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο»

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Μάλαγα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών και τον Δημήτρη Ιτούδη να τον ευχαριστεί για την παρουσία του.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγραψε στο paobcblog.gr και τόνισε αναλυτικά…

«Γεια σας…
Τα λέμε λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα, μετά την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Λίγες ώρες αφότου βιώσαμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση, αλλά και τη θέρμη της δικής σας συμπαράστασης. Είμαι σίγουρος ότι εκφράζω όλους μας από το τμήμα μπάσκετ –παίκτες, προπονητές, επιτελείο- όταν λέω ότι ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του. Μια πολύ ουσιαστική παρουσία που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και το χειροκρότημά του, το καλωσόρισμα στους καινούριους, αλλά και τους παλιούς αθλητές. Είχε μεγάλη σημασία για όλους μας.

Νομίζω ότι ήταν το υλικό που έλειπε για να… δέσει το γλυκό… Έγινε αυτό που έπρεπε. Πιέσαμε τους αθλητές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά προστέθηκε και από εσάς, από όλους σας, το υλικό που έλειπε για να κάνει τέλεια τη συνταγή. Θέλαμε εσείς να είστε εκεί και να υποστηρίξετε την προσπάθεια της ομάδας. Για μια ακόμη φορά να σας πω ευχαριστώ, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν χθες στην Αθήνα και τα δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίστηκαν. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ ακόμη και σε όσους δεν ήταν εκεί, δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, αλλά μας βοηθούν με τη θετική τους σκέψη. Θεωρώ ότι στα επόμενα παιχνίδια θα έχουμε και περισσότερους από εσάς κοντά μας.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό εστιάσαμε σε συγκεκριμένα σημεία. Τα σημαντικά κομμάτια τα προσεγγίσαμε σωστά τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Αμυντικά είχαμε ένα πρώτο στόχο, να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο την παραγωγικότητα από low post και ειδικά του Φρίλαντ, ο οποίος είχε 21 πόντους μέσο όρο με 70% στα δίποντα φέτος κι επιπλέον σε 15 συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα κατέγραψε double-double. Δηλαδή τουλάχιστον 10 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ξεκίνησε καλά, αλλά η προσαρμογή μας πάνω του ήταν ουσιαστική τον ωθήσαμε να μείνει χαμηλά και να κάνει σου υπό δύσκολες προϋποθέσεις, έχοντας τελικά 5 πόντους και 4 ριμπάουντ απέναντί μας.

Ο δεύτερος στόχος μας ήταν να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Δεν το καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βελτιωθήκαμε στο δεύτερο. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ και ήταν κάτι καταλυτικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο τρίτος στόχος μας ήταν να μειώσουμε τη δημιουργία των δύο πόιντ γκαρντ της Ουνικάχα Μάλαγα. Οι δυο τους έχουν συνήθως 10 ασίστ, αλλά απέναντί μας έμειναν στις 3, δείχνοντας ότι έπαιξαν περισσότερο για τους εαυτούς τους και λιγότερο για την ομάδα. Ήταν μια επιτυχία της στρατηγικής, αλλά και της ομαδικής, αμυντικής προσπάθειας.

Σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι ήταν μια πάρα πολύ καλή μέρα. Πήγαμε καλά επιθετικά και ήμασταν εύστοχοι. Είχαμε εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα (12/19). Εννοείται ότι κάποιες φορές αυτά τα ποσοστά δεν θα είναι τέτοια, αλλά όταν βρίσκεις το στόχο σίγουρα είναι καλύτερα. Τα σουτ όμως ήταν έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις κι αυτό είναι που μας ικανοποιεί. Πραγματικά διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα της Ουνικάχα, είτε ήταν μαν του μαν, είτε ζώνη, χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά τους χώρους που μας έδωσε και δημιουργήσαμε καλά σουτ. Είχαμε ευστοχία και είχαμε λύσεις στις θέσεις 3 και 4. Και ο Σμιθ και ο Καϊμακόγλου βοήθησαν πολύ όταν ήταν στο 4. Κλειδί της επιθετικής δραστηριότητας ήταν ότι ποστάραμε αρκετά τους περιφερειακούς, αλλά και ψηλούς και φτάσαμε φυσιολογικά στη νίκη σε μια πολύ καλή πρεμιέρα!

Εδώ θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Ζέλικο ότι, ναι μεν κάναμε μια πολύ καλή αρχή, αλλά η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την εγρήγορση, για να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά μας, οπότε θα πρέπει να διατηρήσουμε το κίνητρο. Όταν είναι λυμένα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, όταν εκλείπουν οι τραυματισμοί, είμαστε σε καλό δρόμο για να είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική…

Αυτά για την ώρα… Θα τα πούμε σύντομα… Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά για την παρουσία σας στο ΟΑΚΑ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved