Ομπράντοβιτς: «Συμβόλαιο ο λόγος με τους Γιαννακόπουλους»

Ομπράντοβιτς: «Συμβόλαιο ο λόγος με τους Γιαννακόπουλους»

Ο προπονητής των τίτλων, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και ο συνεργάτης του, Δημήτρης Ιτούδης, ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή της NOVA «Super Euroleague» και αναφέρθηκαν στην νέα σεζόν που ανοίγει με τον ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Μάλαγα.

Ο «Ζοτς» μίλησε και  για τους παίκτες που αποχώρησαν από το ρόστερ, για αυτούς που ήρθαν, ενώ αποκάλυψε ότι προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Κέβιν Γκαρνέτ.

Παράλληλα, σύγκρινε τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Νίκο Γκάλη, στάζοντας μέλι για τον αρχηγό των «πρασίνων».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και αν υπήρχε προβληματισμός: «Ναι υπήρχε προβληματισμός και κλονισμός. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, η επιθυμία μου μετά το τέλος της σεζόν, ήταν να μείνει η ομάδα έτσι όπως ήταν, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν, για τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε. Κατανοώ τις συνθήκες και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με αυτές τις συνθήκες και κατά τη διάρκεια της σεζόν θα πάρουμε τις απαντήσεις μέχρι το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα».

Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα: «Τις τελευταίες ημέρες είχαμε απουσίες, δεν δουλέψαμε όπως θέλαμε όμως αύριο ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και παρά το γεγονός πως δεν ήμαστε έτοιμοι θα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα. Όταν θα έχουμε την ομάδα πλήρη πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο κόσμος βρίσκεται πάντα δίπλα μας, αποτελεί τον 6ο παίκτη και αύριο όπως και σε όλους τους αγώνες, τον θέλουμε κοντά μας».

Για το συμβόλαιο του: «Έχω συμβόλαιο ακόμα ένα χρόνο όμως το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι η εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων. Καμία χρονιά δεν είναι εύκολη, ούτε αυτή θα είναι. Η κατανόηση εκατέρωθεν τόσο από τους παίκτες όσο και εμάς για τις συνθήκες που υπάρχουν είναι σημαντικά στοιχεία. Ο λόγος για εμάς αλλά και τους ιδιοκτήτες παραμένει συμβόλαιο».

Για το λοκ άουτ που άνοιξε το δρόμο για τους NBAers: «Για την ομάδα ένας παίκτης που θα έρθει να παίξει για δύο μήνες είναι άσχημο για την ομάδα. Σεβόμαστε τις αποφάσεις άλλων ομάδων, ο καθένας έχει την άποψη του. Εμείς όμως δεν θα το θέλαμε. Μπορεί το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας να είχε εμπορικό κέρδος όμως δεν θα υπήρχε αγωνιστικό κέρδος για τον σύλλογο».

Για τον αστέρα που προτάθηκε: «Ο Κέβιν Γκαρνέτ ήταν ένας παίκτης που μας προτάθηκε. Ο συγκεκριμένος παίκτης έπαιζε σε μια ομάδα με το ίδιο σήμα, το τριφύλλι. Σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει τους νέους παίκτες. Η εικόνα του είναι δεδομένη και οι παρουσία του τόσα χρόνια στα γήπεδα».

Για το γεγονός πως πολλοί βασικοί αντίπαλοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά: «Θα είναι μια πολύ δυνατή μάχη η φετινή στην Ευρωλίγκα. Πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Πιστεύω πως ρωτάγαμε ειλικρινά όλες τις ομάδες αν θέλανε να βρίσκονται στο φάιναλ φορ, όλες θα απαντούσανε ναι».

Για την επιστροφή του Σάρας Γιασικεβίτσιους: «Και ο ίδιος ήθελε πολύ να επιστρέψει. Το απέδειξε αυτό και με το γεγονός πως όταν καθίσανε στο τραπέζι να συζητήσουν με τους διοικούντες, δέχτηκε την πρόταση αμέσως. Το γεγονός πως η συμφωνία υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνει πόσο πολύ θέλαμε και οι δύο να επιστρέψει. Οι εμπειρίες που έχει ο Σάρας καθώς και το γεγονός πως γνωρίζει το περιβάλλον, θα βοηθήσει πάρα πολύ και τους υπόλοιπους παίκτες. Για εμάς δεν είναι έκπληξη όμως δείχνει και στις προπονήσεις πως έχει μεγάλη θέληση και ισχυρό κίνητρο. Προπονείται εκπληκτικά. Θέλω να μείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ο Σάρας είναι γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια, και εύχομαι να έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε και φέτος σε τέτοια».

Ο Δημήτρης Ιτούδης για την Ουνικάχα Μάλαγα: «Η φιλοσοφία της Μάλαγα σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι η ίδια. Παίζουν με αρκετά πικ εν ρολ, τους αρέσουν οι αιφνιδιασμοί, θα είναι δύσκολος αντίπαλος».

Για ποιον παίκτη θα κρατούσε από αυτούς που έφυγαν: «Με το τελείωμα του πρωταθλήματος ζήτησα να παραμείνουν όλοι οι παίκτες. Ο Ντρου και ο Φώτσης ήταν σίγουρα πιο σημαντικοί σε σχέση με τον Τέπιτς. Ο Ντρου προσαρμόστηκε αμέσως στην ομάδα. Όσον αφορά τον Φώτση έχει σπάνια εξυπνάδα και διορατικότητα στο παιχνίδι του. Θέλω να αναφερθώ και στον Στράτο (Περπέρογλου) που λείπει τελευταία από την ομάδα. Θέλω να αισθάνεται πως είναι μέλος της ομάδας. Πάνω από όλα όμως μετράει η υγεία του. Ο Κώστας (Τσαρτσαρής) και ο Μάικ (Μπατίστ) έρχονται από τραυματισμούς, όπως και ο Ιαν (Βιουγιούκας). Έχουμε προβλήματα που δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε. Όλα αυτά όμως μέχρι τις 21:45 που θα γίνει το τζάμπολ απέναντι στην Μάλαγα».

Για τους νεοαποκτηθείς: «Ο Λόγκαν βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο προσαρμογής. Ο Σμιθ στις ομάδες που αγωνίστηκε γυρνούσαν όλα γύρω από αυτόν, στον Παναθηναϊκό όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Κυρίτσης και Πατ Καλάθης έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όχι από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για τον Σάρας αναφερθήκαμε και πιο πριν. Από αύριο όμως όλοι θα πρέπει να αρχίζουν να καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει και πρέπει να δώσουν περισσότερο από το 100%. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνει αυτό».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι ένας leader. Από τους πιο χαμηλών τόνων αθλητές που έχω προπονήσει. Παρά το γεγονός πως γνωρίζει το ταλέντο που έχει. Το νούμερο 1 από τους παίκτες που έχω προπονήσει, αν και δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με άλλους που επίσης υπήρξαν ηγέτες. Δεν μπήκα ποτέ στη λογική να κάνω συγκρίσεις. Ίσως μια μέρα μπω στη λογική του να γράψω ένα βιβλίο και να εξηγήσω για όλους τους παίκτες κάποια πράγματα».

Για σύγκριση του Μήτσου με τον Νίκου Γκάλη: «Ο Γκάλης ήταν φανταστικός σκόρερ. Ήταν πάντα αχόρταγος στο να σκοράρει. Κάποιες φορές τύχαινε να παίζει και άμυνα (γέλια). Ο Διαμαντίδης είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Ο Γκάλης στην εποχή του ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Αυτή ήταν η μόδα τότε. Ο Διαμαντίδης αυτή τη στιγμή είναι νούμερο 1 γιατί έχει πολλά στοιχεία. Δύσκολο να συγκρίνεις γιατί μιλάμε για διαφορετικές εποχές. Ο Γκάλης ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη. Ο Διαμαντίδης επηρεάζει το παιχνίδι με διάφορους τρόπους. Ο Διαμαντίδης επίσης έχει στεφθεί τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό σε αντίθεση με τον Γκάλη. Στο τέλος αυτό που μετράς είναι οι τίτλοι».

Για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Έχουνε μια ομάδα νεανική, διψασμένη και θα είναι σίγουρα επιθετική. Και στο μπροστά κομμάτι και πίσω στην άμυνα».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί χωρίς θεατές απέναντι στον Ολυμπιακό: «Αυτοί οι κάποιοι οι οποίο προκαλούν αυτά τα αποτρόπαια στα γήπεδα, δεν τους νοιάζει. Δεν έρχονται για να βοηθήσουν την ομάδα και να δουν μπάσκετ, έρχονται απλά για να κάνουν βανδαλισμούς. Θα πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Υπάρχουν κάμερες, υπάρχουν νόμοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια. Όταν κάποιος μπει φυλακή οριστικά και γίνει αυτό γνωστό μέσω της τηλεόρασης, τότε σίγουρα κάποιο θα σταματήσουν. Ολη η Ευρώπη συζητάει τα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού όπως αυτά της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Γιατί να μην μπορούμε να τα χαιρόμαστε όλοι;».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved