Λιανός: «Καλύτερα να μην ξεκινήσουμε»

Λιανός: «Καλύτερα να μην ξεκινήσουμε»

Τον προβληματισμό του για την κατσταση που επικρατεί στο μπάσκετ εξέφρασε  ο Ηλίας Λιανός, με αφορμή το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Λιανός στον sentrafm:

Για την υπόθεση του Μαρίς Σπέιτς
Ο ατζέντης του, που είναι ο ίδιος που εκπροσωπεί και τον Μάλενς, μας έστειλε μήνυμα και μάλλον ένιωθε ένοχος γιατί μας αποκάλυψε πως ο Σπέιτς θέλει να έρθει, αλλά έχει να γυμναστεί ένα μήνα. Τον ευχαριστήσαμε και είπαμε… «No, thanks» γιατί ξεκινάει το πρωτάθλημα και ήδη εξετάζουμε άλλες δυο – τρεις περιπτώσεις παικτών.

Για ποιο λόγο ο Πανιώνιος μπήκε στη λογική να ψάξει παίκτη από το ΝΒΑ
Πάρα πολύ απλά για δύο λόγους. Δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι καλό στην Ευρώπη και λόγω των σχέσεων που έχω με την Αμερική πάντα ένιωθα ότι θα αργήσει η ιστορία του λοκ άουτ. Συνεχίζοντας, πλέον ψάχνουμε κοινοτικό, αλλά σκεφτήκαμε να πάρουμε Αμερικανό από το ΝΒΑ για τα πρώτα παιχνίδια, όπως και πολλές άλλες ομάδες στην Ευρώπη.

Για το τι περιμένει από το «παρόν» της Α1 μπάσκετ
Πρώτη φορά τα πράγματα είναι παρά πολύ άσχημα, αλλά βγάζω το καπέλο στους υπόλοιπους προέδρους και γενικά τους ανθρώπους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες ομάδες και έχουν καταφέρει να φτιάξουν αξιοπρεπή σύνολα. Ωστόσο, πρώτη φορά ξεκινάμε χωρίς συμβόλαιο ΟΠΑΠ, χωρίς συμφωνία με τηλεόραση. Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν επαφές ανάμεσα στις ομάδες και είπαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να μην ξεκινήσουμε, αν δεν έχουμε έσοδα. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και στον κ. Βασιλακόπουλο, γιατί βλέπει κι αυτός ότι τα λεφτά των φορολογουμένων κατευθύνονται δυσανάλογα προς το ποδόσφαιρο και ειδικά με την πρόσφατη απόφαση για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ φάνηκε πως μέσα στην περίοδο κρίσης το ποδόσφαιρο παίρνει τελείως τη «μερίδα του λέοντος».

Για την κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά που λείπει από το μπάσκετ
Δυστυχώς, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, έχουμε φτάσει στο σημείο να πούμε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, πως αν δεν έρθετε κι εσείς μαζί μας και όχι όλοι μαζί δεν έχουμε καμία διαπραγματευτική ικανότητα ούτε με την τηλεόραση, ούτε με τον ΟΠΑΠ. Εχουμε φτάσει στο σημείο να πούμε «Παίξτε μόνοι σας», αλλά παίξτε μόνο στην Ευρωλίγκα. Κανείς δεν λέει να μην παίρνουν δυσανάλογα χρήματα σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αλλά όχι κι έτσι…

Για το σημερινό (11/10) Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ
θα εκφραστούν οι γνώμες των ομάδων, αλλά και την απογοήτευσή τους όχι στραμμένη προς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά προς το ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε για το μπάσκετ. Ακόμη και το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ υποτίθεται πως είναι έτοιμο εδώ και καιρό, αλλά δεν το βλέπουμε. Τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση είναι αρκετά μειωμένα σε σχέση με πέρυσι. Λογικό είναι αλλά πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα των ομάδων.

Για το επικείμενο ραντεβού με τον Βασιλακόπουλο
Υπάρχει ένα ραντεβού με αντιπροσωπεία από τις ομάδες μετά από το Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, αλλά δεν είναι ώρα να ρίχνουμε ευθύνες. Εμένα η σχέση μου με την ηγεσία του ΕΣΑΚΕ έχει τελειώσει, αλλά εκείνο που είναι δεδομένο είναι η ευθύνη και της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά γιατί θα έπρεπε να βγάλουμε μία συγκεκριμένη πρόταση, αλλά οι χειρισμοί ήταν όχι ακριβώς ξεκάθαροι και το ξέρω με κουβέντες που είχα με ανθρώπους της NOVA τους οποίους γνωρίζω καλά λόγω της σχέσης τους με τη Forhtnet, που υπήρξε σπόνσορας στην ομάδα μου. Υπάρχει ένα έλλειμμα και αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται το έξοδο αυτό ειδικά τώρα γιατί είναι απλώς ανάγκη μάρκετινγκ και ίσως να μην χρειάζεται. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες.

Για το νόμο του Φούρα περί κεντρικής διαχείρισης
Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά μην τα ρίχνουμε σε νομούς, οι οποίοι μάλιστα διατυπώθηκαν πριν τόσα χρονιά, αλλά να δώσουμε στους εαυτούς μας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες που υπάρχουν. Δεν πειράζει να πουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ότι «δεν γουστάρουμε το ΕΣΑΚΕ», αλλά όχι όπως τώρα, γιατί αν εκπροσωπεί απλώς 10-11 ομάδες, γιατί να έχει λόγο ύπαρξης; Γιατί ο ρόλος του με τη μη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έχει αλλάξει. Η όλοι μαζί ή κάτι άλλο. Καταλαβαίνω τη στάση τους, αλλά γιατί δεν πάμε όλοι μαζί στην Πολιτεία;



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved