Σκουρτόπουλος: «Πλήγμα οι 13 ομάδες»

Σκουρτόπουλος: «Πλήγμα οι 13 ομάδες»

Η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος με 13 ομάδες αποτελεί πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ σύμφωνα με το Θανάση Σκουρτόπουλο.

Ο Πανελλήνιος δεν κατάφερε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 και ο πρώην τεχνικός του, μιλώντας στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ανέφερε: «Είναι πλήγμα για το κύρος του πρωταθλήματος. Παρά τα προβλήματα, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν παύει να είναι ένα από τα πιο σοβαρά και δυνατά της Ευρώπης. Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη προοπτική, που λέει ότι με αυτή την αφορμή έγινε ένα βήμα ώστε να ελέγχονται διπλά και τριπλά τα στοιχεία των ΚΑΕ. Έχω προσωπική πείρα. Μου έχει τύχει να ξεκινάμε μια σεζόν και αφού διαγράψαμε με την ομάδα εξαιρετική πορεία, να μου ζητάνε να ξεφορτωθούμε παίκτες για να γλιτώσουμε χρήματα». Είπε ακόμα…

Για τον Πανελλήνιο: «Είναι μια τραγική απόφαση, από όποια πλευρά κι αν την εξετάσεις. Ο Πανελλήνιος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σύλλογος. Πρόκειται για ένα ιστορικό μέγεθος, με χρυσές σελίδες στην ιστορία του. Είναι άλλο να μειώνεις το μπάτζετ για να προσαρμοστείς στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον κι άλλο αυτό που έγινε».

Για το εάν θα βρεθεί λύση: «Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για μια εταιρία και φαντάζομαι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τη θέση τους προσφεύγοντας στα δικαστήρια. Στην Ελλάδα δεν μπορείς να ξαφνιαστείς με τίποτα πια και σας θυμίζω με πόση καθυστέρηση ξεκίνησε την παρθενική συμμετοχή της στην Α1 η Καβάλα. Αν δεν φέρουν αποτέλεσμα αυτές οι κινήσεις, θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι να επιστρέψει η ομάδα στη βάση της, στην Κυψέλη, και να ξεκινήσει την προσπάθειά της από τη Β’ Εθνική. Μια τέτοια καθαρή λύση δεν θεωρώ ότι είναι ντροπή. Το αντίθετο μάλιστα».

Για την επιστροφή του αθλητισμού στον ερασιτεχνισμό: «Αν υπάρχει τέτοια σκέψη δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί. Θα είναι βόμβα στα θεμέλια του μπάσκετ. Περισσότερο, μου ακούγεται ως μια πρόταση πανικού. Γιατί θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει δεξαμενή παικτών, προπονητών, δημοσιογράφων και γενικότερα ενός κλίματος που μπορεί να κρατήσει το άθλημα σε καλό επίπεδο, ακόμη και σε δύσκολες περιόδους».

Για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα Α1: «Ακόμη και με χαμηλότερα μπάτζετ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί ένα σημαντικό αβαντάζ. Κράτησε μια βάση και πήρε παίκτες με εμπειρία για να αντικαταστήσει το Φώτση και το Νίκολας, όμως δεν είναι εύκολο να καλύψεις τέτοια κενά. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, άλλαξε μορφή κι ένα στροφή σε ένα πιο νεανικό ρόστερ που έχει μεν όρεξη για δουλειά και δίψα για τίτλους, αλλά όχι και ανάλογη εμπειρία».



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved