Σάτο στο Onsports: «Κάθε μέρα και καλύτεροι»

Σάτο στο Onsports: «Κάθε μέρα και καλύτεροι»

Ο Αφρικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε στο Onsports για την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα και τις προσδοκίες που έχει από αυτή, υπογραμμίζοντας πως κάθε μέρα που περνά οι πρωταθλητές Ευρώπης γίνονται καλύτεροι μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις.

Ο Ρομέιν Σάτο τόνισε πως η δεύτερη χρονιά του στο «τριφύλλι» θα είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη καθώς πλέον έχει ενσωματωθεί πλήρως στη φιλοσοφία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των συνεργατών του, ενώ υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να παρουσιαστεί η ομάδα πλήρης στη συνέχεια για να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα και να δείξει στο παρκέ τις πραγματικές της ικανότητες.

Όσο για την απόφασή του να παραμείνει, ο Σάτο είπε χαρακτηριστικά πως αυτό ήταν κάτι που τον έκανε χαρούμενο και δεν μπήκε στη διαδικασία να το σκεφτεί και πολύ από τη στιγμή που του δινόταν η δυνατότητα να δουλέψει ξανά με τους κορυφαίους συμπαίκτες και τον κορυφαίο προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Onsports ο Ρομέιν Σάτο

Πως έχει κυλήσει για σένα η προετοιμασία ως τώρα;

«Όσο πιο πολύ προπονούμαστε, τόσο το καλύτερο. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό που ελπίζουμε τώρα είναι να έχουμε πίσω τα παιδιά που τραυματίστηκαν. Ο Μάικ (σ.σ. Μπατίστ) και ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) είναι εκτός κι αυτό είναι σκληρό για εμάς, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε καλά την προπόνηση που θέλουμε. Οι υπόλοιποι προσπαθούμε, αλλά όταν η ομάδα είναι πλήρης όλα είναι καλύτερα. Ακόμα και οι προπονήσεις».

Δεύτερη χρονιά στον Παναθηναϊκό, μετά από μια επιτυχημένη πρώτη, ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

«Οι προσδοκίες δεν αλλάζουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους που θέτουμε και να πιστεύουμε σε αυτούς. Εγώ πάντα είμαι άνθρωπος που δίνω σημασία στην πίστη σε αυτό που κάνω, άρα οι προσδοκίες μου είναι οι ίδιες. Δηλαδή να δουλεύουμε σκληρά και μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Πως είναι να είσαι μέλος αυτής της ομάδας και να δουλεύεις ξανά με τον Ομπράντοβιτς και τους συνεργάτες του; Βλέπεις διαφορές σε σένα αυτή τη δεύτερη σεζόν;

«Την περασμένη περίοδο κέρδισα αρκετή εμπειρία θα μπορούσα να πω. Έμαθα να παίζω με τους συμπαίκτες μου, έμαθα τα συστήματα της ομάδας και βίωσα το πώς είναι να παίζεις για τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Τώρα νιώθω ότι καταλαβαίνω καλύτερα το σύστημα, καταλαβαίνω καλύτερα τι θέλει ο προπονητής και πιστεύω ότι θα κάνω ένα ακόμα βήμα για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα μου».

Έγινε αρκετή συζήτηση για την παραμονή σου στην ομάδα, θέλεις να πεις κάτι για αυτό;

«Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που είμαι ξανά στον Παναθηναϊκό κι αυτή τη χρονιά. Έγινε αρκετή συζήτηση το καλοκαίρι για το τι θα αποφασίσω και αν θα μείνω στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος όμως που είμαι εδώ, που έμεινα στην ομάδα που θα δουλέψω με την ομάδα μου και φέτος και που θα έχω τον ίδιο προπονητή ο οποίος είναι ο καλύτερος. Άρα, δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος και να δουλεύω για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Τι μήνυμα στέλνει ο Ρομέιν Σάτο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά;

«Περιμένω με ανυπομονησία να τους «καλωσορίσω» και πάλι στο γήπεδο, να τους δω να μας στηρίζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν και να είναι και φέτος ο έκτος παίκτης μας! Είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν και περιμένω να τους έχουμε δίπλα μας όπως και πέρσι και να κάνουμε κι εμείς ότι είναι δυνατό για να τους κάνουμε χαρούμενους».

Σάτο στο Onsports: «Κάθε μέρα και καλύτεροι»



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved