Δαμιανίδης: «Επιβάλλεται η ενότητα»

Δαμιανίδης: «Επιβάλλεται η ενότητα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM 92,8» και στην εκπομπή του SUPER 3.

Αναφορικά με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς την εφορία, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο το ότι διάλεξα τη σημερινή μέρα για να έρθω στην εκπομπή σας, είναι μια ημέρα συμβολική για μένα. Ο πρώτος λόγος είναι διότι χθες μετά από ένα κοπιαστικό και έντονο τρίμηνο, ο Άρης τελείωσε τις όποιες οικονομικές, φορολογικές διαφορές που  είχε με την εφορία. Σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα για τον Άρη. Ο δεύτερος λόγος είναι πως είμαι ένας από τα παιδιά που ξεκίνησαν το 1999  την προσπάθεια ανασύνταξης της ΚΑΕ Άρης, μιας ομάδας που είχε παρατηθεί από όλους. Μια ομάδα την οποία όλη Ελλάδα και η Ευρώπη είχε λατρέψει περιήλθε σε αυτή τη δίνη και όπως γίνεται  σε όλες τις δύσκολες στιγμές, κατέληξε η ομάδα να μείνει  ακέφαλη. Παρέλαβα μια ματωμένη σκυτάλη από την Δημήτρη Κοντομηνά.

Όλοι βρισκόμαστε «κάτω» από τον Άρη. Γνωρίζουν όλοι ότι εδώ και τρείς μήνες, με τη λήξη του πρωταθλήματος, από τη μία όλος ο τύπος και όλοι οι εμπλεκόμενοι ασχολούνται με τα οικονομικά δρώμενα του Άρη, και το  δεύτερο είναι ότι σε όλο αυτό το τρίμηνο αναπτύχθηκε μια φοβερή παραφιλολογία. Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο άδικη, γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε η ΚΑΕ Άρης να αντιδράσει διαφορετικά. Όμως όταν είσαι ένα άνθρωπος που διοικεί την ομάδα πρέπει πολλά προσωπικά να τα βάζεις στην άκρη και να λειτουργείς υπέρ της ομάδας. Ώστε να πιεστεί η πολιτεία  προς την κατεύθυνση της εκκαθάρισης, ο οποίος παρουσιάστηκε από κάποιους κύκλους, και ευτυχώς με την παρέμβαση όλων μας, αποφεύχθηκε. Όταν ο Κοντομηνάς έκανε την πρόταση στον σύνδεσμο έκανε κάποιες επιλογές και έτσι , Είμαι ένας στρατιώτης , φίλαθλος,  του Άρη, οπαδός, ξεκίνησε από τον σύνδεσμό του Super 3, από 1988. Η σημερινή κατάσταση με την όλη παραφιλολογία, έκανε μεγάλη ζημιά στον ΑΡΗ, σε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλά  οργανωμένη και σήμερα ακόμη είναι πολύ ψηλά.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα που έχει πάρει δυο χρονιά, Γουάιλντ κάρντ.  Εις βάρος ομάδων όπως η Μπιλμπάο,  κάθε χρόνο  παίζει κάθε χρόνο με 10-12 εκατομμύρια  μπάτζετ. Σε όλε τις κληρώσεις όπου πηγαίναμε, στις κληρώσεις του τοπ 16 τις ευρωλίγκα, όλες οι ομάδες ήταν για 42 δεύτερα και του ΑΡΗ η παρουσίαση κράτησε  ενάμισι λεπτό. Μπροστά από τη Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ και από καλές τούρκικες ομάδες. Ακόμα και τώρα που μιλάμε αν πάμε σε κάποιο ευρωπαϊκό γήπεδο θα διαπιστώσουμε πως διατηρούμε ένα πολύ μεγάλο όνομα. Για μένα η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή, γιατί πέρα από προσωπικό επίπεδο, είναι και για τον Άρη σημαντική. Είναι διαφορετικό το να είσαι φίλαθλος και μετά να αναγκαστείς να γίνεις  παράγοντας. Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Χθες ο Άρης τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες προς την εφορία. Από τις 20 Ιουνίου παραλήφθηκαν τα γνωστά φύλλα ελέγχου. Δημιουργήθηκε ένα γκρουπ ανθρώπων που δούλεψε συστηματικά. Το χρέος ήταν 1.273.000 ευρώ  συν τις προσαυξήσεις το τελικό ποσό ήταν 2.100.000 ευρώ. Από το νόμο έχεις το δικαίωμα καταβάλλοντας το 20% να μειωθούν οι προσαυξήσεις κατά 3/5 και να  γίνει 1.800.000 ευρώ.

Μπόρεσε ο Άρης και εκμεταλλεύτηκε δύο διατάξεις του νόμου. Μπήκε στην περαίωση. Έκλεισε τα βιβλία της από το 2003 - 2009 και εννοούμε ότι είναι καθαρή. Τα βιβλία βάσει νόμου μπορείς να μην τα παρουσιάσεις ποτέ. Ταυτόχρονα κατέβαλε το 20% του ποσού που προέκυψε από αυτή τη διάταξη που δουλέψαμε συστηματικά για να βγει κερδισμένος ο Άρης και από τις 870.000 ευρώ που ήταν οι προσαυξήσεις κατέβασε στις 159.000. Σήμερα παρουσιαζόταν 2.100.000  ευρώ έχει ένα χρέος 1.273.000 ευρώ και οι προσαυξήσεις είναι μειωμένες κατά 800.000 ευρώ με το συνολικό χρέος να είναι χοντρικά στο 1.500.000 ευρώ. Αφαιρείται ένα ποσό που κατατέθηκε για να μπει στη ρύθμιση. Απομένει να ρυθμιστεί  με μηνιαίες δόσεις το υπόλοιπο ποσό. Έγινε η άρση των φορολογικών μέσων, μέχρις ότου λήξει η διένεξη μιας εταιρία με το δημόσιο, υπάρχουν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων  και για την ΚΑΕ που δε μπορεί να κινήσει τραπεζικούς λογαριασμούς κάτι που σημαίνει ότι δε μπορείς να κινήσεις την εταιρία. Είμαστε κερδισμένοι κατά 600.000 ευρώ. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που να είναι ο  Άρης του μπάσκετ. Στην προηγούμενη ρύθμιση ταχτοποιήσαμε όλες τις εκκρεμότητες προς της εφορία».

Αναφορικά με τα χρέη που δημιουργήθηκαν  και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό, σημείωσε: «Το 2003 έγινε η νέα ΚΑΕ Άρης, που προήλθε από το νόμο της εκκαθάρισης. Ο πρώτος λόγος που δημιουργήθηκαν τα χρέη είναι δύο. Πρώτον ο Άρης ξέρουμε όλοι μας, τον έχουμε ζήσει, από την πρώτη μέρα της απαρχής της αυτοκρατορίας, είχε δημιουργήσει τέτοια δυναμική που καθήλωνε όλη την χώρα στις τηλεοράσεις. Μια ομάδα με ένα τέτοιο μπάκ ράουντ έφτασε στην καταστροφή δεν είχε άλλη λύση εκτός από αυτή που πρότεινε ο Κοντομηνάς,  να αναλάβει δηλαδή  ο σύνδεσμός φιλάθλων να πάρει την διοίκηση της ομάδας. Δηλαδή να αναλάβουν τη διοίκηση  άνθρωποι που δεν γνώριζαν το πώς πρέπει να  κινηθούν για να ανταποκριθούν στο ρόλο αυτόν. Αυτός ο Άρης έφτασε στο σημείο, να μην έχει παράγοντες να ασχοληθούν. Αναγκάστηκε ο Σύνδεσμος να  πάρει τη διοίκηση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα πιέσαμε την Πολιτεία, όπλο μας  ήταν η μαζικότητα. Από το 1999 , κάναμε μια τεράστια προσπάθεια, πιέσαμε την πολιτεία, φτάσαμε από μια ομάδα που δεν είχε αύριο, να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία  το 2003, με την εκκαθάριση. Παλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το πώς παραλάβαμε την ομάδα και το  που τη φτάσαμε.

Η ομάδα το 2002 είχε πάρει το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη με σολντ άουτ, με τη βοήθεια του προέδρου κ. Βασιλακόπουλου,  γιατί ήταν τίμια η προσπάθεια μας  και φτάσαμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Καπ μπροστά από την Πρόκομ των 8 εκ. ευρώ μπάτζετ. Η παραγοντική ανυπαρξία οδήγησε την ομάδα το 2003 πάλι σε φιλάθλους. Τότε δημιουργήθηκε η  Γένεση, η  οποία απαρτίζεται  από φιλάθλους οπαδούς. Δηλώσαμε πως έχουμε ανοιχτές τις πόρτες σε όλο τον κόσμο. Δεν ήρθε κανείς να δηλώσει πως θέλει να συνεισφέρει. Ο μόνος που ήρθε ήταν ο Θανάσης Τζεβελέκης. Η ομάδα τότε βρέθηκε στο σημείο μηδέν, δεν χρωστούσε  τίποτα. Από τους ανθρώπους της Γένεσης, δηλαδή από ανθρώπους που ήταν  παράγοντες- οπαδοί. Διότι δεν ήρθαν πάλι  οι έμπειροι παράγοντες όπως  οι Αγγελόπουλοι κλπ, αλλά δημιουργήθηκε  μια νέα γενιά παραγόντων. Ξεκίνησε προσπάθεια έχοντας   κατακτήσει ένα κύπελλο, μηδέν χρέη, με τον Άρη κυπελλούχο Ευρώπης και με παίκτες που έφεραν λεφτά στο σύλλογοι αργότερα. Είναι διαφορετικό το να είσαι οπαδός στην κερκίδα και να αναγκαστείς να γίνεις παράγοντας. Αυτό σε  αναγκάζει να θέλεις να παρουσιάζεις το καλύτερο δυνατό.

Μόλις πήρε η ομάδα το Φίμπα Τσάμπιονς Κάμπ, ο Άρης εκτοξεύθηκε. Οι απαιτήσεις ανέβηκαν κατακόρυφα. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη διοίκηση θέλουν να παρουσιάσουν το καλύτερο, δεν ήξεραν δεν είχαν την πείρα. Δημιούργησαν την εταιρεία  αυτή με προϋποθέσεις να είμαι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια και έτσι ξεκίνησα ως πρόεδρος της «Γένεσις». Ο οπαδός όμως δεν γνωρίζει την παραγοντική τακτική. Όλα τα ξέραμε και όλα τα υπολογίζαμε πριν από κάθε κίνηση μας. Όταν η ομάδα με τη Γένεση μπροστά έφτασε να παίζει δύο συνεχόμενα χρόνια  στην Ευρωλίγκα,  έφτασε να παίξει  σε τελικούς κυπέλου, στο Γιούροκαπ και να έχει χρόνο με το χρόνο  όλο και περισσότερες απαιτήσεις. Το 2007 και μετά τη δεύτερη  χρονιά της Ευρωλίγκα, με την  αγωνιστική άνοδο  που σημείωσε η ομάδα, και τις δυο  χρονιές  χάσαμε στο ματς το Τοπ 8, κάναμε εκπληκτικές εμφανίσεις, παρότι  όταν  ξεκινήσαμε μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται να πάρετε ούτε  νίκη. Αυτό είναι τρομερό επίτευγμα. Η ουσία είναι ότι την δεύτερη  χρονιά  της Ευρωλίγκα, όπου υπήρξε μια  απαξίωση στο τμήμα, φτάσαμε να παίζουμε  με την Ταού έχοντας πουλήσει μόλις 600 εισιτήρια.

Μερικοί από αυτά τα παιδιά που συγκρότησαν τη Γένεση, λειτουργώντας με πάθος και αγάπη για την ομάδα, βλέποντας πως χάσανε χρήματα, είδαν επίσης πως δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Το μπάσκετ  σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, δεχόταν συνεχώς  χτυπήματα. Θεώρησαν λοιπόν έχοντας έντονο το Αρειανό συναίσθημα,  σωστό να αποχωρήσουν. Όταν είσαι Άρης, και εμείς που είμαστε Άρης, δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε την ομάδα,  που μας έφερε τίτλους,  μας ένωσε σαν Αρειανούς και ένωσε ακόμα και όλους τους έλληνες. Η «Γένεσις» άρχισε να διασπάται ψάχνοντας λύσεις με μοναδική αυτή του Θανάση Τζεβελέκη. Δεν ήταν ένας  παράγοντας με πείρα  αλλά ένας φίλαθλος του Άρη που μπήκε στην παρέα της «Γένεσις». Για να μην αποποιούμαστε των ευθυνών μας,  πιστεύω πως θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε διαφορετικά, και δυστυχώς δεν το κάναμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιο κομμάτι στην εφορία πληρωμένο για να μην έχουμε ευθύνες επί προσωπικού. Από το πάθος μας για την ομάδα  όμως δεν μεταφέραμε τα περιουσιακά μας στοιχεία. Αν είχαμε δόλο δεν θα μεταφέραμε τα περιουσιακά μας στοιχεία; Πιστεύοντας πως θα βρούμε τη   λύση. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευέλικτοι  ως προς την εφορία. Το αποτέλεσμα είναι σε ενάμισι χρόνο  να έχουμε  αυτό το χρέος».

Αναφορικά με την τη αποχώρηση του Θανάση Τζεβελέκη απο τα διοικητικά δρώμενα και την δημιουργία της Σάρισα, είπε: «Ο  Θανάσης Τζεβελέκης αισθανόμενος μοναξιά, το 2009  έκανε μία συνέντευξη Τύπου, και για τους λόγους που εξέφρασε αποφάσισε να απομακρυνθεί από την προεδρία και τα παραγοντικά του Άρη. Έτσι φτάσαμε το καλοκαίρι του 2009 να μην έχει τη «Γένεσις» και τον Τζεβελέκη ο Άρης. Τι είχε; Τον Γιάννη Δαμιανίδη. Από το 2009 έχει δημιουργηθεί στον κόσμο η εντύπωση πως είμαι ο μοναδικός παράγοντας. Πέρνα των τεράστιων προβλημάτων και εκρεμμοτήτων ήμουν εκτεθειμένος σε πολλά μέτωπα που είχε να κάνει και με τη λειτουργία της ομάδας. Η υπόθεση Σχορτσιανίτη ήταν ανοιχτή, και υπήρχε μια  έντονη διακαστική διαμάχη και φτάσαμε  στην πώληση του Παπανικολάου.  Εκεί  είπα πως αν δεν πουληθεί ο παίκτης θα πρέπει να πάρουμε το κλειδί των γραφείων και να κλειδώσουμε τον σύλλογο. Στις 27 Ιουλίου δημιουργήθηκε η «Σάρισα» από μία κάστα οπαδών, ρομαντικών, που θέλησαν να βοηθήσουν.  Εμφανίστηκαν σαν σανίδα σωστηρίας, πρότρεψαν τον Τζεβελέκη να μείνει, δεν έμεινε. Τότε, έγινα πρόεδρος σε τριμελές συμβούλιο με Κουιμτζή και Αρβανίτη. Παρότι ο Άρης εμφανίζονταν «γυμνός», είχε στην τσέπη του την wild card  της Ευρωλίγκα.

Όταν μια τεράστια ομάδα όπως ο Άρης κλονίζεται τότε έχει τεράστιο πρόβλημα να επανέλθει. Τα μεγάλα καράβια έχουν μεγάλες φουρτούνες. Το μπάτζετ είχε συμφωνηθεί.  Το μπάτζετ καταρτίζονταν με τη σύμφωνη γνώμη ολονών. Η ομάδα έπρεπε να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα. Ο Θανάσης Τζεβέλης είχε δεσμευτεί καλύψη τα χρέηκα προχωρήσαμε στην πώληση του Παπανικολάου. Δεν είπε ποτέ η «Σάρισα» να κάνουμε 1,5 εκ. ευρώ και εγώ θα δώσω μόνο 200.000. Σε απαρτία όλων των θεσμικών φορέων αποφασίστηκε να γίνει  ένα μπάτζετ και έπρεπε να πουληθεί ακόμη κι αν το μπάτζετ ήταν μικρότερο κατά 40 τοις εκατό. Το ποσό που έδινε δεν ήταν ποσό που θα μπορούσε να τρέξει η ομάδα ακόμα και με 40% μικρότερο μπάτζετ. Το ποσό είναι τεράστιο, ένα ποσό  που στην ηλικία του ούτε για ποδοσφαιριστή δεν δαπανάτε από ομάδα. Μπήκαν περίπου 960.000 ευρώ στα ταμεία της ομάδας. Η Μπενετόν έφτασε σε σημείο να πουλήσει τον Ζήση στην ΤΣΣΚΑ.. Οι μεγάλοι σύλλογοι εξαντλούν όλα τα περιθώρια για να επωφεληθούν  το μέγιστο».

Σχερικά με τα όσα συνέβησαν από το 2009 κα έπειτα, την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο και τον ρόλο της «Γένεσις», δήλωσε: «Το 2009  η ομάδα διοικήθηκε από τρία άτομα. Το μεγάλο  άνοιγμα ήταν το 2008. Χθες τελείωσε η ιστορία με την εφορία. Ο Θανάσης Τζεβελέκης είναι αγνός  οπαδός του ΑΡΗ και αν δούμε πως οι διοικήσεις είναι κυλιόμενες, οι παράγοντες φεύγουν και αφήνουν χρέη.  Συναισθανόμενος την ευθύνη κατέβαλε ένα τεράστιο ποσό, άνω των  300.000 ευρώ. Η ομάδα διοικήθηκε από το 2003 και μετά από ανθρώπους που γεννήθηκαν στον σύλλογο. Εγώ δεν είμαι μεγαλοεπενδυτής. Η «Γένεσις» δημιουργήθηκε  με δεδομένο ότι θα μπω εγώ μπροστά. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε από τους ανθρώπους της «Γένεσις», καθότι δεν ήθελαν οι ίδιο να βρίσκονται «μπροστά». Αυτός ήταν ο όρος, εμείς κάνουμε την εταιρεία και εσύ θα είσαι μπροστά. Αυτή ήταν η ανάγκη της ομάδος. Έτσι μόνο μπορούσε να λειτουργήσει. Έφτασα να είμαι εντεταλμένος σύμβουλος και ο Ντίμης Παπαϊωάννου διευθύνων σύμβουλος. Η μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ έχει ως εξής: 60% έχει η «Γένεσις», 20% ο Τζεβελέκης, 10% ο Παπαπέτρου και 10% ο ΑΣ Άρης. Η «Γένεσις» καταστατικά έχει τις μετοχές του Άρη, δεν έχει άλλη δράση, για να έχει ισχύ η ειδική εκκαθάριση.

Την υπογραφή του δεν τη βάζω μόνο στα συν αλλά και στα πλην. Εγώ προσωπικά θέλω την κριτική, όταν είσαι μπροστά θα την δέχεσαι. Η κριτική που έχει να κάνει με το πρόσωπο δεν τη δεχόμαστε, αυτή που έχει να κάνει με την καρδιά μας που είναι στον Άρη είναι καλοδεχούμενη. Δύο ήταν οι λόγοι που δεν αποχώρησα. Ο πρώτος ήταν ότι πίστευα ότι άμα φύγω εγώ θα διαλυόταν η ομάδα και ο δεύτερος ήταν προσωπικός. Ήμουν εγκλωβισμένος με τα θέματα της εφορίας. Δεν είχε ενδιαφερθεί κάποιος άλλος. Να φανταστείτε φτάσαμε φέτος το καλοκαίρι προκειμένου να εμφανιστεί μια πρόταση διαφορετική η οποία δεν ήταν καν πρόταση. Ήταν ένα φιλολογικό ενδιαφέρον του κ. Πάλμα, υπό προϋποθέσεις, χωρίς να υπάρχει ούτε μια γραπτή πρόταση Τον Πάλμα βέβαια δεν μπορώ να τον κακίσω. Δεν είχε κακή πρόθεση, όταν όμως ήρθε και είδε ένα σύλλογο που δεν είχε οργάνωση, ήταν λογικό τα πράγματα να έχουν την εξέλιξη που ξέρουμε. Όλοι πάλι πρέπει να δούμε τι θέλουμε από αυτή την ομάδα το δεδομένο είναι ότι ο Δαμιανίδης δεν είναι μεγαλομέτοχος του Άρη. Όταν το 2003 δημιουργήθηκε η ΓΈΝΕΣΙΣ και οι απαιτήσεις ήταν να είμαι ο πρόεδρος της ομάδας, μου ζητήθηκε να αφήσω την δουλειά μου η οποία ξέρουν πολλοί τι μου απέφερε οικονομικά.

Την διαδικασία για τις οφειλές στην εφορία την έτρεξε ο Θανάσης Τζεβελέκης. Αυτός γνωρίζεις τις λεπτομέρειες όλων αυτών των επαφών. το μεγαλύτερο ποσό όμως είναι του κ. Τζεβελέκη. Αυτή την ομάδα την έχω ζήσει στη διάλυση, στην ανάκαμψη και την προδιάλυση. Ξέρω ότι έχω κάνει λάθη στα οποία δεν πάει ο νους κανενός. Πρέπει ο καθένας από μας να αποφασίσει τη θέλει από την ομάδα. Ο Άρης δεν είναι μόνο δικός μου αλλά όλων μας. Πρέπει όλοι μαζί να συναποφασίσουμε τι θέλουμε από την ομάδα. Αυτά τα έλεγα και το 2009 αλλά όλοι με ρωτούσαν που πήγαν τα λεφτά του Παπανικολάου. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει τη θέση της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει όμως τη θέση της στην καρδιά των αρειανών; Από το 2003 περιμένω να μπει κάποιος και να ανοίξει την πόρτα. Δεν υπάρχει πια εφορία. Η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή για τον Άρη».

Για την τωρινή κατάσταση: «Έχω πει την αλήθεια και αυτό που αισθάνομαι. Ο Άρης δεν είναι δικός μου. Η ΓΕΝΕΣΙΣ αποτελείται από φιλάθλους του Άρη και η Σάρισα από ρομαντικούς παράγοντες του Άρη. Όλοι αυτοί μαζί με τον κόσμο πρέπει να πάρουν μια απόφαση. Η ομάδα δεν είναι δικιά μου. Δεν αγοράζεται. Ανήκει στον κόσμο. Όλοι οι οποίοι ασχολούμαστε με τον Άρη έχουμε μέσα μας την ομάδα. Άρα η απόφαση είναι όλων μας. Θέλουμε αυτή την ομάδα ή όχι; Η ομάδα έγινε με το μίνιμουν των μπάτζετ που είναι θεωρητικά εξασφαλισμένο από τηλεοπτικά, ΟΠΑΠ και χορηγία της CYTA. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει τα υπογράψω τα συμβόλαια του Άρη και τους διακανονισμούς. Όπως τα παιδιά που έκαναν τη ΓΕΝΕΣΙΣ και είπαν ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι δικός του και κάποιοι αποχώρησαν έτσι και εγώ αν δεν με χρειάζεται η ομάδα θα φύγω. Το μπάτζετ του Άρη είναι το μισό συμβόλαιο ενός καλού ποδοσφαιριστή. Έχω την ίδια ανησυχία που έχει ο κάθε φίλαθλος. Θέλω να πιστεύω ότι στο Πρωτάθλημα θα κάνει το καλύτερο. Δεν το ξέρω όμως. Έχουμε χάσει παίκτες επειδή δεν είχαμε  να τους δώσουμε επιπλέον 10.000 ευρώ. Πρέπει όλοι να πιαστούμε χέρι-χέρι, όλος ο κόσμος και να πούμε την αλήθεια μεταξύ μας και όχι ο καθένας να λέει κάτι διαφορετικό».

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου μοντέλου διοίκησης: «Η ΓΕΝΕΣΙΣ έχει πει αποχωρώ, το ίδιο και ο Τζεβελέκης, η Σάρισα πρότεινε να δημιουργήσουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στο οποίο συμφωνώ. Η λύση είναι όλοι εμείς να δημιουργήσουμε μια θετική αύρα. Για αυτό πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και παράλληλες δηλώσεις. Οι φίλαθλοι μπορούν να προσφέρουν την σιγουριά της στήριξης στη διοίκηση. Ο Σύλλογος, παρόλο που είναι ανώνυμη εταιρία πρέπει να λειτουργήσει συνολικά, να διευρυνθεί η Λέσχη βάσει της καταστατικής της δυνατότητας. Σαν Άρης πρέπει να πάμε στο Ισπανικό μοντέλο ή αλλιώς σε αυτό του ποδοσφαιρικού Άρη. Από το 2009 που δημιουργήθηκε η Σάρισα, παρακαλάω να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο. Πιστεύω πραγματικά ότι η πρόταση που έχουν τα άτομα της Σάρισα και αυτό που έχουν στο μυαλό του είναι μια διοίκηση πολυμορφική. Είναι άνθρωποι που αγαπούν τον Άρη έχουν βάλει πολλά χρήματα και πρέπει να τους ευχαριστούμε για αυτό. Πολλές φορές στον καταρτισμό του μπάτζετ λέγαμε ότι ακόμα και να ανοίξει η ψαλίδα παίρνοντας ένα παίκτη παραπάνω θα το καλύψουμε, όπως όταν ήρθε ο Ηλιάδης. Αυτό έγινε από το πάθος ορισμένων ανθρώπων να πάει ο Άρης παραπάνω. Από το 2003 το άνοιγμα κάθε χρόνο ήταν περίπου 220.000 ευρώ. Όταν άρχισε όμως να βάλλεται το μπασκετικό στερέωμα τα πράγματα δυσκόλεψαν. Αν ο Άρης έπαιζε και τρίτη φορά στην ευρωλίγκα, τότε θα έπαιρνε συμβόλαιο και τα πράγματα θα άλλαζαν. Δεν τα καταφέραμε όμως. Όπως και ο τίτλος στο Λίντο με τον Παναθηναϊκό θα άλλαζε τα πράγματα».

Για το θέμα Σούμποτιτς: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει επιλέξει ή έχει αναγκαστεί να διοικείται με τον τρόπο που διοικείται. Όταν δεν υπάρχει η πείρα και η γνώση, γίνονται λάθη. Όταν τέθηκε το θέμα Σούμποτιτς, η πρόταση μου ήταν να μην έρθει. Οι άνθρωποι της ΣΑΡΙΣΑ όμως αποτελείται από παλιούς ρομαντικούς αρειανούς, που πάνω από όλα έχουν τον Άρη. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν πλειοψηφική. Έπρεπε να εφαρμοστεί. Ήταν οι χειρότερες μέρες του Άρη, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι νιώθαμε. Όταν μια ομάδα χάνει τη δομή της, οι λάθος αποφάσεις είναι πιο εύκολο να παρθούν ήταν μια κακή εκτίμηση».

Για την πρόταση που κατέθεσε να γίνει ο αγώνας του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό παρουσία κόσμου: «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλέον πιθανότητες γιατί και εκεί πρέπει να υπάρξει συναίνεση. Όταν δεν λειτουργεί το κράτος δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Άρης, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφυγαν για αυτό το λόγο. Το ΑΣΕΑΔ όμως δεν λειτουργεί επειδή είναι απλήρωτοι. Ο ΕΣΑΚΕ πέταξε το μπαλάκι στην ομοσπονδία η οποία λέει πως οι τιμωρίες πρέπει να εφαρμοστούν».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Δαμιανίδης τόνισε: «Έχουμε θέμα νοοτροπίας. Πρέπει να αγαπηθούμε στο Σύλλογο. Όλοι μας έχουμε τοποθετηθεί σωστά αλλά έχουμε κάνει και λάθη. Είναι υποχρέωση όλων μας να ρίξουμε τον εγωισμό μας και να κρατήσουμε το Σύλλογο. Πρέπει πέρα από ένα φθηνό διαρκείας, να δώσουμε έναυσμα στον κόσμο. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε αν δεν μπορέσουμε να συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλο. Όλοι κάναμε λάθη αλλά τα κάναμε από την αγάπη μας για τον Άρη».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved