Μπατίστ: «Η άμυνα φέρνει τα τρόπαια»

Μπατίστ: «Η άμυνα φέρνει τα τρόπαια»

Η συνταγή της επιτυχίας είναι πολύ απλή για τον Παναθηναϊκό, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο Onsports ο Μάικ Μπατίστ.

Η άμυνα είναι αυτή που αναδεικνύει πρωταθλητές, όπως πολλάκις έχει ακούσει να λέει ο προπονητής του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κι όπως και ο ίδιος υποστηρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όταν ήρθε στην ομάδα ο Στίβεν Σμιθ το πρώτο που επιχείρησε να του εξηγήσει ήταν πως στον Παναθηναϊκό παίζουν άμυνα. Και κατακτούν τίτλους, βεβαίως.

«Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα», εξήγησε το «κλειδί» της επιτυχίας κόντρα στη Μάλαγα ο 34χρονος Αμερικανός. «Ο κόουτς μάς ζητάει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτό τον τομέα, γιατί η άμυνα φέρνει τα τρόπαια», πρόσθεσε. Είπε ακόμα, μιλώντας στο Onsports

Για το εάν περίμεναν τόσο ευρείας έκταση νίκη επί της Μάλαγα, στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκα: «Είχαμε προετοιμαστεί καλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι και γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, καθώς είναι η αρχή της χρονιάς, ενώ αντιμετωπίσαμε και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ίσως δεν περιμέναμε μια τόσο εύκολη νίκη, αλλά βάσει της εικόνας μας στην επανάληψη η τελική διαφορά ήρθε φυσιολογικά».

Για το γεγονός πως κάνουν τα δύσκολα… εύκολα: «Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Η δουλειά που έκαναν σήμερα (χθες, 20/10) οι γκαρντ ήταν σπουδαία. Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά κι όταν θα είμαστε όλοι απόλυτα υγιείς θα μπορέσουμε να βγάλουμε ακόμα καλύτερη εικόνα στο παρκέ».

Για το δεύτερο ημίχρονο και τη «μεταμόρφωσή» τους στην άμυνα: «Αυτό είπαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, πως πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Γνωρίζαμε τι πρέπει να κάνουμε, ακολουθήσαμε το πλάνο και περιορίσαμε τα ατού του αντιπάλου μας».

Για την επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Πρόκειται για φανταστικό παίκτη. Είναι πολύ έμπειρος, βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, τον ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και πώς θα εκμεταλλευτεί αυτά που του δίνει ο αγώνας ανά πάσα στιγμή. Θεωρώ πολύ σημαντική την επιστροφή του».

Για τους νεοαποκτηθέντες, Στίβεν Σμιθ και Ντέιβιντ Λόγκαν: «Είναι και οι δύο πολύ καλοί παίκτες και εξαιρετικοί σκόρερ. Ο Σμιθ είχε πολύ καλή απόδοση σήμερα (χθες, 20/10). Καθημερινά καταλαβαίνουν ολοένα και περισσότερο τη φιλοσοφία του κόουτς και νομίζω πως αυτό θα φανεί στο παιχνίδι τους. Είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν σημαντικά τη φετινή χρονιά».

Για το πόσο πιο εύκολη γίνεται η ζωή των ψηλών από γκαρντ όπως ο Διαμαντίδης, ο Καλάθης και ο Γιασικεβίτσιους: «Είναι πραγματικά ωραίο να παίζεις με αυτούς τους τύπους. Απλοποιούν τις φάσεις και τα κάνουν όλα να φαίνονται πολύ πιο εύκολα. Θα έλεγα πως και οι τρεις είναι η χαρά των παικτών που παίζουν μέσα στη ρακέτα».

Για το πότε θεωρεί πως θα είναι 100% έτοιμος ο φετινός Παναθηναϊκός: «Κοίτα, ούτε εγώ είμαι έτοιμος. Χρειάζομαι δουλειά, όπως άλλωστε και όλη η ομάδα. Υπάρχουν καινούριοι παίκτες, που θα πρέπει να προσαρμοστούν πλήρως στη φιλοσοφία και στο υπόλοιπο σύνολο. Είχαμε τραυματισμούς και απουσίες, ενώ ακόμη δεν έχουμε πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας. Ο στόχος είναι, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, να είμαστε έτοιμοι στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Είναι δύσκολη και απαιτητική σεζόν η φετινή και ο ανταγωνισμός στην Ευρωλίγκα θα είναι πολύ υψηλός».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος είναι φανταστικός. Μας στηρίζει εδώ και χρόνια. Τον θέλουμε κοντά μας και φέτος, προκειμένου να δημιουργεί αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved