Μνήμες...και νίκη

Μνήμες...και νίκη

Ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη (82-63) -κόντρα στον Πανιώνιο εντός έδρας- που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μόνο και αήττητο(16 στα 16).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε 7 συνεχόμενους πόντους και μαζί με ένα εύστοχο τρίποντο του Χαλπερίν πήρε προβάδισμα 6 πόντων, 11-5 στο 4ο λεπτό, ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα οι ΄΄κυανέρυθροι΄΄ να μειώσουν 13-8 στο 5ο λεπτό. Ο Ράσο Νεστέροβιτς πέρασε στο παρκέ και έδωσε και πάλι λύσεις(4 πόντοι σε 1 λεπτό), δείχνοντας σε έναν ακόμα αγώνα ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δύο εύστοχες βολές του Κέσελ έδωσαν τον μεγαλύτερο προβάδισμα στους Πειραιώτες 21-12 στο 7ο λεπτό. Ο Πανιώνιος δυσκολευόταν να σκοράρει και έπαιρνε πόντους μόνο από κάποιες ελεύθερες βολές, η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο αριθμό, 25-15 στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου. Σκορ δεκαλέπτου 25-19.

Ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις στο 2ο δεκάλεπτο, πήρε πόντους από τους Γιαννόπουλο και Άντερσον έκανε ένα επιμέρους σκορ 11-4 και μείωσε 27-24 στο 13ο λεπτό. Κακές επιλογές και λάθη από τις δύο ομάδες οι "ερυθρόλευκοι" με κάποιο καλάθια των Παπαλουκά και Σπανούλη κατάφεραν να συντηρούν μια μικρή διαφορά(35-30) στο 16ο λεπτό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έδινε λύσεις στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο αφού εκτός των πόντων(8) που είχε σκοράρει βοηθούσε πολύ και στην αμυντική λειτουργία. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δοκίμαζε διάφορα σχήματα, ο Βασίλης Σπανούλης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στην πρώτη περίοδο, ενώ από την στιγμή που πέρασε στο παρκε ο Ράσο Νεστέροβιτς συνέχεια άλλαζαν οι ¨παρτενέρ¨ στην θέση 4 με τους Νίλσεν και Έρτσεγκ να παίζουν δίπλα στον Σλοβένο. Η διαφορά επανήλθε σε διψήφιο νούμερο, 41-30 με ένα τρίποντο του Έρτσεγκ, 2 λεπτά πριν πάμε στο ημίχρονο. Η 2η περίοδο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 43-35.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν το 2ο ημίχρονο έχοντας βιαστικές επιλογές και κάνοντας κάποιες λάθος πάσες αυτό δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Ένα τρίποντο του Χαλπερίν και δύο καταπληκτικές ασσίστ του Τεόντοσιτς που κατέληξαν σε καλάθια έδωσαν ¨αέρα¨ 13 πόντων στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, 52-39 στο 24ο. Ο Ολυμπιακός είχε ¨σφίξει¨ αρκετά την άμυνα του αλλά δεν κατάφερνε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να ¨κλειδώσε騨 τον αγώνα. Η διαφορά με 4 συνεχόμενες βολές του Τεόντοσιτς ανέβηκε στους 14 πόντους, 61-47 στο 27. Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς ήταν αυτοί που με ασσίστ και καλάθια κράταγαν τους Πειραιώτες σε απόσταση ασφαλείας από τους φιλοξενούμενους. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε επιστρέψει στο παιχνίδι και με ένα καλάθι και φάουλ ¨εκτόξευσε¨ τη διαφορά στους 17 πόντους 67-50, 1 λεπτό πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Σκορ 3ου δεκαλέπτου 67-51.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με ένα τρίποντο από τον Χαλπερίν, ο οποίος και αυτός ήταν σε πολύ καλή βραδιά(13 πόντοι),  η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους, 70-51 στο 32ο λεπτό. Από την πλευρά τον φιλοξενούμενων ο Άντερσον πάλευε μόνος του αλλά δεν υπήρχε κάποιος άλλος που έδειχνε ότι μπορούσε να σκοράρει και να απειλήσει από την ομάδα του Μπαρτζώκα. Η διαφορά με ασσίστ του Παπαλουκά και ένα σουτ από τον Γιάννη Μπουρούση πήγε στους 18 πόντους, 76-58, 5 λεπτά πριν από τέλος του αγώνα. Με ένα σουτ από τον Κατσίβελη η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους 78-58, στο 38ο λεπτό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στην διάθεση του και όλοι κατάφεραν να σκοράρουν. Τελικό σκορ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 82-63.

* H μέρα σήμερα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη αφού στις 12.30 το μεσημέρι έγινε το μνημόσυνο όπως κάθε χρονιά για τα 21 άτομα που έχασαν την ζωή τους πριν από 30 χρόνια στην θύρα 7 μετά την λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

Το παρόν δεν θα μπορούσε να μην δώσει και το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» βρέθηκαν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Χρήστος Σταυρόπουλος,Νίκος Λεπενιώτης και οι Ντούσαν Ίβκοβιτς, Μιχάλης Πελεκάνος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Τζαμόν Γκόρντον.

Δεκάλεπτα: 25-19, 43-35, 67-51, 82-63

Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3, Κέσελ 5, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 13 (3), Νίλσεν 2, Παπανικολάου 5, Ερτσεγκ 9 (1), Τεόντοσιτς 8, Κατσίβελης 2

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Αντερσον 12 (1), Αθανασούλας 2, Αλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 6 (1), Τσιάρας 4, Αθηναίου 3 (1), Μπατής 7 (1), Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 2, Κόβιλ 7, Παραγιός 6, Μπάρλος 6 (1)



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved