Ιτούδης: «Σας περιμένουμε όλους στο ΟΑΚΑ»

Ιτούδης: «Σας περιμένουμε όλους στο ΟΑΚΑ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το αποψινό (20/10) παιχνίδι  του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, κόντρα στη Μάλαγα, για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά το όσα έγραψε στο προσωπικό του blog (paobcblog.gr) ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Λίγες μέρες μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς και… κάποιες ώρες πριν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας μιλάμε και πάλι… Αντιμετωπίζουμε την Ουνικάχα Μάλαγα σε έναν αγώνα που σίγουρα δεν είναι εύκολος και ο οποίος γίνεται για εμάς υπό –κατά κάποιο τρόπο- ειδικές συνθήκες.

Καλούμαστε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, χωρίς να έχουμε παιχνίδια πίσω μας επίσημα, ενώ ο αντίπαλός μας έχει ήδη δώσει τρία, στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, στην ACB. Είναι επίσης η μόνη αήττητη ομάδα στην Ισπανία και ηγείται στη βαθμολογία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου και ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο, μια και είναι η πρώτη φορά φέτος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά πιστεύουμε πως όποιος θέλει να βρεθεί κοντά μας θα τα καταφέρει. Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε το ελληνικό πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα μας οδηγεί να αγωνιστούμε μόνο με τον αγώνα του Κυπέλλου στο ενεργητικό μας σε ένα άδειο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, είναι περήφανοι που έχουν μια ομάδα στην Ελλάδα όπως τον Παναθηναϊκό που έχουν συνέχεια ψηλά τον πήχη και κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες.

Η απουσία επίσημων αγώνων είναι το ένα στοιχείο. Το άλλο είναι οι τραυματισμοί που είχαμε από την αρχή της προετοιμασίας ως σήμερα. Δυστυχώς δεν έχουν επανέλθει ακόμη όλοι οι παίκτες 100%. Την Τρίτη επέστρεψε ο Τσαρτσαρής, άρχισε να προπονείται, αλλά όπως καταλαβαίνετε θα είναι λίγο δύσκολο να αγωνιστεί άμεσα. Είναι καταβεβλημένος από την ασθένεια που πέρασε και χρειάζεται χρόνο. Ο Βουγιούκας ευτυχώς έδειξε ότι ο τραυματισμός του δεν ήταν κάτι σοβαρό και επέστρεψε, ενώ ο Μπατίστ ανεβάζει κι αυτός ρυθμούς μετά τον δικό του τραυματισμό.

Δεν έχουμε πλήρης αποκατάσταση λοιπόν, αλλά ο στόχος όλος είναι να αγωνιστούμε για τη νίκη. Θέλουμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό, γιατί η Μάλαγα έχει μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο. Εκτός του Σινάνοβιτς, όλοι οι άλλοι παίκτες είναι πολύ αθλητικοί. Ένα άλλο στοιχείο να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι κάτι που το λέμε και το ακούτε συνέχεια, αλλά είναι πολύ σημαντικό για να έχουμε περισσότερες κατοχές. Χρειάζεται ο έλεγχος των ριμπάουντ και να έχουμε λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους μας.

Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι μια ομάδα που έχει έναν και δύο παίκτες σε κάθε θέση. Είναι πολύ αθλητική ομάδα. Έχει και pick n’ roll και inside game. Ξεχωρίζει ο Φρίλαντ σίγουρα και ο Ντάρντεν στους σκόρερ, αλλά και οι τέσσερις δημιουργοί που έχει ο Φιτς, ο Ρόουλαντ, ο Βάλτερς και ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ. Υπάρχει ο Γκαρμπαχόσα που έχει την εμπειρία. Γενικότερα, είναι μια ομάδα που είναι πλήρης και έχει υψηλούς στόχους. Για εμάς είναι αναμφίβολα ένα πολύ δυνατό τεστ. Και σας χρειαζόμαστε δίπλα μας..

Σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ!».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved