Τον διέσυρε

Τον διέσυρε

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Ηλυσιακό, διέσυρε τον Ηρακλή με 79-49 και εξακολουθεί να ελπίζει για τη σωτηρία του.

Εκτός του ότι υπερκάλυψε τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στον αγώνα του πρώτου γύρου, έχει την ευκαιρία να περάσει για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αρκεί η ΑΕΚ να βγάλει «διπλό» αύριο (06/02) στη Λαμία επί του Πανελληνίου. Ο «Γηραιός» άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο και έμεινε για ακόμα μία αγωνιστική χωρίς έκτος έδρας ήττα (0-8).

Πάρκερ και Κοπρίβιτσα έθεσαν σε θέση οδηγού τον Ηρακλή (0-4),αλλά το ματς δεν άργησε να ισορροπήσει. Με τρίποντο του Κασελάκη ο Ηλυσιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (5-4, 5’) και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 17-15, ύστερα από λέι απ του Κυρίτση. Ο Ντρόμπνιακ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Γηραιού», πρόλαβε κι έβαλε 7π., δείχνοντας πως αν και ανέτοιμος είναι σε θέση να βοηθήσει. Ο Ηλυσιακός θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει με μεγαλύτερη διαφορά την περίοδο εάν ο Μπάξτερ δεν πάσαρε στον… πάγκο κι αν ο Παπαντωνίου ολοκλήρωνε την προσπάθειά του (έκλεψε, αλλά ίσα που πρόλαβε να περάσει τη γραμμή). Ηλιάδης και Δέσπος συμπλήρωσαν νωρίς νωρίς από δύο φάουλ και δεν ξαναχρησιμοποιήθηκαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ίδια αρχή, διαφορευική εξέλιξη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ντρόμπνιακ έκανε το 17-17 και μετά το γήπεδο κατηφόρησε, 22-6 για τους γηπεδούχους που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +16 (39-23). Με έξι συνεχόμενους πόντους του Νίκου Χατζή (ο οποίος τελείωσε την περίοδο με 10) ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 23-17 και δεν σταμάτησε εκεί. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό στο 16’ (28-18) και αυξήθηκε με το φινάλε του ημιχρόνου (39-23, ύστερα από τρίποντο του Κασελάκη). Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν γρήγορα την άμυνα ζώνης, με την οποία τους έπαιξε ο Ηρακλής στο ξεκίνημα, ενώ όταν η πίεση άρχισε να αποδίδει καρπούς (11 λάθη για τον «Γηραιό», τα περισσότερα από κλεψίματα των αντιπάλων τους) και πήραν τον έλεγχο των ριμπάουντ δεν ξανακοίταξαν πίσω τους.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη όχι απλώς δεν αντέδρασαν, αλλά ήταν λες και δεν βγήκαν ποτέ στο παρκέ. Ο αγώνας δεν αντέχει κριτικής, με τη διαφορά να φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη για τον Ηλυσιακό, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε. Ο Σάκης Καρύδας με λέι απ έστειλε για πρώτη φορά την ομάδα του στο +30 (61-31), ο Αλέξης Κυρίτσης «έγραψε» το +32 (63-31). Ο Τόντιτς έκανε με άνεση το 74-39 στο 34’, προτού Νίκος Παπανικολόπουλος και Σάκης Καρύδας διαπληκτιστούν, με το επεισόδιο να μην παίρνει διαστάσεις (χρεώθηκαν και οι δύο με τεχνική ποινή και το θέμα έληξε εκεί). Το τελικό 79-49 ήταν η λογική εξέλιξη του αγώνα, με τον Κώστα Φλεβαράκη να επιλέγει στα τελευταία λεπτά να χρησιμοποιήσει μια πεντάδα με μέσο όρο κάτω των 20 ετών.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 39-23, 65-35, 79-49.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης): Καπινιάρης, Καρύδας 6, Γουέμπ, Κυρίτσης 13 (1), Χατζής 12 (1), Παπαντωνίου 4 (1), Κανονίδης, Κούκουλας 10, Τόντιτς 6, Κασελάκης 8 (2), Μπάξτερ 12 (1), Ντόουσον 8.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Καλαφατάκης): Πίτερς 3, Πάρκερ 9, Δεμερτζής 4, Παπανικολόπουλος 1, Ντρόμπνιακ 16 (2), Πέτροβιτς, Κοπρίβιτσα 4, Δέσπος, Κόλεμαν, Ηλιάδης, Έιτουταβίτσιους, Λαμπρόπουλος 12 (1).

-Αυτή τη φορά το παράκαναν… Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να καθαριστούν τα χαρτάκια που έριξαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί των γηπεδούχων.



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved