Καλάθης: «Ευλαβικά το πλάνο»

Καλάθης: «Ευλαβικά το πλάνο»

Η τήρηση του προπονητικού πλάνου κατά γράμμα είναι το... μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Πατ Καλάθη.

Ο ομογενής φόργουορντ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη», εξήγησε πως εφόσον ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ακολουθήσουν ευλαβικά το πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πετύχουν και τους φετινούς, πάντα υψηλούς, στόχους τους. Αναλυτικά τα όσα είπε..

Για το ότι πως δεν έπιασαν καλή απόδοση στην Κωνσταντινούπολη: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε πολλά λάθη στα παιχνίδια, τα οποία θα πρέπει να κοιτάξουμε και να βελτιώσουμε άμεσα, προκειμένου να είμαστε απόλυτα έτοιμοι όταν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς. Επίσης, έχουμε παίξει πολλούς αγώνες τις τελευταίες ημέρες. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε».

Για το εάν ήταν μάθημα το γεγονός πως στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έγινε αλλαγή και δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε: «Ναι! Έτσι είναι. Ο κόουτς έχει απόλυτο δίκιο, καθώς έκανα δύο λάθη και ήταν επιλογή του να με αλλάξει».

Για το «κλειδί» της επιτυχίας του Παναθηναϊκού: «Είναι ένα και μοναδικό. Θα πρέπει να ακούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του κόουτς μας και να ακολουθήσουμε ευλαβικά το πλάνο των προπονητών μας. Έχουμε την τύχη άλλωστε να έχουμε κόουτς το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης».

Για το τι σκέφτεται όταν ακούει καλά σχόλια από τους προπονητές του: «Σίγουρα αυτό είναι πολύ καλό για εμένα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να επαναπαυτώ σε αυτό και να σταματήσω να δουλεύω. Ίσα ίσα που πρέπει να δουλεύω ακόμα περισσότερο, προκειμένου να τους δικαιώσω που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία στην καριέρα μου».

Για το εάν ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην καριέρα του: «Αναμφίβολα, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο να την εκμεταλλευτώ. Για το λόγο αυτό δουλεύω όσο το δυνατόν πιο σκληρά μπορώ».

Για το εάν έχει προσαρμοστεί: «Για εμένα αυτό που ζω και το γεγονός ότι αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό έχοντας προπονητή το Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και το υπόλοιπο σταφ είναι τεράστια εμπειρία. Οι παλαιότεροι παίκτες στην ομάδα με βοηθάνε όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να προσαρμοστώ στα συστήματα και στον τρόπο παιχνιδιού».

Για το τι τον εντυπωσιάζει περισσότερο στον Παναθηναϊκό: «Τα πάντα στο κλαμπ είναι απόλυτα επαγγελματικά. Όλοι δουλεύουν για την ομάδα και δίνουν καθημερινά το 100%. Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συναντήσει ένας παίκτης σε μια ομάδα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι παίκτης του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης: «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη μια τέτοια πρόκληση. Δεν πρέπει ποτέ να σταματάς τη δουλειά και την προσπάθεια, γιατί απλά δεν θα μπορείς να ανταποκριθείς. Είναι δύσκολο, αλλά παράλληλα είναι υπέροχο».

Για τα στοιχεία που προσπαθεί να εντάξει στο παιχνίδι του το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού: «Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα συστήματα. Είναι πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να κάνω σε άμυνα και επίθεση. Βέβαια και στα ατομικά μου στοιχεία υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να βελτιώσω ή να κάνω. Γενικά νομίζω ότι είναι μεγάλη η λίστα (σ.σ. γελά)».

Για την ευχή που θα ήθελε να κάνει: «Μακάρι στο μέλλον να είμαστε ακόμα καλύτεροι, χωρίς προβλήματα και βέβαια να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας».

Για τη συνύπαρξή του με τον αδερφό του, Νικ: «Κάθε μέρα με βοηθάει και πιο πολύ. Είμαστε μαζί και νιώθω πολύ καλά για αυτό. Νομίζω ότι είμαστε τυχεροί που είμαστε συμπαίκτες και πιστεύω ότι κάθε μέρα είναι καλύτερα».

Για το τι του είπε ο Νικ για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ο κόουτς έχει κανόνες που πρέπει να τους ακολουθείς. Είναι φοβερός προπονητής και μόνο να μάθεις μπορείς. Σίγουρα ο Νικ με βοήθησε πολύ για να τον κατανοήσω περισσότερο και καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι φανταστικός και ήδη έχω μάθει πολλά και στο μέλλον θέλω να μάθω ακόμα περισσότερα».



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved