Στο ερασιτεχνικό ο Πανελλήνιος

Στο ερασιτεχνικό ο Πανελλήνιος

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί η κλήρωση της Α1, καθώς ο Πανελλήνιος δεν εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως παραδέχθηκε στο Onsports και ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Κονδύλης, η απόφαση είναι οριστική, καθώς σήμερα (06/10) ήταν η καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου η ΕΕΑ να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Η επιτροπή κατέληξε πως ο φάκελος που κατατέθηκε δεν πληροί τις προϋποθέσεις, έτσι ο Πανελλήνιος δεν θα μπει στην αυριανή (07/10) κλήρωση, που θα γίνει στο Ψυχικό, ενώ -βάσει νόμου- δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από άλλο σύλλογο.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην προκειμένη περίπτωση, θα εκδώσει το σκεπτικό της απόφασής της, όπως δηλαδή συνέβη και με τις ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Η γνωστοποίηση των λεπτομερειών δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα, απλώς θα μάθουμε τι συνέβη και ο Πανελλήνιος δεν αδειοδοτήθηκε.

Από την ΕΕΑ, πάντως, προκύπτει πως ο εκπρόσωπος των αγοραστών του Πανελληνίου, ο οποίος προσήλθε σήμερα (06/10) στην εξέταση της υπόθεσης, ναι μεν κατέθεσε τα δικαιολογητικά, αυτά όμως δεν αφορούσαν και στους 12 επενδυτές του συλλόγου, όπως ορίζεται από το νόμο. Διευκρινίστηκε, επίσης, πως δεν μπορεί να γίνει γενική συνέλευση της ΚΑΕ με το υπάρχον μετοχολόγιο, ενώ στον τελευταίο ισολογισμό του συλλόγου φαίνεται ότι υπάρχει ρύθμιση χρεών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, κάτι που αποκρύφτηκε από το φάκελο. Ταυτόχρονα, οι φορολογικές δηλώσεις των υποψηφίων αγοραστών δεν μπορούν να εγγυηθούν την πληρωμή των χρεών.

Τα μέλη τόσο της διοίκησης όσο και του τεχνικού επιτελείου του Πανελληνίου, φανερά απογοητευμένα από την εξέλιξη, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τη μη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο Onsports ο προπονητής, Φώτης Τακιανός, δεν έχει προς το παρόν καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του συλλόγου, εξ ου και θα πραγματοποιηθεί κανονικά η απογευματινή (06/10, 18.00) προπόνηση.

Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι ο σύλλογος, που πρόσφατα αποφάσισε να μετακομίσει από την Αθήνα και το κλειστό της Κυψέλης στη Θεσσαλονίκη και το Ιβανόφειο, να πέσει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, δηλαδή στην ΕΣΚΑ!

Η ανακοίνωση της απόφασης: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή (06/10) της συνεδρίαση πήρε τις παρακάτω αποφάσεις: 1. Αφού εξέτασε το φάκελο της ΚΑΕ Πανελλήνιος αποφάσισε τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της, στο πρωτάθλημα Α1 Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΣΑΚΕ: «Μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΚΑΕ Πανελλήνιος και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 13 ομάδων».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved