Βασιλακόπουλος: «Ανησυχίες και ερωτηματικά»

Βασιλακόπουλος: «Ανησυχίες και ερωτηματικά»

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος με παρατηρήσεις και απορίες σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής για την περικοπή των προϋπολογισμών των αθλητικών ομοσπονδιών.

«Κύριε Γενικέ,

Κατάπληξη, εύλογες ανησυχίες και ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ.27607/29-09-2011 επιστολής σας υπογεγραμμένη μάλιστα όχι από πολιτικό αλλά από υπηρεσιακό πρόσωπο.

Επί του περιεχομένου έχουμε να παρατηρήσουμε:

1ον   Tο τελεσιγραφικό ύφος του περιεχομένου της επιστολής εντελώς ανακριβώς αναφέρεται ότι στηρίζεται σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3985/2011 με το οποίον δήθεν καθορίστηκε  το ανώτερο όριο δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού 2009-2015 και είναι αυτό ανακριβές διότι ο νόμος αυτός αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και αναφέρεται στους προϋπολογισμούς 2012-2015.

2ον   Η αιφνιδιαστική τελεσιγραφική και αναιτιολόγητη αναφορά περικοπής και μάλιστα στο αδιανόητο ποσοστό του 50% του εγκριθέντος και ανακοινωθέντος δημόσια από τη ΓΓΑ ποσού της τακτικής οικονομικής επιχορήγησης έρχεται σε προφανή αντίθεση με τη νομιμότητα πράξεων και αποφάσεων της ΓΓΑ και των δημοσίων δεσμεύσεών της, δημιουργεί δε συνθήκες πλήρους αδυναμίας των Ομοσπονδιών και των αθλητικών μελών-Σωματείων να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει σύμφωνα με τον εγκριθέντα και ανακοινωθέντα προϋπολογισμό τους και ταυτόχρονα, ελπίζουμε όχι ηθελημένα, έρχεται να προσδώσει στα αιρετά μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών τον χαρακτήρα της αφερεγγυότητας με όλες τις οικονομικές, νομικές, αλλά και προσωπικές επιπτώσεις.

3ον     Ως είναι γνωστό κατά τρόπο πάγιο οι αθλητικές ομοσπονδίες καθορίζουν τον οικονομικό, αγωνιστικό κα λειτουργικό τους προγραμματισμό μέσα στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α. και του ετήσιου εγκεκριμένου οικονομικού προϋπολογισμού. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση-περικοπή της ανακοινωθείσας από υμάς τακτικής επιχορήγησης καθιστά αδύνατη για τις αθλητικές ομοσπονδίες, χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα, την επίδειξη συνέπειας και ευθύνης απέναντι ακόμη κα αυτών των ανελαστικών τους δαπανών όπως π.χ. μεταξύ άλλων  η μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού.

4ον     Δίχως άλλον σχολιασμό, ο αθλητικός και λειτουργικός προγραμματισμός των αθλητικών ομοσπονδιών βασίζεται εκτός των χορηγιών και στην ετήσια κρατική επιχορήγηση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει οικονομικές δεσμεύσεις που εκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους, Νομίζουμε είναι ανεπίτρεπτο, για να μη χρησιμοποιηθεί βαρύτερη έκφραση, εις το τέλος της οικονομικής περιόδου να ανακοινώνεται και μάλιστα με αυτό τον τρόπο η πρωτοφανής αυτή περικοπή της επιχορήγησης που μαθηματικά οδηγεί με βεβαιότητα τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά μέλη-Σωματεία σε αναστολή πληρωμών και σε πτώχευση με όλα τα αθλητικά, κοινωνικά, προσωπικά, και νομικά επακόλουθα.

5ον     Ζητούμε την άμεση αναθεώρηση και ανάκληση  της απόφασης αυτής. Επίσης να ανοίξει ένας ολιγοχρόνιος διάλογος ούτως ώστε όλοι μαζί, πολιτεία και διαρθρωμένο αθλητικό κίνημα, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές οικονομικές συνθήκες και όρους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Αθλητικού κινήματος».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved