Ιτούδης: «Υπερασπιζόμαστε την ιστορία του Παναθηναϊκού»

Ιτούδης: «Υπερασπιζόμαστε την ιστορία του Παναθηναϊκού»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού μιλάει στο Onsports για τη νέα χρονιά και τους στόχους του «τριφυλλιού» που δεν είναι άλλοι από την υπεράσπιση των κεκτημένων και της ιστορίας του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στο Onsports, στο περιθώριο της Media Day του Παναθηναϊκού, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο έχει κυλήσει η ως τώρα προετοιμασία του Παναθηναϊκού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε φέτος ο μεταγραφικός σχεδιασμός των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης έτσι ώστε να εμφανιστούν για άλλη μια φορά ανταγωνιστικοί και έτοιμοι για την κατάκτηση τίτλων.

Ο assistant coach του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην ως τώρα προσαρμογή των παικτών που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα, στην απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στο γιατί ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε παίκτη από το NBA παρά το Lock Out αλλά και στο συστατικό που οδηγεί κάθε χρόνο στους τίτλους με την λέξη «κορεσμός» να αγνοείται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Onsports ο Δημήτρης Ιτούδης

Νέα σεζόν για τον Παναθηναϊκό, με τίτλους από πέρσι στην τροπαιοθήκη, ποιο είναι το μυστικό για να κρατήσετε την ίδια όρεξη για κατάκτηση τίτλων στους παίκτες;

«Το συστατικό θα είναι το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε κι όλα αυτά τα χρόνια. Το συστατικό είναι ότι έρχονται σε ένα σύλλογο, σε ένα κλαμπ τεράστιο, που έχει την υποστήριξη εκατομμυρίων μελών, φίλων, ανά τον κόσμο και ανά την Ελλάδα και ξέρουν και οι καινούριοι παίκτες που έχουν έρθει και έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα το τι υπερασπίζονται αυτή τη στιγμή. Υπερασπίζονται την ιστορία του Παναθηναϊκού, την κατάκτηση τόσων τίτλων και ουσιαστικά όλη αυτή τη διαδρομή και την πορεία συναθλητών τους η οποία επιβραβεύτηκε με κατακτήσεις τίτλων. Άρα για εμάς είναι το ίδιο συστατικό δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, είναι η σκληρή δουλειά, είναι ο σεβασμός στην προσπάθεια που κάνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου για να αναδείξει αυτό το σύλλογο προσθέτοντας συνέχεια καλούς αθλητές στην ομάδα και διατηρώντας την σε ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, οπότε το συστατικό είναι αυτό».

Μιλώντας για τους νέους παίκτες, πως είναι η ως τώρα ενσωμάτωσή τους στην ομάδα, λαμβάνετε θετικές ανταποκρίσεις σε όσα ζητάτε στις προπονήσεις;

«Τα φιλικά που κάναμε, τα κάναμε για αυτό το λόγο. Για να δούμε που βρίσκεται η ομάδα και ιδιαίτερα που βρίσκονται οι νέοι αθλητές οι οποίοι ήρθαν τώρα στην ομάδα. Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας τουλάχιστον από αυτό τον κύκλο φιλικών, έχουμε μπροστά μας λίγες ακόμα μέρες. Ελπίζω ότι οι τραυματισμοί θα τελειώσουν κάποια στιγμή και θα είμαστε όλοι μαζί γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορείς να αγωνίζεσαι με μείον τέσσερις αθλητές, το ‘χουμε ξανακάνει αλλά δεν είναι εύκολο και σίγουρα όχι το καλύτερο. Τα νέα παιδιά τα βοηθάμε όλοι μας, ο καθένας από το πόστο του. Ιδιαίτερα οι συναθλητές τους και εμείς οι προπονητές στο να εγκλιματιστούν όσο το δυνατό πιο νωρίς. Κοιτάμε τον καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα ο Λόγκαν δείχνει σαν να είναι αρκετό χρόνο στην ομάδα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε χρειάζεται να εμπεδώσει και περισσότερο τη φιλοσοφία μας. Ο Σμιθ το ίδιο θα έλεγα γιατί έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, ναι μεν δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα το οποίο μπορεί να είναι ένα μείον, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχει ένα κίνητρο να αγωνιστεί σε αυτού του είδους το επίπεδο. Ο Κυρίτσης και ο Καλάθης (σ.σ. Πατ) είναι δυο παιδιά που επίσης έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρουνε ποιες είναι οι συνθήκες και θεωρώ το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν μαζί μας στην προετοιμασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοήθησε να εγκλιματιστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Δεν πέσανε αμέσως από τις Εθνικές. Ο «Σάρας» που είναι επίσης νέο πρόσωπο, ήταν πολλά χρόνια μαζί μας πριν και γνωρίζει το μηχανισμό του Παναθηναϊκού».

Είναι σημαντική η προσθήκη του Γιασικεβίτσιους, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του παίκτη, τη δεδομένη χρονική στιγμή;

«Εγώ θεωρώ ότι όλοι μας οι στόχοι έγιναν μετά από σκέψη και πάντα σε συνάρτηση με τα δεδομένα που υπάρχουν. Θεωρώ ότι κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και αυτό θα το δείξει μόνο η πράξη μέσα στο παρκέ. Ουσιαστικά θέλουμε να δούμε την ομάδα σε πλήρη σύνθεση χωρίς τους τραυματίες, με καλές προπονήσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Σάρας και ο Λόγκαν και ο Σμιθ, αλλά και ο Κυρίτσης και ο Καλάθης είναι παιδιά τα οποία πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν πολύ στο επίπεδο της προπόνησης και μετά στα παιχνίδια, αλλά περιμένουμε επίσης πολλά και από παιδιά που διανύουν το δεύτερο χρόνο τους στην ομάδα όπου θα έχουν εμπεδώσει καλύτερα το όλο κλίμα, τη φιλοσοφία και τη συνεργασία μαζί μας. Δηλαδή και ο Σάτο πιστεύουμε και ο Μάριτς, που είχε την ατυχία πέρσι να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός, και ο Καϊμακόγλου και ο Ίαν (σ.σ. Βουγιούκας), παιδιά τα οποία έχουν ζυμωθεί στην περσινή χρονιά και πιστεύω ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους».

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός μελετάει σοβαρά το πώς θα κινηθεί μεταγραφικά. Ως μέλος του τεχνικού επιτελείου, τι απαντάτε σε όσους ρωτούν γιατί δεν αποκτήθηκε παίκτης από το ΝΒΑ από τη στιγμή που υπάρχει το lock out;

«Δύο λόγοι συντρέχουν σε αυτό. Πρώτον υπήρχαν διάφορες προτάσεις για αθλητές από το ΝΒΑ. Το πρώτο ζητούμενο είναι ότι η ομάδα θα έμπαινε σε μια περιπέτεια του να μη ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα θα έχει έναν αθλητή τον οποίο θα πλήρωνε πλουσιοπάροχα. Σε συνδυασμό λοιπόν με το υψηλό συμβόλαιο και μη γνωρίζοντας το πόσο διάστημα θα τον έχει, νομίζω ότι βάζαμε έναν μεγάλο προβληματισμό στην ομάδα. Αυτό ήταν το κυριότερο στοιχείο που μας απέτρεψε από το να μπούμε σε μια διαδικασία, δηλαδή να έχουμε μια ομάδα που διαρκεί σαράντα μέρες ή πενήντα μέρες ή εξήντα μέρες, που μπορεί ο αθλητής ο συγκεκριμένος από το ΝΒΑ να έχει προλάβει να παίξει μόνο ένα ή δύο παιχνίδια. Δεν μας χρειαζόταν κάτι τέτοιο και επιλέξαμε αυτό το δρόμο».

Ιτούδης: «Υπερασπιζόμαστε την ιστορία του Παναθηναϊκού»



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved