Ομπράντοβιτς: «Δε σκέφτηκα να φύγω»

Ομπράντοβιτς: «Δε σκέφτηκα να φύγω»

Ο Ζέλικο Ομπράνοτβιτς δεν σκέφτηκε στιγμή να φύγει από τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως υπήρξε κατανόηση και ειλικρίνεια στην συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζ. Ομπράντοβιτς στην «SportDay»


Για το υπήρξε θέμα αποχώρησης του το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό:
«Πάντα είχαμε κατανόηση και δη αυτό το καλοκαίρι. Ήμουν έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και το έκανα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω. Πιστεύω ότι έχω ομάδα που είναι έτοιμη να παλέψει με κάθε αντίπαλο στην Ευρώπη. Είμαστε ειλικρινείς και μιλάμε με ειλικρίνεια. Πάντα είχαμε κατανόηση και δη αυτό το καλοκαίρι. Ήμουν έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και το έκανα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω. Ευχαριστούμε τη διοίκηση που ήθελε να παραμείνει και έτσι να έχουμε πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου και ελπίζω όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού να καταλάβει την κατάσταση που υπάρχει».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για την ομάδα μετά τα φιλικά προετοιμασίας:«Ειδικά οι τελευταίες εννέα ημέρες ήταν πολύ δύσκολες, γιατί δώσαμε έξι ματς και αυτό δεν ήταν εύκολο. Επίσης, υπήρχαν και ιδιαιτερότητες, όπως ο τραυματισμός του Μπατίστ στη Μόσχα και των Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα είναι ότι επιστρέψαμε από τη Μόσχα και χωρίς να κάνουμε μια προπόνηση στην Αθήνα, ταξιδέψαμε αμέσως στη Σόφια. Τους διεθνείς δε, τους συναντήσαμε στο αεροδρόμιο, πράγμα που σημαίνει ότι έπαιξαν χωρίς τακτική στο τελευταίο τουρνουά και αυτό δεν το λες ιδανική προετοιμασία. Για να έχω ξεκάθαρη εικόνα, θα πρέπει πρώτα να καταλάβουν τη φιλοσοφία μας οι νέοι παίκτες. Οφείλουμε, λοιπόν, να ευχαριστηθούμε την τρέχουσα εβδομάδα, πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας με το Κύπελλο (Τρίτη 11/10, με το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ). Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, χωρίς τους 4 παίκτες που είναι εκτός. Δεν ξέρω ποιοι θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για τον νοκ άουτ αγώνα με το Μαρούσι. Εύχομαι μια μέρα να δουλέψουμε όλοι μαζί και τότε όλα θα είναι διαφορετικά. Το βέβαιο είναι πως η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι εύκολη».

Για τους τραυματισμούς που δεν λείπουν από την ομάδα: «Είναι αλήθεια ότι κάθε χρόνο έχουμε αρκετούς. Δυστυχώς δεν μας λείπουν, αλλά ευτυχώς δεν είναι όπως τώρα η κατάσταση, που έχουμε μαζεμένες απώλειες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα της χρονιάς».

Για το ποιο στοιχείο κρατάει από την περσινή σεζόν: «Το πνεύμα της ομάδας, το κίνητρο που είχαμε σε πολλά ματς. Έχουμε πράγματα που θέλουμε πάντα να επαναλάβουμε. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι σ' αυτή τη χρονιά, όπως σε κάθε άλλη που ακολουθεί μεγάλων διακρίσεων, το κίνητρο των αντιπάλων μας για να μας νικήσουν είναι ακόμα πιο μεγάλο».

Για τo ότι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ήρθαν στον Παναθηναϊκό λόγω της δικής του παρουσίας: «Πιστεύω ότι γνωρίζουν καλά σε ποια ομάδα έχουν έρθει να παίξουν. Τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Πώς είναι να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού. Τα πράγματα που προσπαθούν να σου μάθουν όλοι, το τεχνικό τιμ, οι εμπειρότεροι συμπαίκτες τους που είναι μαζί πολλά χρόνια».

Για την επιστροφή Σάρας: «Η απόφασή μας να πάρουμε τον Σαρούνας, ειδικά αυτή τη στιγμή, ήταν κάτι φυσιολογικό. Τον ξέρουμε και μας ξέρει καλά, ξέρει την ομάδα και πιστεύουμε είναι παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει. Δίχως αμφιβολία, είμαι ευτυχισμένος που ο Γιασικεβίτσιους επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και το ίδιο πιστεύουν και οι φίλοι της ομάδας μας».

Για το αν η παρουσία των «παλιοσειρών» κάνει ευκολότερη την ζωή του: «Φυσικά. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Χρειάζονται για να μπουν και αυτοί στο κλίμα της ομάδας και για το γενικότερο καλό».

Για το τι μπορούν να περιμένουν φέτος οι φίλαθλοι από την ομάδα: «Την απάντηση θα την έχουμε στο παρκέ. Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν πολλοί, σημαντικοί παίκτες από την ομάδα όπως ο Ντρου, ο Φώτσης και ο Τέπιτς. Ο καθένας ήταν πολύ σημαντικός για το παιχνίδι μας. Αλλά έχουμε νέους παίκτες και αυτή είναι η ομάδα μας τώρα και πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τις άλλες ομάδες. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά για να έχουν καλό ρόστερ, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα είναι δύσκολα, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους. Αν πάρουμε τις αντιπάλους μας στον όμιλο, όλες θέλουν να βρεθούν στο ΤΟΡ16. Για αυτό θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα: θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Να βάζουμε στοιχήματα πως σε κάθε επόμενο ματς θα είμαστε καλύτεροι και να 'χουμε πάντα ως ζητούμενο να γίνει ό,τι πρέπει, για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για την έλευση πολλών NBAers στην Ευρώπη λόγω του lockout: «Η απάντησή μας είναι να καταλάβουμε ότι το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για εμάς. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι έχω ομάδα που είναι έτοιμη να παλέψει με κάθε αντίπαλο στην Ευρώπη, αλλά σημασία έχει να είμαστε υγιείς. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουμε ωραίο μπάσκετ και θα έχουμε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ».

Για την παλαιότερη δήλωση του ότι δεν μπορεί να αφήσει να περάσει μία μέρα χωρίς προπόνηση:«Μου αρέσει η δουλειά. Δεν είναι μυστικό αυτό. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις, αλλά είμαστε άνθρωποι και τα συζητάμε όλα για να βρούμε λύσεις. Αν πιστέψουμε ο ένας τον άλλον, τότε μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Για το αν σκέφτεται το repeat της Ευρωλίγκας: «Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, θα οδηγηθούμε σε λάθος δρόμο. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς, να δούμε πώς είναι η περίοδος -των πολλών προβλημάτων- και να πάμε ματς με ματς χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι πιο μακριά από αυτό».

Για το φετινό Final Four που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη όπου κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο: «Κάθε φορά που παίζω σε φάιναλ φορ, είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Όντως, την πρώτη φορά που πήρα Ευρωπαϊκό ήταν σε αυτή την πόλη και σίγουρα θα ήταν κάτι ιδιαίτερο για εμένα να πάμε φέτος εκεί. Πιστέψτε με, όμως, υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να κοιτάξουμε και πρώτα τον αγώνα με το Μαρούσι».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved